2016-09-19 22:49

2016-09-19 22:49

Per Nilsson avslutade med en dubbel

TRAV: Färjestad

Per Nilsson var den store segerherren vid Färjestads V5-omgång under måndagskvällen.
Det blev en dubbelseger genom vinster med Kissmeonceagain och Enjoy Avenue i de två sista avdelningarna.
– Hon har enorma fartegenskaper, men måste lära sig att tygla sitt humör, sa Nilsson om Kissmeonceagain.

Bengt Oltorp-tränade Kissmeonceagain gjorde ett enormt lopp som tvåa efter galopp i den senaste starten och när hon nu gick felfritt blev det seger.

Loppet blev bra för henne när ledande Askö Eagle fick press av Omay Southwind och Kissmeonceagain avvaktade i tredje par utvändigt. På den sista långsidan satte Per Nilsson in attacken och via 11,5 de sista 700 metrarna blev segern lätt.

– Vi ändrade på lite grejer till dagens start och det slog väl ut när hon var mycket lugnare. Jag tror att det var lite krafter kvar i mål, sa Nilsson.

Tillsammans med Enjoy Avenue var Nilsson offensivare när han bytte fjärde par utvändigt mot dödens ut på slutvarvet. Ledande Iniesta Bob hade fått en tryckare i inledningen av loppet och när han tröttnade och galopperade på upploppet vann Enjoy Avenue säkert före Rubacuori Alca.

Skräll i finalen

Under kvällen kördes den första upplagan av Septembermästaren. Efter försöksvinnare i form av Aifur och Smirre Creek, båda från spets, blev det en rejäl överraskning i finalen. Här smög Katarina Aurell Laursen med Joy For Us och via en ettrig avslutning lade ekipaget beslag på segerchecken värd 50 000 kronor.

Joy For Us tränas av Ronny Pettersson och han hade en fin kväll på Färjestad då Tom Fromell vann lärlingsloppet med Okobaloz.

Miss Åslanda imponerade stort när hon vann ett lärlingslopp med Rebecca Arnerlöf under olympiatravsdagen på Åby i april. Sedan har det strulat en del för Miss Åslanda men nu var hon tillbaka i vinnartagen. Efter ett lopp i tredje par invändigt och lucka i den sista kurvan flög Miss Åslanda fram över upploppet, hon avslutade med 09,2/400 meter, och ledande Mantoqueen kunde inte svara.

– Jag chansade invändigt och hade den tur som behövdes. När luckan kom sköt hon till på ett bra sätt. Det har strulat en del med voltstartslopp under året så vi letar autostartslopp framöver, sa Tom Horpestad.

Full pott på V5

Lightning Beauty vann i Årjäng den 6 september. Det var debuten för Björn Goop och nu kom det en ny seger när hon lekte hem ett ihåligt V5-3 från ledningen. Intrycket när Goop lät henne sträcka ut den sista biten var mycket tilltalande och räkna med att fler segrar följer för henne.

Mikael J Andersson avslutade kvällen med en överlägsen seger tillsammans med Benny Hill och blev därmed som Per Nilsson dubbelsegrare.

V5-utdelningen blev 1 953 kronor och NWT:s stora spelförslag hade full pott.

Bengt Oltorp-tränade Kissmeonceagain gjorde ett enormt lopp som tvåa efter galopp i den senaste starten och när hon nu gick felfritt blev det seger.

Loppet blev bra för henne när ledande Askö Eagle fick press av Omay Southwind och Kissmeonceagain avvaktade i tredje par utvändigt. På den sista långsidan satte Per Nilsson in attacken och via 11,5 de sista 700 metrarna blev segern lätt.

– Vi ändrade på lite grejer till dagens start och det slog väl ut när hon var mycket lugnare. Jag tror att det var lite krafter kvar i mål, sa Nilsson.

Tillsammans med Enjoy Avenue var Nilsson offensivare när han bytte fjärde par utvändigt mot dödens ut på slutvarvet. Ledande Iniesta Bob hade fått en tryckare i inledningen av loppet och när han tröttnade och galopperade på upploppet vann Enjoy Avenue säkert före Rubacuori Alca.

Skräll i finalen

Under kvällen kördes den första upplagan av Septembermästaren. Efter försöksvinnare i form av Aifur och Smirre Creek, båda från spets, blev det en rejäl överraskning i finalen. Här smög Katarina Aurell Laursen med Joy For Us och via en ettrig avslutning lade ekipaget beslag på segerchecken värd 50 000 kronor.

Joy For Us tränas av Ronny Pettersson och han hade en fin kväll på Färjestad då Tom Fromell vann lärlingsloppet med Okobaloz.

Miss Åslanda imponerade stort när hon vann ett lärlingslopp med Rebecca Arnerlöf under olympiatravsdagen på Åby i april. Sedan har det strulat en del för Miss Åslanda men nu var hon tillbaka i vinnartagen. Efter ett lopp i tredje par invändigt och lucka i den sista kurvan flög Miss Åslanda fram över upploppet, hon avslutade med 09,2/400 meter, och ledande Mantoqueen kunde inte svara.

– Jag chansade invändigt och hade den tur som behövdes. När luckan kom sköt hon till på ett bra sätt. Det har strulat en del med voltstartslopp under året så vi letar autostartslopp framöver, sa Tom Horpestad.

Full pott på V5

Lightning Beauty vann i Årjäng den 6 september. Det var debuten för Björn Goop och nu kom det en ny seger när hon lekte hem ett ihåligt V5-3 från ledningen. Intrycket när Goop lät henne sträcka ut den sista biten var mycket tilltalande och räkna med att fler segrar följer för henne.

Mikael J Andersson avslutade kvällen med en överlägsen seger tillsammans med Benny Hill och blev därmed som Per Nilsson dubbelsegrare.

V5-utdelningen blev 1 953 kronor och NWT:s stora spelförslag hade full pott.