2016-07-16 19:33

2016-07-16 22:21

Inget kunde stoppa Nuncio

TRAV: Favoriten höll i Årjängs stora sprinterlopp

Han kom. Han sågs. Han segrade.
Elitloppsvinnaren Nuncio gick inte att stoppa i årets upplaga av Årjängs stora sprinterlopp.
– En helt otrolig häst, han har aldrig gjort ett dåligt lopp i hela sitt liv och det är verkligen ovanligt, kommenterade Örjan Kihlström.

Nuncio var den givna förhandsfavoriten i Årjängs stora sprinterlopp men spår åtta innebar risk för en tung resa. Det fick han också, men som så många gånger förr visade sig Stefan Melanders häst ostoppbar.

Under hela veckan hade det spekulerats i att On Track Piraten skulle komma till ledningen med Nuncio på utsidan, men det scenariot kom på skam direkt när Tycoon Conway Hall bara blåste till ledningen.

Nuncio fick tillbringa den första kurvan i tredjespår innan han kom fram utvändigt om Steen Juuls häst, som den här dagen kördes av Thomas Uhrberg. Med i tredjespår bakom Nuncio var Dante Boko och honom svarade Kihlström bestämt ut.

– Jag tycker att det var självklart att svara ut Kolgijins häst, annars hade risken funnits att jag var tvungen att gå på i tredjespår ganska kort senare och det ville jag inte. Nuncio gillar att springa utvändigt om ledaren så det var inte så mycket att fundera på, berättade Kihlström.

”Har allt”

Tycoon Conway Hall stretade emot bra, men Nuncio var helt enkelt bättre. En bit in på upploppet kopplade han segergreppet och även om marginalen i mål bara var en halv längd så var segern kassaskåpssäker.

Från sidan ser Nuncio speciell ut. I värmningen innan loppen brukar han galoppera och han springer även snett med huvudet, men enligt Kihlström är det problemfritt i loppen.

– Han är jättefin att köra. Nuncio har allt och inga svagheter alls. Han är stark, han är startsnabb och har en bra löpskalle. Han vann med tussarna kvar på ett fint sätt och gör topplopp varje gång som han startar.

För Örjan Kihlström var segern i Årjängs stora sprinterlopp en i raden av stora segrar den senaste tiden.

– Jag har fått köra fantastiskt fina hästar på slutet. Då är det mycket lättare så det har rullat på bra, sa han blygsamt.

Nära banrekordet

Fenomenet Nuncio har på 48 starter aldrig varit sämre än trea trots att han hela tiden har tävlat i tuffa sammanhang. På de 48 starterna har han 32 segrar och 14 andraplatser, närmast ofattbara siffror!

Segertiden blev 1.09,7/1 640 meter, endast en tiondel från banrekordet som Sebastian K. har. Tränaren Stefan Melander sken som solen efter uppvisningen.

– Jag är så lycklig att jag har den här hästen, jag är ganska chockad över hur bra han är. Jag stod på långsidan och såg starten och det steget som han bara drog iväg i... Det var ruggiga hästar med det här loppet och ändå vinner han från dödens. Det går inte att jämföra Nuncio med andra topphästar som jag har haft. Jag har haft en otrolig tur att ha hästar som Scarlet Knight och Gigant Neo. Jag vill inte ranka någon före någon annan.

Genom den här segern fick Nuncio en inbjudan till Hugo Åbergs memorial på Jägersro den 26 juli.

– Jag ska fundera på om vi ska starta där, han har även Jubileumspokalen på Solvalla framöver. Jag vet faktiskt inte hur det blir utan vi får glädjas åt det här så länge, sa Melander.

För kort distans

Thomas Uhrberg hade en kanondag i Årjäng med tre V75-segrar och han blev tvåa i storloppet med Tycoon Conway Hall.

– Jag är lite överraskad att han inte nämndes i spetsstriden då han är pilsnabb den första biten. Att köra i spets var vår chans att vinna loppet men Nuncio var bättre, sammanfattade Uhrberg.

On Track Piraten kunde inte alls vara med i spetsstriden. Han hamnade i tredje par utvändigt och när Johnny Takter attackerade på den sista långsidan bet det bra och det hela slutade med en fjärdeplats.

– Thomas Uhrbergs häst var för snabb den första biten helt enkelt. Det finns inget att skylla på då det var ett schysst kört lopp, men jag tror att On Track Piraten är bättre på medeldistanslopp när han möter eliten, sa Johnny Takter.

Nuncio var den givna förhandsfavoriten i Årjängs stora sprinterlopp men spår åtta innebar risk för en tung resa. Det fick han också, men som så många gånger förr visade sig Stefan Melanders häst ostoppbar.

Under hela veckan hade det spekulerats i att On Track Piraten skulle komma till ledningen med Nuncio på utsidan, men det scenariot kom på skam direkt när Tycoon Conway Hall bara blåste till ledningen.

Nuncio fick tillbringa den första kurvan i tredjespår innan han kom fram utvändigt om Steen Juuls häst, som den här dagen kördes av Thomas Uhrberg. Med i tredjespår bakom Nuncio var Dante Boko och honom svarade Kihlström bestämt ut.

– Jag tycker att det var självklart att svara ut Kolgijins häst, annars hade risken funnits att jag var tvungen att gå på i tredjespår ganska kort senare och det ville jag inte. Nuncio gillar att springa utvändigt om ledaren så det var inte så mycket att fundera på, berättade Kihlström.

”Har allt”

Tycoon Conway Hall stretade emot bra, men Nuncio var helt enkelt bättre. En bit in på upploppet kopplade han segergreppet och även om marginalen i mål bara var en halv längd så var segern kassaskåpssäker.

Från sidan ser Nuncio speciell ut. I värmningen innan loppen brukar han galoppera och han springer även snett med huvudet, men enligt Kihlström är det problemfritt i loppen.

– Han är jättefin att köra. Nuncio har allt och inga svagheter alls. Han är stark, han är startsnabb och har en bra löpskalle. Han vann med tussarna kvar på ett fint sätt och gör topplopp varje gång som han startar.

För Örjan Kihlström var segern i Årjängs stora sprinterlopp en i raden av stora segrar den senaste tiden.

– Jag har fått köra fantastiskt fina hästar på slutet. Då är det mycket lättare så det har rullat på bra, sa han blygsamt.

Nära banrekordet

Fenomenet Nuncio har på 48 starter aldrig varit sämre än trea trots att han hela tiden har tävlat i tuffa sammanhang. På de 48 starterna har han 32 segrar och 14 andraplatser, närmast ofattbara siffror!

Segertiden blev 1.09,7/1 640 meter, endast en tiondel från banrekordet som Sebastian K. har. Tränaren Stefan Melander sken som solen efter uppvisningen.

– Jag är så lycklig att jag har den här hästen, jag är ganska chockad över hur bra han är. Jag stod på långsidan och såg starten och det steget som han bara drog iväg i... Det var ruggiga hästar med det här loppet och ändå vinner han från dödens. Det går inte att jämföra Nuncio med andra topphästar som jag har haft. Jag har haft en otrolig tur att ha hästar som Scarlet Knight och Gigant Neo. Jag vill inte ranka någon före någon annan.

Genom den här segern fick Nuncio en inbjudan till Hugo Åbergs memorial på Jägersro den 26 juli.

– Jag ska fundera på om vi ska starta där, han har även Jubileumspokalen på Solvalla framöver. Jag vet faktiskt inte hur det blir utan vi får glädjas åt det här så länge, sa Melander.

För kort distans

Thomas Uhrberg hade en kanondag i Årjäng med tre V75-segrar och han blev tvåa i storloppet med Tycoon Conway Hall.

– Jag är lite överraskad att han inte nämndes i spetsstriden då han är pilsnabb den första biten. Att köra i spets var vår chans att vinna loppet men Nuncio var bättre, sammanfattade Uhrberg.

On Track Piraten kunde inte alls vara med i spetsstriden. Han hamnade i tredje par utvändigt och när Johnny Takter attackerade på den sista långsidan bet det bra och det hela slutade med en fjärdeplats.

– Thomas Uhrbergs häst var för snabb den första biten helt enkelt. Det finns inget att skylla på då det var ett schysst kört lopp, men jag tror att On Track Piraten är bättre på medeldistanslopp när han möter eliten, sa Johnny Takter.