2016-06-11 06:00

2016-06-11 08:52

Jubileum och NWT-dag

TRAV: Färjestadstravet fyller 80 år

Den 5 april 1936 kördes de första travtävlingarna på Färjestad.
På måndag, när NWT har sin dag på banan, kommer man att fira sitt 80-årsjubileum.
– Om det inte vore för EM i fotboll hade jag sagt 4 000 besökare, nu får vi hoppas på 3 000, säger travbanechefen Ken Karlsson.

På måndag kväll spelar Sverige sin första match i EM när man möter Irland. Den matchen börjar klockan 18 och kommer att visas på storbilds-tv i konferens Callit och även på den norra parkeringen.

Arrangörerna är väl medvetna om att fotbollen är en tuff konkurrent om besökarna och har därför fått till en specialare när det gäller spelupplägget.

– Vi kör V64 som de sex sista loppen. Därmed hinner Sveriges fotbollsmatch spelas klart innan V64 börjar, så man kan se både den och V64-loppen på plats på Färjestad, säger Karlsson.

Till den här kvällen bjuder NWT på parkering, entré och program. Allt finns i en annons i koncernens tidningar som man ska klippa ur och ta med sig. Det finns även en kupong som ger gratis korv med bröd för de 1 000 första besökarna. Det kommer även att ordnas med flera familjeaktiviteter under kvällen.

Mycket nostalgi

Det kommer självklart att vara en hel del nostalgi under jubileumskvällen.

– I entrén kommer vi att ha historiska fotografier och där kommer vi även att ställa fram en sulky från 1936. På publiksidan kommer det även att köras fram en startbil från 1980, berättar Ken Karlsson.

Lagom till halvtidspausen mellan Sverige och Irland kommer det att köras ett legendlopp. Här möts Göran E Johansson, Karl O Johansson, Thune Larsson, Assar Bergh, Stig Sjögren, Per-Olov Jansson, Karl-Erik Kihlman, Ollle Goop, Björn Lindblom, Erik Berglöf, Roger Grundin och Carl-Erik Andersson.

Det är ett minst sagt meriterat gäng som möts.

– Jag är väldigt nöjd med legendloppet. Tyvärr tvingades Olle Elfstrand att tacka nej, men annars har alla tackat ja utan att tveka. Dessutom har tränarna ställt upp och anmält till loppet så att det både är bra kuskar och bra hästar med, säger Karlsson.

NWT-dagen brukar alltid locka mycket folk. Ifjol kom det 2 635 personer, med jubileum och visning av EM-fotboll blir det förhoppningsvis över 3 000 personer i år.

På måndag kväll spelar Sverige sin första match i EM när man möter Irland. Den matchen börjar klockan 18 och kommer att visas på storbilds-tv i konferens Callit och även på den norra parkeringen.

Arrangörerna är väl medvetna om att fotbollen är en tuff konkurrent om besökarna och har därför fått till en specialare när det gäller spelupplägget.

– Vi kör V64 som de sex sista loppen. Därmed hinner Sveriges fotbollsmatch spelas klart innan V64 börjar, så man kan se både den och V64-loppen på plats på Färjestad, säger Karlsson.

Till den här kvällen bjuder NWT på parkering, entré och program. Allt finns i en annons i koncernens tidningar som man ska klippa ur och ta med sig. Det finns även en kupong som ger gratis korv med bröd för de 1 000 första besökarna. Det kommer även att ordnas med flera familjeaktiviteter under kvällen.

Mycket nostalgi

Det kommer självklart att vara en hel del nostalgi under jubileumskvällen.

– I entrén kommer vi att ha historiska fotografier och där kommer vi även att ställa fram en sulky från 1936. På publiksidan kommer det även att köras fram en startbil från 1980, berättar Ken Karlsson.

Lagom till halvtidspausen mellan Sverige och Irland kommer det att köras ett legendlopp. Här möts Göran E Johansson, Karl O Johansson, Thune Larsson, Assar Bergh, Stig Sjögren, Per-Olov Jansson, Karl-Erik Kihlman, Ollle Goop, Björn Lindblom, Erik Berglöf, Roger Grundin och Carl-Erik Andersson.

Det är ett minst sagt meriterat gäng som möts.

– Jag är väldigt nöjd med legendloppet. Tyvärr tvingades Olle Elfstrand att tacka nej, men annars har alla tackat ja utan att tveka. Dessutom har tränarna ställt upp och anmält till loppet så att det både är bra kuskar och bra hästar med, säger Karlsson.

NWT-dagen brukar alltid locka mycket folk. Ifjol kom det 2 635 personer, med jubileum och visning av EM-fotboll blir det förhoppningsvis över 3 000 personer i år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.