2016-06-12 14:58

2016-06-12 14:58

Värmländsk dominans på Bjerke

TRAV: V75 på Bjerke

Lördagens norska V75-omgång kördes på Bjerke.
De värmländska hästarna tog för sig rejält då det blev tre segrar och några framskjutna placeringar i övrigt.

Av värmlänningarna blev Björn Goop framgångsrikast med två tränarsegrar och Michael Larsson vann ett lopp.

Goop vann med Mellby Dashing och Catwalk In.

Mellby Dashing tog ledningen och efter att det första varvet öppnades på 16,3 blev segern säker före Sundsvik Mayday, som fick en sen lucka, och med Merles Simone och Olav Mikkelborg som trea.

Även Catwalk In tog ledningen och här var det bättre fart i loppet. Det första varvet öppnades på 12,8 men Catwalk In vann ändå enkelt. Mellby Dashing fick 75 000 norska kronor för sin seger och Catwalk In 100 000 för sin.

Säkert för Juvels Boy

100 000 kronor tjänade även Juvels Boy när han vann tillsammans med sin tränare Michael Larsson. Nedstruken till ett fjärdespår bakom startbilen öppnade Juvels Boy mycket snabbt och tog ledningen i en öppning som kostade 10,7/500 meter. Larsson dämpade farten till 13,6 det första varvet och Juvels Boy svarade säkert när Flirtin Beach utmanade till slut. Trea här blev Goop-tränade Sudbury som kördes av Geir Vegard Gundersen.

Björn Goop vann även ett V75-lopp som catchdriver. Den segern kom i den andra avdelningen med Lill Hugo, som tränas av Svend Dyhrberg. Lill Hugo tog ledningen och fick loppets favorit Västerbo Realhigh och Paw Mahony på sin utsida.

Västerbo Realhigh såg ut att koppla greppet in på upploppet men Lill Hugo vägrade ge sig och höll undan med knapp marginal.

Det första loppet för dagen var ett lopp över 3 140 meter för kallblod. Här blev det en andraplats för Myhreng Jerker och Olav Mikkelborg.

I V75-1 blev det en tredjeplats för Global Skipper och Jonas Moberg.

Av värmlänningarna blev Björn Goop framgångsrikast med två tränarsegrar och Michael Larsson vann ett lopp.

Goop vann med Mellby Dashing och Catwalk In.

Mellby Dashing tog ledningen och efter att det första varvet öppnades på 16,3 blev segern säker före Sundsvik Mayday, som fick en sen lucka, och med Merles Simone och Olav Mikkelborg som trea.

Även Catwalk In tog ledningen och här var det bättre fart i loppet. Det första varvet öppnades på 12,8 men Catwalk In vann ändå enkelt. Mellby Dashing fick 75 000 norska kronor för sin seger och Catwalk In 100 000 för sin.

Säkert för Juvels Boy

100 000 kronor tjänade även Juvels Boy när han vann tillsammans med sin tränare Michael Larsson. Nedstruken till ett fjärdespår bakom startbilen öppnade Juvels Boy mycket snabbt och tog ledningen i en öppning som kostade 10,7/500 meter. Larsson dämpade farten till 13,6 det första varvet och Juvels Boy svarade säkert när Flirtin Beach utmanade till slut. Trea här blev Goop-tränade Sudbury som kördes av Geir Vegard Gundersen.

Björn Goop vann även ett V75-lopp som catchdriver. Den segern kom i den andra avdelningen med Lill Hugo, som tränas av Svend Dyhrberg. Lill Hugo tog ledningen och fick loppets favorit Västerbo Realhigh och Paw Mahony på sin utsida.

Västerbo Realhigh såg ut att koppla greppet in på upploppet men Lill Hugo vägrade ge sig och höll undan med knapp marginal.

Det första loppet för dagen var ett lopp över 3 140 meter för kallblod. Här blev det en andraplats för Myhreng Jerker och Olav Mikkelborg.

I V75-1 blev det en tredjeplats för Global Skipper och Jonas Moberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.