2016-04-24 19:00

2016-04-24 19:36

Neverendingdream visade klassen

TRAV: Årjäng

Årjängs söndagstävlingar genomfördes i värsta sortens aprilväder med kyla och en rejäl hagelskur under dagen.
Med det var inget som hindrade Neverendingdream från att ta karriärens sjunde seger.
– Han är helt klart en av de bättre hästarna i stallet, sa Jenny Mahony.

Efter galoppen i den senaste starten på Solvalla valde tränaren Paw Mahony att plocka bort flera utrustningsdetaljer, till exempel springrem och spärrgrimman, till den här starten.

Neverendingdream visade redan i bilprovstarten innan tävlingarna att ändringarna hade slagit väl ut. I loppet tog sedan Jenny Mahonys häst hand om ledningen utan problem och trots press av utvändige Genghis Khan höll Neverendingdream säkert undan för smygkörde Sukpoint C.C. i loppets slutskede.

– Den här segern var såklart jätteskön. Han har mycket nerver och det gäller att hålla honom på rätt humör, det är något vi jobbar med dagligen. Andreas häst kom lite väl nära till slut, men Neverendingdream visade löpskalle, sa Jenny Mahony.

Hade full koll

V5-1 lockade endast sju hästar till start och loppet dominerades av Royal T.K. och Michael Larsson.

Från spår två tog Royal T.K. sig förbi Joe Hoo Lee i spetskampen och trots att starke Kickstart My Heart snabbt var framme på utsidan blev segern enkel.

– Jag har känt i träningen på slutet att hästen har utvecklats. Jag trodde mycket på honom för något år sedan, men så fick han lite problem. På slutet har jag kunnat lätta honom i balansen, informerade Larsson.

I V5-4 blev det hemmaseger genom Vicky Victoria, som tränas av Elina Jernberg. Dagfinn Aarum körde till spets för att snabbt släppa till Tibban. Luckan kom perfekt till slut och Vicky Victoria kunde fånga in Rianna Trot i de sista stegen.

Aarum blev framgångsrikaste kusk under dagen när han även vann det åttonde loppet med Hovs Fröya. Det var en rejäl överraskning vilket innebar det ytterst ovanliga att det blev utdelning på ett rätt på V3!

I kallblodsloppet på V5 blev det norsk seger när Jan Roar Mjöleröd infriade favoritskapet med Mjölner Spik. När ledande Lavendel galopperade i den andra kurvan kunde Mjölner Spik överta ledningen och segern blev säker.

Fem rätt

I V5-avslutningen serverade Morgan Ivarsson Notre Dame Broline, som tränas av Agneta Nordgren från Sunne, ett perfekt smyglopp i andra par utvändigt och hon kunde spurta förbi en tapper Outlaw Pete till slut.

Därmed höjdes V5-värdet från 428 kronor till 3 991 kronor, en summa som de som följde NWT:s stora spelförslag kunde hämta ut denna aprilsöndag.

Efter galoppen i den senaste starten på Solvalla valde tränaren Paw Mahony att plocka bort flera utrustningsdetaljer, till exempel springrem och spärrgrimman, till den här starten.

Neverendingdream visade redan i bilprovstarten innan tävlingarna att ändringarna hade slagit väl ut. I loppet tog sedan Jenny Mahonys häst hand om ledningen utan problem och trots press av utvändige Genghis Khan höll Neverendingdream säkert undan för smygkörde Sukpoint C.C. i loppets slutskede.

– Den här segern var såklart jätteskön. Han har mycket nerver och det gäller att hålla honom på rätt humör, det är något vi jobbar med dagligen. Andreas häst kom lite väl nära till slut, men Neverendingdream visade löpskalle, sa Jenny Mahony.

Hade full koll

V5-1 lockade endast sju hästar till start och loppet dominerades av Royal T.K. och Michael Larsson.

Från spår två tog Royal T.K. sig förbi Joe Hoo Lee i spetskampen och trots att starke Kickstart My Heart snabbt var framme på utsidan blev segern enkel.

– Jag har känt i träningen på slutet att hästen har utvecklats. Jag trodde mycket på honom för något år sedan, men så fick han lite problem. På slutet har jag kunnat lätta honom i balansen, informerade Larsson.

I V5-4 blev det hemmaseger genom Vicky Victoria, som tränas av Elina Jernberg. Dagfinn Aarum körde till spets för att snabbt släppa till Tibban. Luckan kom perfekt till slut och Vicky Victoria kunde fånga in Rianna Trot i de sista stegen.

Aarum blev framgångsrikaste kusk under dagen när han även vann det åttonde loppet med Hovs Fröya. Det var en rejäl överraskning vilket innebar det ytterst ovanliga att det blev utdelning på ett rätt på V3!

I kallblodsloppet på V5 blev det norsk seger när Jan Roar Mjöleröd infriade favoritskapet med Mjölner Spik. När ledande Lavendel galopperade i den andra kurvan kunde Mjölner Spik överta ledningen och segern blev säker.

Fem rätt

I V5-avslutningen serverade Morgan Ivarsson Notre Dame Broline, som tränas av Agneta Nordgren från Sunne, ett perfekt smyglopp i andra par utvändigt och hon kunde spurta förbi en tapper Outlaw Pete till slut.

Därmed höjdes V5-värdet från 428 kronor till 3 991 kronor, en summa som de som följde NWT:s stora spelförslag kunde hämta ut denna aprilsöndag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.