2016-05-08 12:40

2016-05-08 12:40

Fyra värmländska segrar på V75

TRAV: Örebro

V75-omgången i Örebro blev en klang- och jubelföreställning för de värmländska hästarna.
Det blev fyra segrar efter att Magnus Jakobsson och Björn Goop tagit varsin dubbel.
– Det här är en häftig häst, kommenterade Jakobsson efter vinsten med Fossens Bonus.

Från ett perfekt femtespår bakom startbilen blev Fossens Bonus jättefavorit i den första avdelningen och han motsvarade det förtroendet. Magnus Jakobsson körde till ledningen på den första långsidan och Fossens Bonus vann närmast före starkt avslutande Heartbreaker V.S. och Björn Goop.

– Det här är en häftig häst. Han är verkligen bra, men i dag hade vi också ett passande startspår och det är klart att det spelar en stor roll, kommenterade Jakobsson.

Starten avgjorde

Startspårens betydelse visade sig också i samband med Global Patriots seger i V75-6.

När Final Oak ströks fick Coldtown innerspåret och Global Patriot lyckades ta sig förbi i startrusningen efter att Jakobsson laddat för fullt den första biten. Från ledningen är det inte många hästar som besegrar Global Patriot i Silverdivisionen och segern blev också säker med favoriten Coldtown fast i rygg.

– Global Patriot gör allting rätt hela tiden och han vet verkligen vad han ska göra i loppen. Mycket i loppet avgjordes ju när vi kunde ta oss förbi Jormas häst i början, sa Jakobsson.

Med de här segrarna kvalade Magnus in två hästar till V75-finalerna på Solvalla under Elitloppshelgen och två V75-segrar blev det även för Björn Goop.

Den första segern tog han med Well Done la Marc i V75-2. Med knapp marginal och med hjälp av en solfjäderseffekt lyckades Well Done la Marc hålla ledningen in i den första kurvan och sedan blev segern säker till slut. Trea i samma lopp blev Ilikeitlikethat som visade fortsatt toppform tillsammans med Henrik Rudqvist.

Seger nummer två för Goop kom med Say That Again som också kom till ledningen. En bit in på upploppet fick Super Photo Bood luckan från vinnarhålet, men när han galopperade kunde Say That Again vinna knappt men säkert före Frankie Brodde och med Peter Strömberg-tränade Västerbo Starlit med Niclas Benzon i sulkyn som trea.

Reckless tapper tvåa

Trots fyra V75-segrar var det en tvåa som tjänade mest pengar av hästarna från Värmland.

I långloppet Orebro Intn'l svarade nämligen Reckless för en toppinsats som tvåa och som knappt slagen av favoriten Mellby Viking tjänade han 200 000 kronor.

– Jag är oerhört nöjd med tävlingsdagen. Hästarna har gått jättebra. Det är en väldigt härlig känsla när det går bra för det egna stallets hästar. Vi har jättebra personal som arbetar väldigt hårt och gör det här möjligt, sa Björn Goop.

De två övriga V75-loppen vanns av Allaballakaitoz och Bethel Hanover, som båda travade i ledningen.

Från ett perfekt femtespår bakom startbilen blev Fossens Bonus jättefavorit i den första avdelningen och han motsvarade det förtroendet. Magnus Jakobsson körde till ledningen på den första långsidan och Fossens Bonus vann närmast före starkt avslutande Heartbreaker V.S. och Björn Goop.

– Det här är en häftig häst. Han är verkligen bra, men i dag hade vi också ett passande startspår och det är klart att det spelar en stor roll, kommenterade Jakobsson.

Starten avgjorde

Startspårens betydelse visade sig också i samband med Global Patriots seger i V75-6.

När Final Oak ströks fick Coldtown innerspåret och Global Patriot lyckades ta sig förbi i startrusningen efter att Jakobsson laddat för fullt den första biten. Från ledningen är det inte många hästar som besegrar Global Patriot i Silverdivisionen och segern blev också säker med favoriten Coldtown fast i rygg.

– Global Patriot gör allting rätt hela tiden och han vet verkligen vad han ska göra i loppen. Mycket i loppet avgjordes ju när vi kunde ta oss förbi Jormas häst i början, sa Jakobsson.

Med de här segrarna kvalade Magnus in två hästar till V75-finalerna på Solvalla under Elitloppshelgen och två V75-segrar blev det även för Björn Goop.

Den första segern tog han med Well Done la Marc i V75-2. Med knapp marginal och med hjälp av en solfjäderseffekt lyckades Well Done la Marc hålla ledningen in i den första kurvan och sedan blev segern säker till slut. Trea i samma lopp blev Ilikeitlikethat som visade fortsatt toppform tillsammans med Henrik Rudqvist.

Seger nummer två för Goop kom med Say That Again som också kom till ledningen. En bit in på upploppet fick Super Photo Bood luckan från vinnarhålet, men när han galopperade kunde Say That Again vinna knappt men säkert före Frankie Brodde och med Peter Strömberg-tränade Västerbo Starlit med Niclas Benzon i sulkyn som trea.

Reckless tapper tvåa

Trots fyra V75-segrar var det en tvåa som tjänade mest pengar av hästarna från Värmland.

I långloppet Orebro Intn'l svarade nämligen Reckless för en toppinsats som tvåa och som knappt slagen av favoriten Mellby Viking tjänade han 200 000 kronor.

– Jag är oerhört nöjd med tävlingsdagen. Hästarna har gått jättebra. Det är en väldigt härlig känsla när det går bra för det egna stallets hästar. Vi har jättebra personal som arbetar väldigt hårt och gör det här möjligt, sa Björn Goop.

De två övriga V75-loppen vanns av Allaballakaitoz och Bethel Hanover, som båda travade i ledningen.