2016-10-02 20:52

2016-10-02 20:52

Calle Jepson tog hem championatet

TRAV: Årjäng

På förhand var det upplagt för en rejäl kamp om championatet vid Årjängs finaldag.
Den striden kom av sig per omgående när Carl Johan Jepson gick på knock och vann tre av de sex första loppen.
– Fantastiskt kul. Jag trivs väldigt bra med att tävla i Årjäng, sa Jepson.

Inför den sista tävlingsdagen i Årjäng hade Carl Johan Jepson två segrar mer än Björn Goop och dessutom favören av fler andraplatser.

Den favören hade dock ingen avgörande betydelse då Jepson var stekhet i höstsolen den här söndagen. Han inledde med att vinna de två första loppen med Jula Menuett från dödens, en seger som kom efter att ledande Golden Garbo galopperat på upploppet, och kallblodet Stumne Luna efter ett rejält slutvarv.

Perfekt lucka

Stumne Luna tränas av Severin Aarskog och han är också mannen bakom Flashing Boko som Jepson vann V64-2 med.

Efter en snabbstart till rygg på ledande Omay Southwind kom luckan som på beställning in på upploppet och Flashing Boko speedade till seger. Därmed var championstriden avgjord.

– Jag började springa på trav här när jag var fyra, fem år. Sedan började jag köra hästar och jag trodde aldrig att jag skulle bli champion här. Det är hårt arbete och sedan har jag väl gjort något rätt. Jag tycker att det är fantastiskt kul att tävla i Årjäng. Man blir bra bemött och jag har fått köra åt många duktiga tränare och det är jag tacksam för, sa Jepson.

Mahony lärlingschampion

Bland lärlingarna blev Jenny Mahony champion med sex vinster.

– Det har gått otroligt bra och det är bara att tacka och ta emot. Jag känner mig säkrare i sulky men jag tycker att jag har tagit steg rätt riktning i monté också, sa Mahony.

Bäst bland amatörerna blev Bård Humborstad med tre segrar.

Björn Goop tog en dubbelseger med två betrodda hästar på V64. Queen Will höll ledningen knappt men säkert mot springspårets Poco Loco Eagle och när spetsstriden var fixad blev det en odramatisk avslutning på loppet.

– Queen Will är duktig. Hon är både startsnabb och stark, sa Goop.

Den andra V64-segern kom med Joker C.K. Han var tidigt i ledningen och även om det tog emot lite den sista biten blev segern säker.

Precis som Jepson tog Goop en trippel under finaldagen i Årjäng och den tredje segern kom med Mellby Creeky, som var totalt överlägsen i lopp elva.

Gukko Raw och Lars Anvar Kolle var svaret i V64-4. Kolle förvandlade svåra spår åtta mot ledningen på 500 meter och segern blev lätt.

Amazing S.H. blev jättefavorit i avdelning fem. Hon kunde inte försvara ledningen men övertog på den första långsidan. Trots att hon blev av med ledningen varvet från mål kunde hon avgöra från dödens.

V64-omgången avslutades med att starke Kabal vann efter ett lopp i dödens.

Inför den sista tävlingsdagen i Årjäng hade Carl Johan Jepson två segrar mer än Björn Goop och dessutom favören av fler andraplatser.

Den favören hade dock ingen avgörande betydelse då Jepson var stekhet i höstsolen den här söndagen. Han inledde med att vinna de två första loppen med Jula Menuett från dödens, en seger som kom efter att ledande Golden Garbo galopperat på upploppet, och kallblodet Stumne Luna efter ett rejält slutvarv.

Perfekt lucka

Stumne Luna tränas av Severin Aarskog och han är också mannen bakom Flashing Boko som Jepson vann V64-2 med.

Efter en snabbstart till rygg på ledande Omay Southwind kom luckan som på beställning in på upploppet och Flashing Boko speedade till seger. Därmed var championstriden avgjord.

– Jag började springa på trav här när jag var fyra, fem år. Sedan började jag köra hästar och jag trodde aldrig att jag skulle bli champion här. Det är hårt arbete och sedan har jag väl gjort något rätt. Jag tycker att det är fantastiskt kul att tävla i Årjäng. Man blir bra bemött och jag har fått köra åt många duktiga tränare och det är jag tacksam för, sa Jepson.

Mahony lärlingschampion

Bland lärlingarna blev Jenny Mahony champion med sex vinster.

– Det har gått otroligt bra och det är bara att tacka och ta emot. Jag känner mig säkrare i sulky men jag tycker att jag har tagit steg rätt riktning i monté också, sa Mahony.

Bäst bland amatörerna blev Bård Humborstad med tre segrar.

Björn Goop tog en dubbelseger med två betrodda hästar på V64. Queen Will höll ledningen knappt men säkert mot springspårets Poco Loco Eagle och när spetsstriden var fixad blev det en odramatisk avslutning på loppet.

– Queen Will är duktig. Hon är både startsnabb och stark, sa Goop.

Den andra V64-segern kom med Joker C.K. Han var tidigt i ledningen och även om det tog emot lite den sista biten blev segern säker.

Precis som Jepson tog Goop en trippel under finaldagen i Årjäng och den tredje segern kom med Mellby Creeky, som var totalt överlägsen i lopp elva.

Gukko Raw och Lars Anvar Kolle var svaret i V64-4. Kolle förvandlade svåra spår åtta mot ledningen på 500 meter och segern blev lätt.

Amazing S.H. blev jättefavorit i avdelning fem. Hon kunde inte försvara ledningen men övertog på den första långsidan. Trots att hon blev av med ledningen varvet från mål kunde hon avgöra från dödens.

V64-omgången avslutades med att starke Kabal vann efter ett lopp i dödens.