2016-04-30 06:00

2016-04-30 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Åby
Upploppets längd: 180 meter.
Väder: Tio grader och regn.

Kommentar om omgången

I dag går startskottet för storloppssäsongen i Sverige när det är Olympiatravet. Årets upplaga ser titelförsvararen B.B.S.Sugarlight som knapp favorit före On Track Piraten. Eftersom Norge är med i veckans V75-pott kommer den att bli extra stor och det är dessutom jackpot.

Favoriterna

King Sir Kir (V75-1) har gjort två starter i år och han har blivit tvåa på ett mersmakande sätt båda gångerna. Först satt han fast för länge och senast var han slagen med knapp marginal av Seedorf O.M.F. efter en minnesvärd duell sida vid sida under slutvarvet. King Sir Kir ser lysande ut för dagen och det är bra segerchans, men då han inte är någon blixt den första biten finns det risk att han får göra mycket jobb på egen hand och på Åby med open stretch är sådana hästar alltid i lite fara.

Next to None Sib (V75-7) var senast med i ett V75-lopp på Axevalla och vann lätt från ledningen. Han är mycket explosiv från start och även om spår sex kanske är något hack längre ut än önskat lär han hitta till ledningen på nytt. Sprinterdistans är idealiskt och det här ser ut som en mycket bra segerchans.

Hawk Cliff (V75-4) kommer med tre raka segrar till den här starten och han har imponerat. Senast hamnade han utvändigt om ledande Apricote Stone i ett hårt tempo men vann trots det enkelt. Hawk Cliff har överkapacitet för klass 2 och vinner normalt det här loppet, men ett varninges finger kan dock höjas för att Timo Nurmos hästar inte brukar tävla lika bra när de ska ut på längre resor.

V75-dragen

Protector (V75-1) avslutade sylvasst på innerspår senast utan att få helt fritt den sista biten. Ett givet streck om man garderar King Sir Kir.

Usain Henna (V75-3) har två lopp i kroppen och nu blir det barfota runt om, vilket är ett klart plus.

Värmlandshästar

Furious Francais (V75-1) imponerade senast och är främste utmanare till King Sir Kir.

Västerbo Starlit (V75-2) är i bra form och kan tjäna fina pengar från innerspåret.

Next to None Sib (V75-7) – se favoriterna.

Kommentar om omgången

I dag går startskottet för storloppssäsongen i Sverige när det är Olympiatravet. Årets upplaga ser titelförsvararen B.B.S.Sugarlight som knapp favorit före On Track Piraten. Eftersom Norge är med i veckans V75-pott kommer den att bli extra stor och det är dessutom jackpot.

Favoriterna

King Sir Kir (V75-1) har gjort två starter i år och han har blivit tvåa på ett mersmakande sätt båda gångerna. Först satt han fast för länge och senast var han slagen med knapp marginal av Seedorf O.M.F. efter en minnesvärd duell sida vid sida under slutvarvet. King Sir Kir ser lysande ut för dagen och det är bra segerchans, men då han inte är någon blixt den första biten finns det risk att han får göra mycket jobb på egen hand och på Åby med open stretch är sådana hästar alltid i lite fara.

Next to None Sib (V75-7) var senast med i ett V75-lopp på Axevalla och vann lätt från ledningen. Han är mycket explosiv från start och även om spår sex kanske är något hack längre ut än önskat lär han hitta till ledningen på nytt. Sprinterdistans är idealiskt och det här ser ut som en mycket bra segerchans.

Hawk Cliff (V75-4) kommer med tre raka segrar till den här starten och han har imponerat. Senast hamnade han utvändigt om ledande Apricote Stone i ett hårt tempo men vann trots det enkelt. Hawk Cliff har överkapacitet för klass 2 och vinner normalt det här loppet, men ett varninges finger kan dock höjas för att Timo Nurmos hästar inte brukar tävla lika bra när de ska ut på längre resor.

V75-dragen

Protector (V75-1) avslutade sylvasst på innerspår senast utan att få helt fritt den sista biten. Ett givet streck om man garderar King Sir Kir.

Usain Henna (V75-3) har två lopp i kroppen och nu blir det barfota runt om, vilket är ett klart plus.

Värmlandshästar

Furious Francais (V75-1) imponerade senast och är främste utmanare till King Sir Kir.

Västerbo Starlit (V75-2) är i bra form och kan tjäna fina pengar från innerspåret.

Next to None Sib (V75-7) – se favoriterna.