2016-09-09 17:31

2016-09-09 17:31

"Jag har inget annat val än att köra"

TRAV: Goop kör åt Souloy under helgen

Att Fabrice Souloys hästar har varit dopade i nordiska lopp slog ner som en bomb i travets värld.
Björn Goop har kört den franske tränarens hästar tidigare och han kommer att göra det i helgen också.
– Jag har inget annat val än att köra. Kör jag inte en häst som jag är uppsatt på blir jag avstängd, säger Goop.

Björn Goop vann Oslo Grand Prix med Your Highness och nu står det klart att hon var dopad i samband med den segern.

När NWT når Björn Goop befinner han sig i en bilkö i Paris på väg från en auktion. Björn har kört flera storlopp åt Fabrice Souloy och han kommer att köra hans hästar även de närmsta dagarna på fransk mark.

Fyra hästar

Redan på fredagskvällen kör han King Sir Kir på Vincennes och under lördagen ska han köra just Your Highness och två andra hästar åt Souloy.

– Om jag inte kör en häst som jag är uppsatt på blir jag avstängd fem dagar för varje häst som jag inte kör. Det är även andra, som till exempel ägare, som blir drabbade om jag inte kör. Jag är helt oskyldig och kör jag inte de här hästarna blir jag drabbad, säger Goop.

Om Fabrice frågar om du kan köra åt honom om två veckor?

– Det jag gör nu är att fullfölja mina förpliktelser. Det som har hänt är väldigt tråkigt och det är inte med glädje jag kör. Jag blir ledsen när något sådant här händer med det som jag tycker är allra roligast. Det som är bra är att vi har ett bra skyddsnät i Norden, att det inte går att fuska och vinna.

Hur är det här beskedet om Souloys hästar mottaget i Frankrike?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har varit på auktion och köpt två hästar. Jag har inte hunnit läst allt vad som står i media.

Björn Goop vann Oslo Grand Prix med Your Highness och nu står det klart att hon var dopad i samband med den segern.

När NWT når Björn Goop befinner han sig i en bilkö i Paris på väg från en auktion. Björn har kört flera storlopp åt Fabrice Souloy och han kommer att köra hans hästar även de närmsta dagarna på fransk mark.

Fyra hästar

Redan på fredagskvällen kör han King Sir Kir på Vincennes och under lördagen ska han köra just Your Highness och två andra hästar åt Souloy.

– Om jag inte kör en häst som jag är uppsatt på blir jag avstängd fem dagar för varje häst som jag inte kör. Det är även andra, som till exempel ägare, som blir drabbade om jag inte kör. Jag är helt oskyldig och kör jag inte de här hästarna blir jag drabbad, säger Goop.

Om Fabrice frågar om du kan köra åt honom om två veckor?

– Det jag gör nu är att fullfölja mina förpliktelser. Det som har hänt är väldigt tråkigt och det är inte med glädje jag kör. Jag blir ledsen när något sådant här händer med det som jag tycker är allra roligast. Det som är bra är att vi har ett bra skyddsnät i Norden, att det inte går att fuska och vinna.

Hur är det här beskedet om Souloys hästar mottaget i Frankrike?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har varit på auktion och köpt två hästar. Jag har inte hunnit läst allt vad som står i media.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.