2016-07-17 20:50

2016-07-17 20:51

Ny uppvisning av Solör Stegg

TRAV: Årjäng

Årjängstravets tävlingar fortsatte under söndagen. Huvudnumret var Kallblodseliten med 50 000 kronor till vinnaren.
Solör Stegg var megafavorit och han hade uppvisning när han vann på det nya banrekordet 1.22,1 över medeldistans.
– Han är grym den här hästen, kommenterade Mikael J Andersson.

Solör Stegg kom med tre raka uppvisningar i ryggen och det blev en fjärde. Från innerspåret försvarade han ledningen utan problem och därmed fick konkurrenterna rikta in sig på att kriga om andraplatsen.

Solör Stegg drog i ett jämt 23,5-tempo det första varvet och när tempot ökades ytterligare fick motståndarna problem. Solör Stegg avslutade det sista varvet på 20,5 och vann med fem längder utan att Mikael J Andersson körde det minsta på honom.

– Jag vann med honom i vintras men trots vinsten var han inte okej. I dag var han okej och vann enkelt. De smackade på hästarna bakom oss i den sista kurvan och då bara sög han tag i grejerna. Han bara joggade i det här loppet. Jag har kört många bra kallblod genom åren, men det här är den bästa. Han är grym, berömde Mikael J Andersson.

Ny seger för Pettersson

Den gladaste tränaren under dagen var tveklöst Jörgen Pettersson efter att hans Marvelous Fam vunnit V64-finalen tillsammans med Peter Strömberg. Marvelous Fam avslutade rejält från tredje par utvändigt och efter att Armais Race galopperat med greppet in på upploppet vann Marvelous Fam knappt före Island Three.

– Jörgen som tränare och jag som kusk har varit en bra kombination i år. Det brukar bli höga odds också, kommenterade Strömberg.

Ulf Ohlsson hade en fin dag på banan i Nordmarken med en dubbelseger inom V64-spelet.

Han inledde i den andra avdelningen som fick ändrade förutsättningar när spel- och spetsfavoriten Ragia J.W. slängde sig i galopp. Nu blev det Vikens Primadora i ledningen och på sin utsida fick hon On Good Terms som avgjorde säkert den sista biten.

Dubbelt Ohlsson

Seger nummer två för Ulf togs med Donato E. som efter att han kommit till spets efter den första kurvan aldrig var i förlustfara.

V64-omgången inleddes med ett långlopp. Stall Warning kom från en bra insats på V75 och nu ledde han från start till mål.

– Han har kommit undan för undan. Han hade bra förutsättningar här och står kvar i sin klass på V75 där vi kommer att prova framöver igen, berättade Bergh.

So Nobel Gede var NWT:s varning i V64-omgången och hon vann avdelning fyra säkert från spets.

Det var 50 000 kronor i förstapris i det loppet och lika mycket tjänade Minnestads El Paso när han vann lopp två. Carl Johan Jepson körde och Rebecca Dahlén tränar. Minnestads El Paso kördes till ledningen mitt i loppet och vann lätt. En spännande treårig att följa.

Solör Stegg kom med tre raka uppvisningar i ryggen och det blev en fjärde. Från innerspåret försvarade han ledningen utan problem och därmed fick konkurrenterna rikta in sig på att kriga om andraplatsen.

Solör Stegg drog i ett jämt 23,5-tempo det första varvet och när tempot ökades ytterligare fick motståndarna problem. Solör Stegg avslutade det sista varvet på 20,5 och vann med fem längder utan att Mikael J Andersson körde det minsta på honom.

– Jag vann med honom i vintras men trots vinsten var han inte okej. I dag var han okej och vann enkelt. De smackade på hästarna bakom oss i den sista kurvan och då bara sög han tag i grejerna. Han bara joggade i det här loppet. Jag har kört många bra kallblod genom åren, men det här är den bästa. Han är grym, berömde Mikael J Andersson.

Ny seger för Pettersson

Den gladaste tränaren under dagen var tveklöst Jörgen Pettersson efter att hans Marvelous Fam vunnit V64-finalen tillsammans med Peter Strömberg. Marvelous Fam avslutade rejält från tredje par utvändigt och efter att Armais Race galopperat med greppet in på upploppet vann Marvelous Fam knappt före Island Three.

– Jörgen som tränare och jag som kusk har varit en bra kombination i år. Det brukar bli höga odds också, kommenterade Strömberg.

Ulf Ohlsson hade en fin dag på banan i Nordmarken med en dubbelseger inom V64-spelet.

Han inledde i den andra avdelningen som fick ändrade förutsättningar när spel- och spetsfavoriten Ragia J.W. slängde sig i galopp. Nu blev det Vikens Primadora i ledningen och på sin utsida fick hon On Good Terms som avgjorde säkert den sista biten.

Dubbelt Ohlsson

Seger nummer två för Ulf togs med Donato E. som efter att han kommit till spets efter den första kurvan aldrig var i förlustfara.

V64-omgången inleddes med ett långlopp. Stall Warning kom från en bra insats på V75 och nu ledde han från start till mål.

– Han har kommit undan för undan. Han hade bra förutsättningar här och står kvar i sin klass på V75 där vi kommer att prova framöver igen, berättade Bergh.

So Nobel Gede var NWT:s varning i V64-omgången och hon vann avdelning fyra säkert från spets.

Det var 50 000 kronor i förstapris i det loppet och lika mycket tjänade Minnestads El Paso när han vann lopp två. Carl Johan Jepson körde och Rebecca Dahlén tränar. Minnestads El Paso kördes till ledningen mitt i loppet och vann lätt. En spännande treårig att följa.