2016-09-14 22:50

2016-09-14 22:50

Fin comeback av Mister Niky

TRAV: V86

Trots att treårige Mister Niky inte hade startat på nästan tre månader och mötte äldre hästar tog han hem V86-6.
Nu har Mister J.P.:s lillebror tre segrar på fyra starter.
– Ändå fattar han inte vad det går ut på än utan springer mest och leker, berättade Björn Goop.

Mister Niky har verkligen inlett sin karriär på ett lovande sätt. Efter två raka segrar från debuten blev det ett litet uppehåll efter fjärdeplatsen på Bjerke den 29 juni.

Under onsdagskvällen var det dags för comeback och Mister Niky ställdes inför en tuff uppgift med ett bakspår.

Det var rejäl körning det första varvet och när Björn Goop attackerade från fjärde par utvändigt 1 200 meter från mål bet det bra. Så bra att Mister Niky kunde överta ledningen ut på det sista varvet och till slut blev det två och en halv längd ner till måltvåan Tiller.

– Han är stark och var duktig i dag. Vi profiterade på att det var ett högt tempo framme i täten. Det blev bättre än vad jag trodde och vi kunde sitta där bak och gotta oss. Det är en väldig stam i Mister Niky, mamman verkar bara ge bra avkommor, sa Björn Goop.

Bra löpskalle

Den sportsliga godbiten på Solvalla var Wild Honey i den fjärde avdelningen. Hon hade vilat i två månader inför den här starten men hade inga problem att vinna loppet. Från tredje par utvändigt attackerade Örjan Kihlström på den sista långsidan och efter en lugn slutkurva stack Wild Honey ifrån konkurrenterna med lätthet när hon fick sträcka ut på upploppet.

– Hon har inte den bästa kurvtekniken men har en bra löpskalle så hon hjälper till själv. Bara man kommer in på rakan så gör hon vad hon ska, sa Kihlström.

Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Nobel Amok och La Fille, som båda travade i spets. I de loppen slutade Tenedor femma och i La Filles lopp gjorde Basic en vass comeback som fyra.

Reiug vass efter galopp

Före V86-spelet på Solvalla slutade Reiug sexa i lopp ett och Mårten Marje fyra i lopp två. Reiug galopperade under attack på den sista långsidan och hade blivit svårslagen felfri.

För tredje veckan i rad blev det en överraskning i den första V86-avdelningen. Robros Brazza hade ett jobbigt sjundespår bakom bilen på kort distans, men kom ner i andra par utvändigt och avgjorde med knapp marginal mot dödenstravande Vivo Torkdahl.

– Det var en överraskning från det spåret över 1 600 meter och några bra hästar innanför. Han gjorde ett kanonlopp i Göteborg senast och det är uppenbart att den fina formen håller i sig, sa tränaren Björn Lindblom efter att Christoffer Eriksson ordnat skrällen.

Två till Jensen

Flemming Jensen tog en dubbel på V86 genom att vinna med Triumf Kåsgård och Slide So Easy.

Triumf Kåsgård vann ett rörigt lopp med många galopper efter att Jenson kört till spets 900 kvar och Slide So Easy imponerade vid spetsvinsten på 11,6/2 140 meter.

– Han har inte så mycket pengar på sig än så framtiden för Slide So Easy ser ljus ut, kommenterade Jensen.

Mister Niky har verkligen inlett sin karriär på ett lovande sätt. Efter två raka segrar från debuten blev det ett litet uppehåll efter fjärdeplatsen på Bjerke den 29 juni.

Under onsdagskvällen var det dags för comeback och Mister Niky ställdes inför en tuff uppgift med ett bakspår.

Det var rejäl körning det första varvet och när Björn Goop attackerade från fjärde par utvändigt 1 200 meter från mål bet det bra. Så bra att Mister Niky kunde överta ledningen ut på det sista varvet och till slut blev det två och en halv längd ner till måltvåan Tiller.

– Han är stark och var duktig i dag. Vi profiterade på att det var ett högt tempo framme i täten. Det blev bättre än vad jag trodde och vi kunde sitta där bak och gotta oss. Det är en väldig stam i Mister Niky, mamman verkar bara ge bra avkommor, sa Björn Goop.

Bra löpskalle

Den sportsliga godbiten på Solvalla var Wild Honey i den fjärde avdelningen. Hon hade vilat i två månader inför den här starten men hade inga problem att vinna loppet. Från tredje par utvändigt attackerade Örjan Kihlström på den sista långsidan och efter en lugn slutkurva stack Wild Honey ifrån konkurrenterna med lätthet när hon fick sträcka ut på upploppet.

– Hon har inte den bästa kurvtekniken men har en bra löpskalle så hon hjälper till själv. Bara man kommer in på rakan så gör hon vad hon ska, sa Kihlström.

Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Nobel Amok och La Fille, som båda travade i spets. I de loppen slutade Tenedor femma och i La Filles lopp gjorde Basic en vass comeback som fyra.

Reiug vass efter galopp

Före V86-spelet på Solvalla slutade Reiug sexa i lopp ett och Mårten Marje fyra i lopp två. Reiug galopperade under attack på den sista långsidan och hade blivit svårslagen felfri.

För tredje veckan i rad blev det en överraskning i den första V86-avdelningen. Robros Brazza hade ett jobbigt sjundespår bakom bilen på kort distans, men kom ner i andra par utvändigt och avgjorde med knapp marginal mot dödenstravande Vivo Torkdahl.

– Det var en överraskning från det spåret över 1 600 meter och några bra hästar innanför. Han gjorde ett kanonlopp i Göteborg senast och det är uppenbart att den fina formen håller i sig, sa tränaren Björn Lindblom efter att Christoffer Eriksson ordnat skrällen.

Två till Jensen

Flemming Jensen tog en dubbel på V86 genom att vinna med Triumf Kåsgård och Slide So Easy.

Triumf Kåsgård vann ett rörigt lopp med många galopper efter att Jenson kört till spets 900 kvar och Slide So Easy imponerade vid spetsvinsten på 11,6/2 140 meter.

– Han har inte så mycket pengar på sig än så framtiden för Slide So Easy ser ljus ut, kommenterade Jensen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.