2016-07-19 06:00

2016-07-19 06:00

"Satsa mer på ungdomarna!"

TRAV

Förstår nu att min insändare blev ett hett diskussionsämne på sociala medier, där det kom fram en hel del både dumma och bra inlägg.

Men till er som inte förstår vad jag menar med att de unga inte får köra lopp, så är det bara dagens sanning. Så ser deras vardag ut.

Insändaren som gick ut i NWT har absolut inget med att Jenny Eriksson satt upp Patrik Sjöberg som kusk vilket som kommenterats på facebook!

Insändaren var skriven innan någon hästägare hade satt upp Patrik Sjöberg. För att få dit publik så är det ett bra initiativ, att få dit en kändis som kusk.

Men jag ville öppna upp för diskussion för att sänka medelåldern inom travsporten. Då måste man satsa mer på att få in ungdomarna, för att få de som börjat att stanna kvar, och även få in nya till sporten. Att man från Travsport och travbanorna satsar på att få in rena ungdomslopp som det är en åldersgräns på max 23 år så att det inte är lärlingar på över 30 år som får sitta upp.... Att det blir riktigt bra priser så att hästägarna vågar sätta upp nya kuskar/ryttare så kanske vi får en större bredd på sporten. Alla har vi lärt att krypa innan vi lärt oss att gå.

Det finns så många fina ungdomar som inte lyfts fram, en del har dock inte fördelen att känna någon med starthästar som de kan få vara i stallet och jobba hos, för att eventuellt få en uppsittning.

Hoppas att det ringer en väckarklocka hos er hästägare och att ni vågar ta chansen och att sätta upp en ungdom bakom er häst, om ni vill ha en föryngring inom sporten så att det finns amatörer kvar. Att ni inte bara pratar om att de ska få sitta upp. Ge dem en CHANS!

 

"Travälskare som hoppas på framtidens fina ungdomar"

Men till er som inte förstår vad jag menar med att de unga inte får köra lopp, så är det bara dagens sanning. Så ser deras vardag ut.

Insändaren som gick ut i NWT har absolut inget med att Jenny Eriksson satt upp Patrik Sjöberg som kusk vilket som kommenterats på facebook!

Insändaren var skriven innan någon hästägare hade satt upp Patrik Sjöberg. För att få dit publik så är det ett bra initiativ, att få dit en kändis som kusk.

Men jag ville öppna upp för diskussion för att sänka medelåldern inom travsporten. Då måste man satsa mer på att få in ungdomarna, för att få de som börjat att stanna kvar, och även få in nya till sporten. Att man från Travsport och travbanorna satsar på att få in rena ungdomslopp som det är en åldersgräns på max 23 år så att det inte är lärlingar på över 30 år som får sitta upp.... Att det blir riktigt bra priser så att hästägarna vågar sätta upp nya kuskar/ryttare så kanske vi får en större bredd på sporten. Alla har vi lärt att krypa innan vi lärt oss att gå.

Det finns så många fina ungdomar som inte lyfts fram, en del har dock inte fördelen att känna någon med starthästar som de kan få vara i stallet och jobba hos, för att eventuellt få en uppsittning.

Hoppas att det ringer en väckarklocka hos er hästägare och att ni vågar ta chansen och att sätta upp en ungdom bakom er häst, om ni vill ha en föryngring inom sporten så att det finns amatörer kvar. Att ni inte bara pratar om att de ska få sitta upp. Ge dem en CHANS!

 

"Travälskare som hoppas på framtidens fina ungdomar"