2016-09-10 06:00

2016-09-10 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Hagmyren
Upploppets längd: 161 meter.
Väder: halvklart och 20 grader.

Kommentar om omgången

Lördagens V75-omgång körs på Hagmyren och det är jackpot med cirka 32 miljoner kronor i sjurättspotten. Hagmyren har ett kort upplopp vilket gynnar spetshästarna. Det brukar vara svårt att hålla ledningen från innerspåret då starten kommer snabbt efter kurvan vilket innebär att hästarna en bit ut bakom startbilsvingen har en högre fart.

 

Favoriterna

Seedorf O.M.F. (V75-6) kommer närmast från en V75-seger från ledningen och här ser det ut att komma en till. Erik Adielsson är extremt skicklig från ett springspår och det mesta talar för att Seedorf O.M.F. tar spets. Med ett fint väder lär banan bli snabb och kombinerar man det med ett kort upplopp så blir svaret en mycket bra segerchans. Omgångens bästa spik.

B.B.S.Sugarlight (V75-3) har inte startat sedan Hugo Åbergs memorial på Jägersro den 26 juli och har dessutom varit struken efter den starten. Det gör naturligtvis att han är svårbedömd, men tränaren Fredrik Solberg var i alla fall nöjd med ett träningsjobb förra helgen. Normalt är B.B.S.Sugarlight huvudet högre än sina konkurrenter, men formen är som sagt svårbedömd och han är väldigt klar favorit.

Ossman (V75-4) avgjorde på ett bra sätt med en vass speed senast. Första tanken i veckan var att den här favoriten borde gå att fälla, men loppet är inte av högsta klass och det finns inga riktigt vassa motbud. Ossman öppnar fort och bör inte bli fast från innerspår på tillägg. Han ska ses med mycket bra segerchans.

 

V75-dragen

Serious Try (V75-1) fick luckan sent på V75 senast och sköt till bra. Läget blev bra den här gången och han är en tänkbar spik att inleda omgången med om man vill chansa lite.

Lirac de Zeun (V75-2) avslutade bra senast. Om hon kommer vettigt till från spår åtta kan hon vinna.

 

Värmlandshästar

Aifur (V75-5) har kapacitet för att hävda sig i klassen, men ett bakspår på kort distans på Hagmyren är en tuff uppgift.

 

Strukna hästar

V75-3: 10 Vacqueyras.

V75-7: 5 Erik Sting, 7 Jeppas Olivia.

Kommentar om omgången

Lördagens V75-omgång körs på Hagmyren och det är jackpot med cirka 32 miljoner kronor i sjurättspotten. Hagmyren har ett kort upplopp vilket gynnar spetshästarna. Det brukar vara svårt att hålla ledningen från innerspåret då starten kommer snabbt efter kurvan vilket innebär att hästarna en bit ut bakom startbilsvingen har en högre fart.

 

Favoriterna

Seedorf O.M.F. (V75-6) kommer närmast från en V75-seger från ledningen och här ser det ut att komma en till. Erik Adielsson är extremt skicklig från ett springspår och det mesta talar för att Seedorf O.M.F. tar spets. Med ett fint väder lär banan bli snabb och kombinerar man det med ett kort upplopp så blir svaret en mycket bra segerchans. Omgångens bästa spik.

B.B.S.Sugarlight (V75-3) har inte startat sedan Hugo Åbergs memorial på Jägersro den 26 juli och har dessutom varit struken efter den starten. Det gör naturligtvis att han är svårbedömd, men tränaren Fredrik Solberg var i alla fall nöjd med ett träningsjobb förra helgen. Normalt är B.B.S.Sugarlight huvudet högre än sina konkurrenter, men formen är som sagt svårbedömd och han är väldigt klar favorit.

Ossman (V75-4) avgjorde på ett bra sätt med en vass speed senast. Första tanken i veckan var att den här favoriten borde gå att fälla, men loppet är inte av högsta klass och det finns inga riktigt vassa motbud. Ossman öppnar fort och bör inte bli fast från innerspår på tillägg. Han ska ses med mycket bra segerchans.

 

V75-dragen

Serious Try (V75-1) fick luckan sent på V75 senast och sköt till bra. Läget blev bra den här gången och han är en tänkbar spik att inleda omgången med om man vill chansa lite.

Lirac de Zeun (V75-2) avslutade bra senast. Om hon kommer vettigt till från spår åtta kan hon vinna.

 

Värmlandshästar

Aifur (V75-5) har kapacitet för att hävda sig i klassen, men ett bakspår på kort distans på Hagmyren är en tuff uppgift.

 

Strukna hästar

V75-3: 10 Vacqueyras.

V75-7: 5 Erik Sting, 7 Jeppas Olivia.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.