2016-10-01 21:49

2016-10-01 21:49

Barkevious Mingo vann på topptid

TRAV: Färjestad

I fredagens NWT meddelade Per Nilsson att han trodde på bra chans med Barkevious Mingo. Det blev seger trots att han öppnade 07,4/500 meter för att ta spets.
– Han var så bra förra lördagen så jag ville köra i ledningen, sa Nilsson.

Förra året vann Per Nilsson lärlingskampen under Unionstravet med Global Newsletter och i år vann han loppet på nytt. Segervapnet var Barkevious Mingo, som tränas av Nils Norelius, och han visade fortsatt toppform.

Det blev en vansinnigt snabb öppning när även Kevin Oskarsson var på jakt efter ledningen med Man Winner och trots att det första varvet öppnades på 12,4 hade Barkevious Mingo kraft att stå emot smygkörde Legoholm Zon i spurten. Vinnartiden blev 12,3/1 640 meter.

I ponnyloppet blev det värmländsk seger då Öjebos Magnus och Caroline Matsson tidigt var i ledningen och vann säkert före norske Hults Shrek.

5 337 personer kom till Unionstravet.

– Med förutsättningarna utan ishockeymatch efteråt och senare V75-start är jag nöjd med den siffran, säger Ken Karlsson.

Förra året vann Per Nilsson lärlingskampen under Unionstravet med Global Newsletter och i år vann han loppet på nytt. Segervapnet var Barkevious Mingo, som tränas av Nils Norelius, och han visade fortsatt toppform.

Det blev en vansinnigt snabb öppning när även Kevin Oskarsson var på jakt efter ledningen med Man Winner och trots att det första varvet öppnades på 12,4 hade Barkevious Mingo kraft att stå emot smygkörde Legoholm Zon i spurten. Vinnartiden blev 12,3/1 640 meter.

I ponnyloppet blev det värmländsk seger då Öjebos Magnus och Caroline Matsson tidigt var i ledningen och vann säkert före norske Hults Shrek.

5 337 personer kom till Unionstravet.

– Med förutsättningarna utan ishockeymatch efteråt och senare V75-start är jag nöjd med den siffran, säger Ken Karlsson.