2016-10-01 20:41

2016-10-01 20:41

Inga problem för Heartbreaker V.S.

TRAV: Färjestad

Förra året blev det fem hemmasegrar vid Unionstravet.

I år blev det en.
Den som försvarade hemmalagets färger var Björn Goops Heartbreaker V.S.
– När han fungerar är han så bra som han var i dag, sa Goop.

Heartbreaker V.S. blev favoritspelad, men det var många som inte vågade att spika honom på V75 då han hade tre galopper på de fyra senaste starterna.

– Han är hingst och väldigt mycket hingst och har lite svårt att hejda sig ibland. Han är en hormonstinn kille som har lite svårt att koncentrera sig ibland och det har blivit lite galopper tack vare detta, berättade Goop.

De tendenserna syntes det inte till något av den här lördagen. Heartbreaker V.S. skötte sig perfekt i starten och lika perfekt blev det i loppet. När framförvarande Västerbo Arthur attackerade dryga varvet från mål följde Goop med i rygg från sin position fjärde par utvändigt.

På den sista långsidan kom Goop med sin patenterade snabba attack och efter att Heartbreaker V.S. övertagit ledningen fick konkurrenterna göra upp om andraplatsen.

– När han fungerar är han så bra som han var i dag. Han var väldigt harmonisk i det här loppet och skötte allt väldigt bra, sa Goop.

Adielsson skrällde

V75-raden inleddes med en överraskning när Erik Adielsson vann med Hades Håleryd.

Den betrodda duon Nobel Amok och Count Response galopperade båda in i den första kurvan och kort efteråt övertog Alan Wadd ledningen från Wizard of Ousse. Kort efteråt sände Johan Untersteiner fram Broadway Apollo till dödens och det blev rejäl fart på loppet när det första varvet öppnades på 10,6.

Broadway Apollo var enorm när han kopplade greppet och hade ett klart försprång in på upploppet, men i det sista steget fick han ge sig mot en smygkörd Hades Håleryd.

I den andra avdelningen blev det en norsk seger genom Millmasai och det efter en riktigt bra prestation. Trots att han fick svar i spetskampen kunde han runda konkurrenterna utan problem i tredjespår de sista 700 metrarna.

I Gulddivisionen höll favoriten Västerbo Highflyer ledningen från innerspåret och efter ett långt tempo mitt i loppet blev segern säker före en vasst avslutade Thai Broadway, som ska passas noga i nästa start.

V75-omgången avslutades med en spurtseger för Slide So Easy och en spetsseger för Global Republic.

Heartbreaker V.S. blev favoritspelad, men det var många som inte vågade att spika honom på V75 då han hade tre galopper på de fyra senaste starterna.

– Han är hingst och väldigt mycket hingst och har lite svårt att hejda sig ibland. Han är en hormonstinn kille som har lite svårt att koncentrera sig ibland och det har blivit lite galopper tack vare detta, berättade Goop.

De tendenserna syntes det inte till något av den här lördagen. Heartbreaker V.S. skötte sig perfekt i starten och lika perfekt blev det i loppet. När framförvarande Västerbo Arthur attackerade dryga varvet från mål följde Goop med i rygg från sin position fjärde par utvändigt.

På den sista långsidan kom Goop med sin patenterade snabba attack och efter att Heartbreaker V.S. övertagit ledningen fick konkurrenterna göra upp om andraplatsen.

– När han fungerar är han så bra som han var i dag. Han var väldigt harmonisk i det här loppet och skötte allt väldigt bra, sa Goop.

Adielsson skrällde

V75-raden inleddes med en överraskning när Erik Adielsson vann med Hades Håleryd.

Den betrodda duon Nobel Amok och Count Response galopperade båda in i den första kurvan och kort efteråt övertog Alan Wadd ledningen från Wizard of Ousse. Kort efteråt sände Johan Untersteiner fram Broadway Apollo till dödens och det blev rejäl fart på loppet när det första varvet öppnades på 10,6.

Broadway Apollo var enorm när han kopplade greppet och hade ett klart försprång in på upploppet, men i det sista steget fick han ge sig mot en smygkörd Hades Håleryd.

I den andra avdelningen blev det en norsk seger genom Millmasai och det efter en riktigt bra prestation. Trots att han fick svar i spetskampen kunde han runda konkurrenterna utan problem i tredjespår de sista 700 metrarna.

I Gulddivisionen höll favoriten Västerbo Highflyer ledningen från innerspåret och efter ett långt tempo mitt i loppet blev segern säker före en vasst avslutade Thai Broadway, som ska passas noga i nästa start.

V75-omgången avslutades med en spurtseger för Slide So Easy och en spetsseger för Global Republic.