2016-08-09 20:58

2016-08-09 21:22

Cessna S.S. vann – igen

ÅRJÄNG

Det blåste storm igår under Årjängs lunchtrav och det var också konstant korsdrag i V4:ans kuponghög, då favoriterna hade ordentlig motvind.
Det blev också bra betalt med dryga 43 000 för dem som hade ordning på strecken.

I det inledande V4 loppet felade favoriten Edindy på väg till ledningen i första svängen och lämnade över taktpinnen till Beatrice Palema och Carl Johan Jepson. Tempot hölls uppe och Beatrice Palema var sedan aldrig i förlustfara utan landade på nya rekordet 14,9.

I V4-2 fick Robert Berg öppna knallhårt 09/500 med favoriten Sundance Hanover för att få ledningen. Hockeybröderna Sedins 3-åring såg plågad ut när han felade i ledningen i sista sväng när de mer rutinerade hästarna kom dundrande i spåren. Giant Euro som lotsats fram smart av Niclas Benzon i ryggar kunde spela ut sin speed över upploppet och vinna säkert till drygt 20 gånger pengarna.

Omgångens stora favorit Totally Secret syntes tidigt i ledningen i V4-3 men fick formhästen Cessna S.S. på utsidan. Per-Olof Svantessons hedersmärr var obarmhärtig och bara öste på och hade knäckt favoriten i sista sväng. Hon höll sedan stången mot de smygkörda hästarna som kom fort till slut vilket visar styrka och moral.

– Hon är riktigt bra nu hoppas jag hon får vara med i V-75 i Örebro nästa omgång, sa Peo.

Ny ruggig prestation gjorde norske Faks Mollyn i V4 finalen. Han tuggade på utsidan om Raukvin i mycket tufft tempo. När han väl nådde ledningen 500kvar fortsatte han bara att länsa undan och gav inte konkurrenterna en chans utan vann på nya rekordet 26,6 . Storfavoriten Holterjerven var anonym i kön och stod inte att känna igen från förra omgången.

Det blev tredje gången gillt för Hemmatränaren Kristian Lindberg , efter att ha bränt med två favoriter satte han dit sin svärfars Ove R Anderssons Ultimate Bourne med ackuratess i V5 inledningen. Tidig ledningen och sedan var han bara bäst 16,9 i blåsten var starka papper.

Formstarke Mikael J Andersson hade sedan inga problem med Askö Eagle i V5 -2. Ekipaget spårade varje meter av loppet som blev odramatiskt.

– Trodde på seger när jag fick se att vi fått innerspåret, sa Micke.

Första favoritsegern under eftermiddagen tog det stora 3-åringslöftet Alsaker Blest som agerade trögt mest hela tiden, men i avgörandets stund visade han klass när han i mäktig stil fångade in stort ledande Molly Stjerna i god tid före mål.

– Han var lite sent igång men i slutet av året räknar jag med att han ska matcha de bästa 3-åringarna i Norge och Sverige i höst, sa Vidar Hop.

En riktig stjärnsmäll kom i fjärde V5 avdelningen när Victor Ideal i sin 34:e slår till och tar sitt livs första seger. Fullträffen var ingen bluffseger utan Victor Ideal gick i dödens lopp igenom och vann en tuff slutstrid mot Dats Soberand.

– Körespöet var till go hjälp, sa segerkusken Ole Johan Östre.

V5 finalen blev det lite dramatik. Det såg klappat och klart ut för favoriten Jumpinjackofjoy och Calle Jepson när vinnarhålets Laraki Brodde smet ut 50 kvar och störtdök. Efter granskning av målfotot gick segern till Örebroekipaget Laraki Brodde och Petter Karlsson som snuvade favoriten på linjen och såg till att V5 utdelningen flög upp till dryga 10000kr.

I det inledande V4 loppet felade favoriten Edindy på väg till ledningen i första svängen och lämnade över taktpinnen till Beatrice Palema och Carl Johan Jepson. Tempot hölls uppe och Beatrice Palema var sedan aldrig i förlustfara utan landade på nya rekordet 14,9.

I V4-2 fick Robert Berg öppna knallhårt 09/500 med favoriten Sundance Hanover för att få ledningen. Hockeybröderna Sedins 3-åring såg plågad ut när han felade i ledningen i sista sväng när de mer rutinerade hästarna kom dundrande i spåren. Giant Euro som lotsats fram smart av Niclas Benzon i ryggar kunde spela ut sin speed över upploppet och vinna säkert till drygt 20 gånger pengarna.

Omgångens stora favorit Totally Secret syntes tidigt i ledningen i V4-3 men fick formhästen Cessna S.S. på utsidan. Per-Olof Svantessons hedersmärr var obarmhärtig och bara öste på och hade knäckt favoriten i sista sväng. Hon höll sedan stången mot de smygkörda hästarna som kom fort till slut vilket visar styrka och moral.

– Hon är riktigt bra nu hoppas jag hon får vara med i V-75 i Örebro nästa omgång, sa Peo.

Ny ruggig prestation gjorde norske Faks Mollyn i V4 finalen. Han tuggade på utsidan om Raukvin i mycket tufft tempo. När han väl nådde ledningen 500kvar fortsatte han bara att länsa undan och gav inte konkurrenterna en chans utan vann på nya rekordet 26,6 . Storfavoriten Holterjerven var anonym i kön och stod inte att känna igen från förra omgången.

Det blev tredje gången gillt för Hemmatränaren Kristian Lindberg , efter att ha bränt med två favoriter satte han dit sin svärfars Ove R Anderssons Ultimate Bourne med ackuratess i V5 inledningen. Tidig ledningen och sedan var han bara bäst 16,9 i blåsten var starka papper.

Formstarke Mikael J Andersson hade sedan inga problem med Askö Eagle i V5 -2. Ekipaget spårade varje meter av loppet som blev odramatiskt.

– Trodde på seger när jag fick se att vi fått innerspåret, sa Micke.

Första favoritsegern under eftermiddagen tog det stora 3-åringslöftet Alsaker Blest som agerade trögt mest hela tiden, men i avgörandets stund visade han klass när han i mäktig stil fångade in stort ledande Molly Stjerna i god tid före mål.

– Han var lite sent igång men i slutet av året räknar jag med att han ska matcha de bästa 3-åringarna i Norge och Sverige i höst, sa Vidar Hop.

En riktig stjärnsmäll kom i fjärde V5 avdelningen när Victor Ideal i sin 34:e slår till och tar sitt livs första seger. Fullträffen var ingen bluffseger utan Victor Ideal gick i dödens lopp igenom och vann en tuff slutstrid mot Dats Soberand.

– Körespöet var till go hjälp, sa segerkusken Ole Johan Östre.

V5 finalen blev det lite dramatik. Det såg klappat och klart ut för favoriten Jumpinjackofjoy och Calle Jepson när vinnarhålets Laraki Brodde smet ut 50 kvar och störtdök. Efter granskning av målfotot gick segern till Örebroekipaget Laraki Brodde och Petter Karlsson som snuvade favoriten på linjen och såg till att V5 utdelningen flög upp till dryga 10000kr.

  • Lasse Pettersson