2016-10-01 06:00

2016-10-01 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Färjestad
Upploppets längd: 177 meter.
Väder: sol och 13 grader.

Kommentar om omgången

Det är dags för Unionstravet, Färjestads största travdag för året. Det är en landskamp mellan Sverige och Norge, men det är även med några danska hästar som är segeraktuella i eftermiddag. Det är jackpot och cirka 57 miljoner kronor i sjurättspotten.

Favoriterna

Tekno Odin (V75-5) har varit rent lysande i de senaste starterna. Vid vinsten på Bjerke för två veckor sedan avslutade han med 18,5/700 meter vid en överlägsen seger. 300 000 kronor väntar på vinnaren i Unionskampen för kallblod och det är mycket stor chans att Tekno Odin lägger vantarna på den segerchecken.

Västerbo Highflyer (V75-3) fullföljde bra i Mastersfinalen senast som sexa i en snabb avslutning. Nu har han ett innerspår. Från det läget lyckades han inte svara ut Quick Fix den 3 september, men någon startraket av den digniteten är inte med nu. Det är bra chans att Västerbo Highflyer håller ledningen och han är hästen att slå i loppet.

Fossens Bonus (V75-6) gjorde comeback senast, den första starten som valack, och glänste i ett lunchlopp i Åmål. Nu är det ett helt annat motstånd, men med tanke på läget, ett lopp i kroppen och strykningen på D.D.'s Hitman är det bra chans för Fossens Bonus att upprepa segern från Unionstravet ifjol.

V75-dragen

Nobel Amok (V75-1) var finfin vid spetsvinsten senast. Är obesegrad med Örjan Kihlström och har spetsläge på nytt, en tänkbar chansspik.

Food Money (V75-3) kan hålla rygg på Västerbo Highflyer och få vinnarhålet (eller tredje par invändigt). Speedig om det löser sig!

Värmland/Dalsland

Mood Indigo (V75-2) har lopp i kroppen och laddas från start. Streckas.

Mister Cane (V75-2) har varit väldigt bra på slutet. Har skrällchans.

Azzaro la Marc (V75-2) är bra nog för att segerstrida trots läget.

Thai Broadway (V75-3) har ett lopp i kroppen och utmanar Västerbo Highflyer.

Heartbreaker V.S. (V75-4) ska ses med bra segerchans.

Quantanamera (V75-4) är märkligt lite streckad.

Solör Stegg (V75-5) streckas om man garderar Tekno Odin.

Fossens Bonus (V75-6) - se favoriterna.

Kommentar om omgången

Det är dags för Unionstravet, Färjestads största travdag för året. Det är en landskamp mellan Sverige och Norge, men det är även med några danska hästar som är segeraktuella i eftermiddag. Det är jackpot och cirka 57 miljoner kronor i sjurättspotten.

Favoriterna

Tekno Odin (V75-5) har varit rent lysande i de senaste starterna. Vid vinsten på Bjerke för två veckor sedan avslutade han med 18,5/700 meter vid en överlägsen seger. 300 000 kronor väntar på vinnaren i Unionskampen för kallblod och det är mycket stor chans att Tekno Odin lägger vantarna på den segerchecken.

Västerbo Highflyer (V75-3) fullföljde bra i Mastersfinalen senast som sexa i en snabb avslutning. Nu har han ett innerspår. Från det läget lyckades han inte svara ut Quick Fix den 3 september, men någon startraket av den digniteten är inte med nu. Det är bra chans att Västerbo Highflyer håller ledningen och han är hästen att slå i loppet.

Fossens Bonus (V75-6) gjorde comeback senast, den första starten som valack, och glänste i ett lunchlopp i Åmål. Nu är det ett helt annat motstånd, men med tanke på läget, ett lopp i kroppen och strykningen på D.D.'s Hitman är det bra chans för Fossens Bonus att upprepa segern från Unionstravet ifjol.

V75-dragen

Nobel Amok (V75-1) var finfin vid spetsvinsten senast. Är obesegrad med Örjan Kihlström och har spetsläge på nytt, en tänkbar chansspik.

Food Money (V75-3) kan hålla rygg på Västerbo Highflyer och få vinnarhålet (eller tredje par invändigt). Speedig om det löser sig!

Värmland/Dalsland

Mood Indigo (V75-2) har lopp i kroppen och laddas från start. Streckas.

Mister Cane (V75-2) har varit väldigt bra på slutet. Har skrällchans.

Azzaro la Marc (V75-2) är bra nog för att segerstrida trots läget.

Thai Broadway (V75-3) har ett lopp i kroppen och utmanar Västerbo Highflyer.

Heartbreaker V.S. (V75-4) ska ses med bra segerchans.

Quantanamera (V75-4) är märkligt lite streckad.

Solör Stegg (V75-5) streckas om man garderar Tekno Odin.

Fossens Bonus (V75-6) - se favoriterna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.