2016-06-02 14:21

2016-06-02 14:21

Oskar J Andersson – årets unga förebild

TRAV: Prisad dalslänning

Tössebördige Oskar J Andersson är en av landets dominerande lärlingar och av många ansedd som en kommande storkusk i Sverige.
Han har blivit prisad vid ett flertal tillfällen genom åren och nu har han fått en utmärkelse till.
I samband med elitloppshelgen fick han priset som årets unga förebild 2016.

24-årige Oskar J Andersson jobbar hos Jörgen Westholm i Sala. Det stallet går som tåget för dagen och framgångarna för Oskar är stora.

Under 2015 vann han 35 lopp, ett mycket bra resultat, och för 2016 ser det ännu bättre ut. Fram till torsdagen har han vunnit 27 lopp och segerprocenten är höga 18, det vill säga att han vinner nästan var femte lopp som han kör.

Positiv inställning

Nu har Oskar även tilldelats priset som årets unga förebild 2016.

Juryns, där bland annat Svensk travsports sportchef Petter Johansson ingår, motivering är enligt följande: ”Oskar J Andersson är en av Sveriges mest lovande lärlingar och har redan en lång och imponerande meritlista. Han är med sitt engagemang för travsporten och sin positiva inställning en populär profil och en förebild för många andra. Oskar satsar helhjärtat på en karriär inom travsporten och har redan nått stora sportsliga framgångar. Samtidigt tar han sig gärna tid för kommande stjärnor i vår sport, våra barn och ungdomar, genom att delta i olika projekt, ungdomsträffar och andra aktiviteter”.

För Oskar är det här naturligtvis en stor utmärkelse, även i jämförelse med de som han tidigare har fått.

– Det här känns betydelsefullt på ett annat sätt. Många andra priser handlar om att jag har lyckats på banan. Nu är det mer om vem jag är inom travsporten, säger Oskar till Provinstidningen Dalsland

24-årige Oskar J Andersson jobbar hos Jörgen Westholm i Sala. Det stallet går som tåget för dagen och framgångarna för Oskar är stora.

Under 2015 vann han 35 lopp, ett mycket bra resultat, och för 2016 ser det ännu bättre ut. Fram till torsdagen har han vunnit 27 lopp och segerprocenten är höga 18, det vill säga att han vinner nästan var femte lopp som han kör.

Positiv inställning

Nu har Oskar även tilldelats priset som årets unga förebild 2016.

Juryns, där bland annat Svensk travsports sportchef Petter Johansson ingår, motivering är enligt följande: ”Oskar J Andersson är en av Sveriges mest lovande lärlingar och har redan en lång och imponerande meritlista. Han är med sitt engagemang för travsporten och sin positiva inställning en populär profil och en förebild för många andra. Oskar satsar helhjärtat på en karriär inom travsporten och har redan nått stora sportsliga framgångar. Samtidigt tar han sig gärna tid för kommande stjärnor i vår sport, våra barn och ungdomar, genom att delta i olika projekt, ungdomsträffar och andra aktiviteter”.

För Oskar är det här naturligtvis en stor utmärkelse, även i jämförelse med de som han tidigare har fått.

– Det här känns betydelsefullt på ett annat sätt. Många andra priser handlar om att jag har lyckats på banan. Nu är det mer om vem jag är inom travsporten, säger Oskar till Provinstidningen Dalsland

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.