2016-06-13 22:48

2016-06-13 22:51

Kalle på Trappa vann legendloppet

TRAV: Färjestad

2 923 personer kom till NWT-kvällen och Färjestads 80-årsjubileum under måndagen.
Storpubliken fick se Karl O Johansson vinna inbjudningsloppet Färjestads kuskhjältar.
– Vi har haft en mycket trevlig afton, kommenterade han.

NWT-dagen växer fram som Färjestads fjärde starkaste publikdag efter V75-dagarna på banan och trots konkurrensen från Sverige–Irland i EM-fotbollen kom det nästan 3 000 personer.

När Färjestad firade 80 år ville man hylla framgångsrika kuskar på banan och bjöd in tolv profiler att mötas i ett lopp. Det blev Karl O ”Kalle på Trappa” Johansson som gick segrande ur striden. Han smög med på innerspår med Vikens Primadora och på upploppet speedade ekipaget förbi Olle Goop med Kasper Roc och Thune Larsson med Edlance.

– Det här var en fin häst att köra. Jag trodde att vi skulle kunna komma till spets men det löste sig ju ändå. Jag har nästan tio unghästar och kör en del premielopp och sedan har jag ett kallblod som ska starta framöver. Det är klart att man saknar tiden med Callit, det var mycket uppståndelse och han tjänade nästan nio miljoner. Det är fantastiska siffror och född i Värmland var han också, sa Karl O Johansson.

Tillbaka i toppform

Den femte avdelningen var ett långlopp med 80 000 kronor i förstapris. På pappret såg det ut som en duell mellan Opiterigium och Alfas da Vinci och precis så blev det också. Opitergium kopplade greppet in på upploppet men Alfas da Vinci visade att han är tillbaka i den form som när han vann SM i höstas och avgjorde efter en hård slutstrid.

– Det är inte helt ologiskt att han är tillbaka i toppform då han åkte på en rejäl infektion till V75-finalen i april. Det har varit svårt att få tillbaka den sista procenten i honom och möter man Bird Parker och sådana hästar så avslöjas det. Han var grym i det sista jobbet och jag kom hit med känslan att han skulle göra ett bra lopp, sa Joakim Lövgren.

Björn Goop vann den sista V64-avdelningen med Tintin. Han ville komma till ledningen men fick nöja sig med rygg på spetsande Gordonston. Luckan kom perfekt och Tintin avgjorde utan problem.

– Jag har haft en perfekt dag på Färjestad, det är verkligen jättekul att det är så mycket folk här, kommenterade Goop.

Fick snabb revansch

Global Steffo var ytterst nära att vinna i den senaste starten och nu var det dags. I en galoppfylld inledning kom han till spets i den första kurvan i V64-3 och vann säkert före Mister Cane och med Estreet Zon kloss i rygg.

En galoppfylld inledning blev det även i den fjärde avdelningen. Favoritduon Casmira och Babsans Lotus var båda borta kort efter start och därmed kunde Fika kontrollera loppet från dödens och vinna säkert.

NWT-dagen växer fram som Färjestads fjärde starkaste publikdag efter V75-dagarna på banan och trots konkurrensen från Sverige–Irland i EM-fotbollen kom det nästan 3 000 personer.

När Färjestad firade 80 år ville man hylla framgångsrika kuskar på banan och bjöd in tolv profiler att mötas i ett lopp. Det blev Karl O ”Kalle på Trappa” Johansson som gick segrande ur striden. Han smög med på innerspår med Vikens Primadora och på upploppet speedade ekipaget förbi Olle Goop med Kasper Roc och Thune Larsson med Edlance.

– Det här var en fin häst att köra. Jag trodde att vi skulle kunna komma till spets men det löste sig ju ändå. Jag har nästan tio unghästar och kör en del premielopp och sedan har jag ett kallblod som ska starta framöver. Det är klart att man saknar tiden med Callit, det var mycket uppståndelse och han tjänade nästan nio miljoner. Det är fantastiska siffror och född i Värmland var han också, sa Karl O Johansson.

Tillbaka i toppform

Den femte avdelningen var ett långlopp med 80 000 kronor i förstapris. På pappret såg det ut som en duell mellan Opiterigium och Alfas da Vinci och precis så blev det också. Opitergium kopplade greppet in på upploppet men Alfas da Vinci visade att han är tillbaka i den form som när han vann SM i höstas och avgjorde efter en hård slutstrid.

– Det är inte helt ologiskt att han är tillbaka i toppform då han åkte på en rejäl infektion till V75-finalen i april. Det har varit svårt att få tillbaka den sista procenten i honom och möter man Bird Parker och sådana hästar så avslöjas det. Han var grym i det sista jobbet och jag kom hit med känslan att han skulle göra ett bra lopp, sa Joakim Lövgren.

Björn Goop vann den sista V64-avdelningen med Tintin. Han ville komma till ledningen men fick nöja sig med rygg på spetsande Gordonston. Luckan kom perfekt och Tintin avgjorde utan problem.

– Jag har haft en perfekt dag på Färjestad, det är verkligen jättekul att det är så mycket folk här, kommenterade Goop.

Fick snabb revansch

Global Steffo var ytterst nära att vinna i den senaste starten och nu var det dags. I en galoppfylld inledning kom han till spets i den första kurvan i V64-3 och vann säkert före Mister Cane och med Estreet Zon kloss i rygg.

En galoppfylld inledning blev det även i den fjärde avdelningen. Favoritduon Casmira och Babsans Lotus var båda borta kort efter start och därmed kunde Fika kontrollera loppet från dödens och vinna säkert.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.