2016-06-21 06:43

2016-06-21 06:43

Royal Starlight övertygade stort

TRAV: Färjestad

Färjestads måndagstävlingar avgjordes på ett dåligt underlag som många kuskar klagade på.
En som behärskade banan var Royal Starlight som övertygade stort när hon vann V5-3.
– Hon var ofattbart bra, berömde Henrik Åslund.

Royal Starlight gjorde comeback efter lång vila den 10 maj men den gången blev hon fast i mål som oplacerad.

Att sitta fast var inte med i planerna för Henrik Åslund den här gången utan från sitt bakspår attackerade han redan på den första långsidan. Det var nära att Royal Starlight kunde överta ledningen men Fredrik Skoog bakom Rue Vers Geants svarade.

Men in i slutkurvan gick det inte att stå emot Royal Starlight längre. Cirka 450 meter från mål övertog hon ledningen och även om hon med all rätt blev lite trött den sista biten vann hon säkert.

– Äntligen fick hon visa hur bra hon är. Jag trodde att hon skulle vara bra i dag men inte så här bra. På den här banan och allt, men den kanske passade henne. Hon kändes underbar under loppet, sa Henrik Åslund.

Kapabel strulpelle

Bakom Royal Starlight var Jan Silvén tvåa med Stardust Hill och han hade dessförinnan vunnit V5-2. Den segern tog han med Gongfu, som spurtade hem sin andra raka seger.

– Det här är en strulpelle som har bra kapacitet. Det som har hänt på slutet är att han har lugnat sig, informerade Silvén.

Gongfu är uppfödd av Håkan Arvidsson och han hade även en uppfödarseger i lopp ett. Här var det Wordfeud, en lillasyster till Buddha, som vann efter ett lopp i andra par utvändigt. Det var en av två segrar för Olle Goop som också vann det sista loppet med Carro's Gift.

Tog fjärde raka

I V5-1 kom det endast sex hästar till start varav två galopperade bort sig per omgående. Thorn Bird var storfavorit och hon tog sin fjärde raka seger. Carl Johan Jepson försökte komma till ledningen, men fick svar och backade till tredje par invändigt. Mitt på den sista långsidan fick Thorn Bird rygg på Dewey Luvs Britt och Thorn Bird kunde speeda ner ledande Kasper Roc i en snabb avslutning.

I V5-4 var det stenhårt i mål. Nebukanesar och Carbureightr duellerade upploppet ner men längst ut i banan, där det såg ut att vara bättre fäste, kom Kurt Sånna med en rapp spurt och satte nosen först kort före mål.

I V5-5 tog Florence Zon sin första seger i start nummer 50. Hon spurtade till seger efter ett lopp i andra par utvändigt, men det var dramatiskt när hon galopperade precis efter mål.

Michael Larsson har höga tankar om treårige Nisse Roc. Och det har börjat på ett lovande sätt då han har två segrar på tre starter. I det andra loppet kom han till ledningen efter ett halvvarv och vann utan problem. Fler segrar följer för honom!

Royal Starlight gjorde comeback efter lång vila den 10 maj men den gången blev hon fast i mål som oplacerad.

Att sitta fast var inte med i planerna för Henrik Åslund den här gången utan från sitt bakspår attackerade han redan på den första långsidan. Det var nära att Royal Starlight kunde överta ledningen men Fredrik Skoog bakom Rue Vers Geants svarade.

Men in i slutkurvan gick det inte att stå emot Royal Starlight längre. Cirka 450 meter från mål övertog hon ledningen och även om hon med all rätt blev lite trött den sista biten vann hon säkert.

– Äntligen fick hon visa hur bra hon är. Jag trodde att hon skulle vara bra i dag men inte så här bra. På den här banan och allt, men den kanske passade henne. Hon kändes underbar under loppet, sa Henrik Åslund.

Kapabel strulpelle

Bakom Royal Starlight var Jan Silvén tvåa med Stardust Hill och han hade dessförinnan vunnit V5-2. Den segern tog han med Gongfu, som spurtade hem sin andra raka seger.

– Det här är en strulpelle som har bra kapacitet. Det som har hänt på slutet är att han har lugnat sig, informerade Silvén.

Gongfu är uppfödd av Håkan Arvidsson och han hade även en uppfödarseger i lopp ett. Här var det Wordfeud, en lillasyster till Buddha, som vann efter ett lopp i andra par utvändigt. Det var en av två segrar för Olle Goop som också vann det sista loppet med Carro's Gift.

Tog fjärde raka

I V5-1 kom det endast sex hästar till start varav två galopperade bort sig per omgående. Thorn Bird var storfavorit och hon tog sin fjärde raka seger. Carl Johan Jepson försökte komma till ledningen, men fick svar och backade till tredje par invändigt. Mitt på den sista långsidan fick Thorn Bird rygg på Dewey Luvs Britt och Thorn Bird kunde speeda ner ledande Kasper Roc i en snabb avslutning.

I V5-4 var det stenhårt i mål. Nebukanesar och Carbureightr duellerade upploppet ner men längst ut i banan, där det såg ut att vara bättre fäste, kom Kurt Sånna med en rapp spurt och satte nosen först kort före mål.

I V5-5 tog Florence Zon sin första seger i start nummer 50. Hon spurtade till seger efter ett lopp i andra par utvändigt, men det var dramatiskt när hon galopperade precis efter mål.

Michael Larsson har höga tankar om treårige Nisse Roc. Och det har börjat på ett lovande sätt då han har två segrar på tre starter. I det andra loppet kom han till ledningen efter ett halvvarv och vann utan problem. Fler segrar följer för honom!