2016-06-12 19:01

2016-06-12 19:01

Björn Goop vann Oslo Grand Prix

TRAV: Bjerke

Under söndagen kördes Norges största travdag med Oslo Grand Prix som russinet i kakan.
Björn Goop hade en otrolig dag när han vann fyra storlopp inklusive det största loppet med Your Highness.
– Hon är enorm. Det är inte många som har sin starkaste bit till slut men Your Highness har det, sa Goop.

Oslo Grand Prix hade samlat ett kanonfält och från norskt håll menade man att det var den bästa upplagan någonsin. Det blev också ett rivigt lopp där en taktisk manöver av Björn Goop på den första långsidan blev avgörande till hans fördel.

Your Highness öppnade bra utan att kunna ta sig förbi invändiga Mosaique Face och Un Mec d'Heripre, men Goop hittade ner i ledande Mosaique Face rygg.

Redan på den första långsidan tog Örjan Kihlström sats med favoriten Nuncio och Goop var med på noterna. Han bytte innerspår mot andraspår och fick på så sätt rygg på Nuncio när han var framme i dödens 1 500 meter från mål.

När Your Highness inte kunde komma till ledningen var andra par utvändigt och rygg på Nuncio den bästa tänkbara resan.

”Bästa stoet jag kört”

I den sista kurvan attackerade Goop och i en tät upploppsfight tog sig Your Highness förbi Nunco.

En klockren kuskseger!

– Jag såg att Örjan attackerade med Nuncio, så jag passade på att smita ut i dödens för att få den ryggen. Hon krigade ner honom och jag har förtroende för den här hästen. Hon är nog det bästa sto som jag har kört. Det är inte många ston som är eller har varit bättre än vad hon är. Jag har all respekt för ston som Queen L. och Ina Scot, men de fick jag aldrig köra, sa Björn Goop.

Den här stordagens motsvarighet till Sweden Cup heter Energima Cup och det loppet vann Goop med Rod Stewart, som tränas av Jerry Riordan.

I försöket spurtade Rod Stewart hem segern, men i finalen hamnade han utvändigt om ledande Ringostarr Treb. Trots det avgjorde Rod Stewart med lätthet.

Utvändigt om ledaren fick även Timone Ek, som liksom Your Highness tränas av Fabrice Souloy, trava i Bjerkes Europamatch. Men det var inget som bekymrade fyraåringen utan in på upploppet kopplades greppet och sedan var Timone Ek aldrig i förlustfara.

- En fantastiskt fin häst. Han är inte stor eller har ett perfekt trav, men han kompenserar det med världens bästa löpskalle. Jag körde inte för fullt i den sista kurvan men på upploppet fick han accelerera, sa Goop.

Den fjärde storsegern kom med Cruzado dela Noche, som lekte hem Fyraåringseliten från spets.

Besegrade norrmännen

Månprinsen A.M.:s ägare Anna-Maria Öberg bojkottar att starta i Sverige med sin häst efter en incident på Dannero i höstas som innebar att hon blev portad från svenska travbanor till och med den 30 juni, men i Norge går det bra.

Månprinsen A.M. var ensam svensk i Alm Svartens minneslopp och han satte norrmännen på plats.

Efter ett lopp i tredje par utvändigt attackerade Gunnar Melander i den näst sista kurvan och på upploppet avgjorde Månprinsen A.M. mot en tapper Odd Herakles.

– Det här var härligt, han var fantastiskt fin i dag. När attackerna kom bakifrån gick jag och det gick ganska fort de sista 700 metrarna... Han hade vilat inför den här starten och kommer att gå framåt med det här loppet, sa Melander efter att Månprinsen A.M. vunnit på nya banrekordet 19,0/1 609 meter.

Oslo Grand Prix hade samlat ett kanonfält och från norskt håll menade man att det var den bästa upplagan någonsin. Det blev också ett rivigt lopp där en taktisk manöver av Björn Goop på den första långsidan blev avgörande till hans fördel.

Your Highness öppnade bra utan att kunna ta sig förbi invändiga Mosaique Face och Un Mec d'Heripre, men Goop hittade ner i ledande Mosaique Face rygg.

Redan på den första långsidan tog Örjan Kihlström sats med favoriten Nuncio och Goop var med på noterna. Han bytte innerspår mot andraspår och fick på så sätt rygg på Nuncio när han var framme i dödens 1 500 meter från mål.

När Your Highness inte kunde komma till ledningen var andra par utvändigt och rygg på Nuncio den bästa tänkbara resan.

”Bästa stoet jag kört”

I den sista kurvan attackerade Goop och i en tät upploppsfight tog sig Your Highness förbi Nunco.

En klockren kuskseger!

– Jag såg att Örjan attackerade med Nuncio, så jag passade på att smita ut i dödens för att få den ryggen. Hon krigade ner honom och jag har förtroende för den här hästen. Hon är nog det bästa sto som jag har kört. Det är inte många ston som är eller har varit bättre än vad hon är. Jag har all respekt för ston som Queen L. och Ina Scot, men de fick jag aldrig köra, sa Björn Goop.

Den här stordagens motsvarighet till Sweden Cup heter Energima Cup och det loppet vann Goop med Rod Stewart, som tränas av Jerry Riordan.

I försöket spurtade Rod Stewart hem segern, men i finalen hamnade han utvändigt om ledande Ringostarr Treb. Trots det avgjorde Rod Stewart med lätthet.

Utvändigt om ledaren fick även Timone Ek, som liksom Your Highness tränas av Fabrice Souloy, trava i Bjerkes Europamatch. Men det var inget som bekymrade fyraåringen utan in på upploppet kopplades greppet och sedan var Timone Ek aldrig i förlustfara.

- En fantastiskt fin häst. Han är inte stor eller har ett perfekt trav, men han kompenserar det med världens bästa löpskalle. Jag körde inte för fullt i den sista kurvan men på upploppet fick han accelerera, sa Goop.

Den fjärde storsegern kom med Cruzado dela Noche, som lekte hem Fyraåringseliten från spets.

Besegrade norrmännen

Månprinsen A.M.:s ägare Anna-Maria Öberg bojkottar att starta i Sverige med sin häst efter en incident på Dannero i höstas som innebar att hon blev portad från svenska travbanor till och med den 30 juni, men i Norge går det bra.

Månprinsen A.M. var ensam svensk i Alm Svartens minneslopp och han satte norrmännen på plats.

Efter ett lopp i tredje par utvändigt attackerade Gunnar Melander i den näst sista kurvan och på upploppet avgjorde Månprinsen A.M. mot en tapper Odd Herakles.

– Det här var härligt, han var fantastiskt fin i dag. När attackerna kom bakifrån gick jag och det gick ganska fort de sista 700 metrarna... Han hade vilat inför den här starten och kommer att gå framåt med det här loppet, sa Melander efter att Månprinsen A.M. vunnit på nya banrekordet 19,0/1 609 meter.