2016-06-15 06:00

2016-06-15 06:00

Chahna är vår V5-spik vid premiären

TRAV

På fredag kväll är det dags för idylliska Skyttetravet i Arvika att köra sin första av fyra travdagar för säsongen.

Det finns gott om spikförslag i V5-omgången och till slut föll vårt val på Chahna i den andra avdelningen.

Travbanan i Arvika kör fyra tävlingsdagar på en dryg månad i år. Den största dagen är fredag den 8 juli när det är V64-tävlingar med Arvikas jubileumslopp och det nyinstiftade montéloppet julijakten som huvudnummer.

På fredag är det en V5-omgång som är den största spelformen och det finns flera spikförslag då hästar som Chahna, Ängens Kryptonit och Mr Sethos har visat färsk form och har fått bra startspår.

Med sitt korta upplopp går det inte att överdriva hur viktigt det är att få en bra position i loppen i Arvika och alla de tre nämnda hästarna har bra spetschans.

Imponerade stort senast

Vi valde Chahna som vår huvudspik i omgången då hon imponerade stort i den senaste starten. Hon har ett innerspår bakom startbilen och det kan vara lurigt att första spets från det läget, men med tanke på hur explosiv hon var från spår åtta senast tror vi att hon håller ut konkurrenterna och då kommer hon inte att bli lätt att passera sedan.

Ängens Kryptonit är obesegrad i Arvika efter en start på banan. Han var urtapper i Åmål senast som knappt slagen efter ett slutvarv i tredjespår. Även om det inte skulle bli spets i V5-4 är det bra segerchans från dödens också.

Mr Sethos spetsvann senast. Repris nu?

Rank och spelförslag

V5-1

4 Meyla Dream

9 Sonia's Dream

6 Play Surprise

8 Teyla

5 Space Flirty

7 Topical

10 Miss Young

3 Gudrun K.

1 Fina

2 Lovisa Trot

V5-2

1 Chahna

11 Galaxy Arriba

10 Ester Joy

5 Malibu Classic

4 Euforia N.O.

6 Qourtney Cox

2 Arwen Jaam

8 C.C.Lucky

9 Divine Star

3 C.C.Siri

7 Elin the Flyer

12 Miss Rozie Katzner

V5-3

3 Wish a Sensation

4 Ulrik E.C.

7 Caipirinha Royal

8 Oh Conny Lie Star

2 Deneb Graff

5 Geisha

6 Kimberly Face

1 Utano Marancourt

9 Matchmaker R.C.

V5-4

2 Ängens Kryptonit

6 Ruby Frontline

3 Bonjour Hornline

5 Italian Job

7 Inception

4 Jobama

8 Askens Etna

1 Adrian Dotcom

12 Wiliam W.

10 Silent Laser

9 Red Door

11 Big Boss Man E.P.

V5-5

2 Mr Sethos

5 Önnela Scoop

9 Enya Boko

4 Likable Heldia

8 King Classic

10 StarfishandCoffee

6 Starcane Harvester

3 Turbo Spin

12 Gorgar Line

1 Bicc's Dignity

7 Happy Fill

11 Rocket Speed

Stora V5-systemet (ovan strecket): 8x1x6x4x3 = 576 rader. Lilla V5-systemet (halvfet stil): 5x1x4x1x2 = 40 rader.

V5-1

4 Meyla Dream avgjorde på ett bra sätt i ett breddlopp näst senast när hon från tredje par utvändigt avslutade med 13,7/700 meter. I den senaste starten var hon med i ett taktiklopp och trots en lika snabb avslutning som vid vinsten blev hon utan pengar. Det ska vara en bra segerchans.

9 Sonia’s Dream skötte sig bra som femma efter ett lopp i tredje par invändigt mot bra hästar senast. Vi håller Sonia’s Dream som den snabbaste hästen i loppet och ä ven om det inte är lätt att spurta till seger från ett tillägg i Arvika blir vi inte förvånade om hon gör det.

6 Play Surprise har visat bra form på slutet och har ett fint läge med ett springspår.

V5-2

1 Chahna hade uppvisning vid vinsten i Årjäng senast. Från spår åtta bakom bilen brakade hon till ledningen och vann lätt efter ett hårt tempo hela vägen. Vi tror på en ny spetsseger.

11 Galaxy Arriba har visat fin form på slutet och streckas om man garderar Chahna.

10 Ester Joy streckas också vid en gardering.

V5-3

3 Wish a Sensation har visat fin form på slutet. Som trea på Solvalla var hon inte långt ifrån segern och i den senaste starten spurtade hon bra på nytt. Maria E Persson har vunnit flera montélopp tillsammans med Asafa på slutet och här kan det komma ytterligare en fullträff.

4 Ulrik E.C. var duktig som tvåa i ett montélopp på Axevalla näst senast bakom Incredible Rex.

7 Caipirinha Royal var bra som tvåa i ett montélopp på Färjestad i februari, men fick inte till det i de två starterna efteråt. Nu återkommer hon efter vila och passas då hon rids av Sofia Adolfsson. Sofia har vunnit elva montélopp i år och med det är hon tvåa i landet efter Jennifer Persson, som har vunnit 14 lopp.

V5-4

2 Ängens Kryptonit svarade för ett mycket starkt slutvarv i Åmål senast och var knappt slagen av Confess Arn. Ängens Kryptonit gör sina bästa lopp när han kommer till spets eller dödens, så räkna med att Mikael J Andersson kommer att göra allt vad han kan för att komma till spets.

6 Ruby Frontline var bra vid två raka segrar och även bra i den senaste starten som fyra.

V5-5

2 Mr Sethos kom till spets i Åmål senast och vann utan problem. Ett andraspår bakom startbilen passar bra då han kan öppna snabbt den första biten. Även om han inte skulle komma till ledningen ska det vara bra chans till den andra raka segern.

5 Önnela Scoop har bra kapacitet och med två lopp i kroppen borde hon fortfarande vara på väg uppåt i formstegen.

Travbanan i Arvika kör fyra tävlingsdagar på en dryg månad i år. Den största dagen är fredag den 8 juli när det är V64-tävlingar med Arvikas jubileumslopp och det nyinstiftade montéloppet julijakten som huvudnummer.

På fredag är det en V5-omgång som är den största spelformen och det finns flera spikförslag då hästar som Chahna, Ängens Kryptonit och Mr Sethos har visat färsk form och har fått bra startspår.

Med sitt korta upplopp går det inte att överdriva hur viktigt det är att få en bra position i loppen i Arvika och alla de tre nämnda hästarna har bra spetschans.

Imponerade stort senast

Vi valde Chahna som vår huvudspik i omgången då hon imponerade stort i den senaste starten. Hon har ett innerspår bakom startbilen och det kan vara lurigt att första spets från det läget, men med tanke på hur explosiv hon var från spår åtta senast tror vi att hon håller ut konkurrenterna och då kommer hon inte att bli lätt att passera sedan.

Ängens Kryptonit är obesegrad i Arvika efter en start på banan. Han var urtapper i Åmål senast som knappt slagen efter ett slutvarv i tredjespår. Även om det inte skulle bli spets i V5-4 är det bra segerchans från dödens också.

Mr Sethos spetsvann senast. Repris nu?

Rank och spelförslag

V5-1

4 Meyla Dream

9 Sonia's Dream

6 Play Surprise

8 Teyla

5 Space Flirty

7 Topical

10 Miss Young

3 Gudrun K.

1 Fina

2 Lovisa Trot

V5-2

1 Chahna

11 Galaxy Arriba

10 Ester Joy

5 Malibu Classic

4 Euforia N.O.

6 Qourtney Cox

2 Arwen Jaam

8 C.C.Lucky

9 Divine Star

3 C.C.Siri

7 Elin the Flyer

12 Miss Rozie Katzner

V5-3

3 Wish a Sensation

4 Ulrik E.C.

7 Caipirinha Royal

8 Oh Conny Lie Star

2 Deneb Graff

5 Geisha

6 Kimberly Face

1 Utano Marancourt

9 Matchmaker R.C.

V5-4

2 Ängens Kryptonit

6 Ruby Frontline

3 Bonjour Hornline

5 Italian Job

7 Inception

4 Jobama

8 Askens Etna

1 Adrian Dotcom

12 Wiliam W.

10 Silent Laser

9 Red Door

11 Big Boss Man E.P.

V5-5

2 Mr Sethos

5 Önnela Scoop

9 Enya Boko

4 Likable Heldia

8 King Classic

10 StarfishandCoffee

6 Starcane Harvester

3 Turbo Spin

12 Gorgar Line

1 Bicc's Dignity

7 Happy Fill

11 Rocket Speed

Stora V5-systemet (ovan strecket): 8x1x6x4x3 = 576 rader. Lilla V5-systemet (halvfet stil): 5x1x4x1x2 = 40 rader.

V5-1

4 Meyla Dream avgjorde på ett bra sätt i ett breddlopp näst senast när hon från tredje par utvändigt avslutade med 13,7/700 meter. I den senaste starten var hon med i ett taktiklopp och trots en lika snabb avslutning som vid vinsten blev hon utan pengar. Det ska vara en bra segerchans.

9 Sonia’s Dream skötte sig bra som femma efter ett lopp i tredje par invändigt mot bra hästar senast. Vi håller Sonia’s Dream som den snabbaste hästen i loppet och ä ven om det inte är lätt att spurta till seger från ett tillägg i Arvika blir vi inte förvånade om hon gör det.

6 Play Surprise har visat bra form på slutet och har ett fint läge med ett springspår.

V5-2

1 Chahna hade uppvisning vid vinsten i Årjäng senast. Från spår åtta bakom bilen brakade hon till ledningen och vann lätt efter ett hårt tempo hela vägen. Vi tror på en ny spetsseger.

11 Galaxy Arriba har visat fin form på slutet och streckas om man garderar Chahna.

10 Ester Joy streckas också vid en gardering.

V5-3

3 Wish a Sensation har visat fin form på slutet. Som trea på Solvalla var hon inte långt ifrån segern och i den senaste starten spurtade hon bra på nytt. Maria E Persson har vunnit flera montélopp tillsammans med Asafa på slutet och här kan det komma ytterligare en fullträff.

4 Ulrik E.C. var duktig som tvåa i ett montélopp på Axevalla näst senast bakom Incredible Rex.

7 Caipirinha Royal var bra som tvåa i ett montélopp på Färjestad i februari, men fick inte till det i de två starterna efteråt. Nu återkommer hon efter vila och passas då hon rids av Sofia Adolfsson. Sofia har vunnit elva montélopp i år och med det är hon tvåa i landet efter Jennifer Persson, som har vunnit 14 lopp.

V5-4

2 Ängens Kryptonit svarade för ett mycket starkt slutvarv i Åmål senast och var knappt slagen av Confess Arn. Ängens Kryptonit gör sina bästa lopp när han kommer till spets eller dödens, så räkna med att Mikael J Andersson kommer att göra allt vad han kan för att komma till spets.

6 Ruby Frontline var bra vid två raka segrar och även bra i den senaste starten som fyra.

V5-5

2 Mr Sethos kom till spets i Åmål senast och vann utan problem. Ett andraspår bakom startbilen passar bra då han kan öppna snabbt den första biten. Även om han inte skulle komma till ledningen ska det vara bra chans till den andra raka segern.

5 Önnela Scoop har bra kapacitet och med två lopp i kroppen borde hon fortfarande vara på väg uppåt i formstegen.