2016-09-07 23:07

2016-09-07 23:07

Uncle Lasse – efter dramatik

TRAV: V86 på Åby och Eskilstuna

Det var stall Stefan Melander som dominerade på V86 under onsdagskvällen med tre segrar.
En kom med Uncle Lasse trots att Örjan Kihlström valt att sätta sig invändigt med favoriten.
– Jag tror inte att dödens över medeldistans är hans bästa gren, förklarade Kihlström taktiken.

Egentligen var det Solvalla och Åby som skulle ha delat på veckans V86-omgång, men eftersom Solvallas bana inte var bra efter helgens tävlingar i STCC flyttades de loppen till Eskilstuna.

Där var det en kraftig dominans av Stefan Melander, vars stall vann tre av fyra avdelningar.

Den överlägset störste favoriten i omgången var Uncle Lasse i den sjätte avdelningen. Visst blev det seger, men det såg länge mörkt ut för årets vinnare av Sprintermästaren. Med ett öppet huvudlag var inte Uncle Lasse i närheten av att ta sig förbi Workout Wonder och in i den första kurvan valde Örjan Kihlström att gå ner i den finske gästens rygg.

På den sista långsidan avgjordes med stor sannolikhet loppet när Tommi Kylläinen självmant valde att dra upp tempot. Det innebar att den i dödens travande Xceed G.T. var trött in på upploppet och när luckan kom speedade Uncle Lasse till en lätt seger.

– När han får sådana här lopp är det inte många som kan stå emot Uncle Lasse. Jag hade stor respekt för Workout Wonder och jag tror inte att dödens på medeldistans är Uncle Lasses bästa gren. Han har det mesta som en häst ska ha, men kanske saknar den rätta råstyrkan för att trava i dödens och vinna, sa Kihlström.

Fick bestämma

Anrika C Th Ericssons memorial med 100 000 kronor i förstapris hade endast lockat sju deltagare. Från ett andraspår bakom bilen kördes Standout till ledningen och sedan var det lugna gatan med 16,0 den första kilometern och 15,2 de två första varven. Med det tempot var loppet mer eller mindre över men det blev ändå en del dramatik den sista biten när Standout tappade travet. Trots det var Örjan Kihlström nöjd efteråt.

– Han var spänstigare än på länge och klart uppåt mot starterna på slutet.

I den sista avdelningen ordnade Stefan Melander segern själv genom att spetsvinna med Lincoln Lawyer.

V86-4 var ett lopp av låg klass på förhand och efter strykningen på Playboy Face blev Zeus Karsk klar favorit. Han spetsade från ett springspår och vann överlägset.

Inledande skräll

Precis som förra veckan blev det en skräll i den första avdelningen. Den gången var det Je T'Aime Runiart som vann och den här veckan var det Don Crowe som slog till efter ett lopp i tredje par invändigt och open stretch på upploppet.

Övriga V86-lopp på Åby vanns av Una Blessed, Chosen One och Rasperysky.

Una Blessed liftade med i rygg på hårddragande Milady Amok och avgjorde lätt. Chosen One vann från andra par utvändigt och open stretch på upploppet. Rasperysky spurtade till seger i ett överpaceat lopp.

Före V86-loppen blev det en tredjeplats för Live in Peace, som tränas av Årjängsamatören Sandra K Eriksson.

Egentligen var det Solvalla och Åby som skulle ha delat på veckans V86-omgång, men eftersom Solvallas bana inte var bra efter helgens tävlingar i STCC flyttades de loppen till Eskilstuna.

Där var det en kraftig dominans av Stefan Melander, vars stall vann tre av fyra avdelningar.

Den överlägset störste favoriten i omgången var Uncle Lasse i den sjätte avdelningen. Visst blev det seger, men det såg länge mörkt ut för årets vinnare av Sprintermästaren. Med ett öppet huvudlag var inte Uncle Lasse i närheten av att ta sig förbi Workout Wonder och in i den första kurvan valde Örjan Kihlström att gå ner i den finske gästens rygg.

På den sista långsidan avgjordes med stor sannolikhet loppet när Tommi Kylläinen självmant valde att dra upp tempot. Det innebar att den i dödens travande Xceed G.T. var trött in på upploppet och när luckan kom speedade Uncle Lasse till en lätt seger.

– När han får sådana här lopp är det inte många som kan stå emot Uncle Lasse. Jag hade stor respekt för Workout Wonder och jag tror inte att dödens på medeldistans är Uncle Lasses bästa gren. Han har det mesta som en häst ska ha, men kanske saknar den rätta råstyrkan för att trava i dödens och vinna, sa Kihlström.

Fick bestämma

Anrika C Th Ericssons memorial med 100 000 kronor i förstapris hade endast lockat sju deltagare. Från ett andraspår bakom bilen kördes Standout till ledningen och sedan var det lugna gatan med 16,0 den första kilometern och 15,2 de två första varven. Med det tempot var loppet mer eller mindre över men det blev ändå en del dramatik den sista biten när Standout tappade travet. Trots det var Örjan Kihlström nöjd efteråt.

– Han var spänstigare än på länge och klart uppåt mot starterna på slutet.

I den sista avdelningen ordnade Stefan Melander segern själv genom att spetsvinna med Lincoln Lawyer.

V86-4 var ett lopp av låg klass på förhand och efter strykningen på Playboy Face blev Zeus Karsk klar favorit. Han spetsade från ett springspår och vann överlägset.

Inledande skräll

Precis som förra veckan blev det en skräll i den första avdelningen. Den gången var det Je T'Aime Runiart som vann och den här veckan var det Don Crowe som slog till efter ett lopp i tredje par invändigt och open stretch på upploppet.

Övriga V86-lopp på Åby vanns av Una Blessed, Chosen One och Rasperysky.

Una Blessed liftade med i rygg på hårddragande Milady Amok och avgjorde lätt. Chosen One vann från andra par utvändigt och open stretch på upploppet. Rasperysky spurtade till seger i ett överpaceat lopp.

Före V86-loppen blev det en tredjeplats för Live in Peace, som tränas av Årjängsamatören Sandra K Eriksson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.