2016-07-15 06:00

2016-07-16 16:09

"Otroligt roligt att Nuncio kommer"

TRAV

Sommarens höjdpunkt i värmländskt trav är här med V75-dagen i Årjäng.
Travdagen lockar alltid mycket publik och affischnamnet i år är Elitloppsvinnaren Nuncio.
– Det är otroligt roligt att han kommer, säger travbanechefen Roger Moström.

Förra året blev det ett publikrekord i modern tid för Årjängstravet när 15 237 personer kom för att se Delicious U.S. vinna Årjängs stora sprinterlopp. Med Elitloppsvinnaren Nuncio i årets startfält kan man matcha den publiksiffran.

– Förra året hade vi ett perfekt väder och det är väldigt avgörande för att våra marginalbesökare ska komma. Dessutom hade vi en norsk häst i toppform och det lockar publik från vårt grannland. Någon norsk häst har vi inte i år, men däremot väldigt många hästar från Värmland och det hoppas jag ska locka folk, säger Moström.

Marknadsför dagen

Årjängs stora sprinterlopp är inget inbjudningslopp utan de som vill vara med anmäler som till ett vanligt lopp. Roger Moström har naturligtvis marknadsfört Årjängs stora sprinterlopp och hela helgen i övrigt.

– Jag har varit på de flesta stordagarna och pratat med folk. Det är en svår balans mellan att berätta att vi finns utan att vara tjatig på de aktiva.

Vädret är viktigt för arrangörerna den här helgen. Det är även viktigt att arrangemanget inför storpubliken flyter på, men det allra viktigaste är att banan är bra så att helgens stjärnor, alltså hästarna, trivs.

– Precis som innan tar vi hit bröderna Johansson från Halmstad. De börjar jobba med banan på fredag morgon och förra året var kuskarna väldigt nöjda.

Roger Moström har mycket annat att göra den här veckan än att studera startlistorna men han vill varna för en häst som startar innan V75-loppen.

– Jag tycker att Tom Horpestads Fighting Joe i lopp tre spurtade fantastiskt bra i den senaste starten i Åmål.

Förra året blev det ett publikrekord i modern tid för Årjängstravet när 15 237 personer kom för att se Delicious U.S. vinna Årjängs stora sprinterlopp. Med Elitloppsvinnaren Nuncio i årets startfält kan man matcha den publiksiffran.

– Förra året hade vi ett perfekt väder och det är väldigt avgörande för att våra marginalbesökare ska komma. Dessutom hade vi en norsk häst i toppform och det lockar publik från vårt grannland. Någon norsk häst har vi inte i år, men däremot väldigt många hästar från Värmland och det hoppas jag ska locka folk, säger Moström.

Marknadsför dagen

Årjängs stora sprinterlopp är inget inbjudningslopp utan de som vill vara med anmäler som till ett vanligt lopp. Roger Moström har naturligtvis marknadsfört Årjängs stora sprinterlopp och hela helgen i övrigt.

– Jag har varit på de flesta stordagarna och pratat med folk. Det är en svår balans mellan att berätta att vi finns utan att vara tjatig på de aktiva.

Vädret är viktigt för arrangörerna den här helgen. Det är även viktigt att arrangemanget inför storpubliken flyter på, men det allra viktigaste är att banan är bra så att helgens stjärnor, alltså hästarna, trivs.

– Precis som innan tar vi hit bröderna Johansson från Halmstad. De börjar jobba med banan på fredag morgon och förra året var kuskarna väldigt nöjda.

Roger Moström har mycket annat att göra den här veckan än att studera startlistorna men han vill varna för en häst som startar innan V75-loppen.

– Jag tycker att Tom Horpestads Fighting Joe i lopp tre spurtade fantastiskt bra i den senaste starten i Åmål.