2016-04-23 06:00

2016-04-23 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Umåker
Upploppets längd: 211 meter.
Väder: tre grader och risk för regn.

Kommentar om omgången

Det är dags för Umåkers stora travhelg för året och i vanlig ordning har den lockat flera fina hästar. Huvudnumret är Berth Johanssons memorial för femåringar, V75-6, med 200 000 kronor till vinnaren. Det sista uttagningsloppet till Olympiatravet blev dock en besvikelse med flera hästar som är en ren utfyllnad. Tyvärr ser inte vädret ut att bli det bästa.

Favoriterna

Propulsion (V75-5) gjorde sin årsdebut på Färjestad under långfredagen och vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal på ett imponerade sätt från dödens. Rapporterna från stall Redén är att hästen har tagit det loppet på helt rätt sätt och allt verkar bra i träningsjobben. Nu startar Propulsion i Silverdivisionen och även om alla lopp ska köras är han en given V75-spik.

Calle Laday (V75-4) var också ute på Färjestad under långfredagen och gjorde då ett kanonlopp som femma efter galopp. Efter det gick han ut i ett lunchlopp på Solvalla och rundade konkurrenterna från sjätte par utvändigt. Nu har Calle Laday ett springspår i voltstart för första gången och det är svårbedömt hur han kan öppna, men Ulf Ohlsson missar ytterst sällan från start. Det här ser ut som en bra segerchans.

Volstead (V75-6) årsdebuterade på Mantorp för tre veckor sedan och fick se sig knappt slagen från spets av Daley Lovin. De två drabbar samman igen och att Volstead blir favorit beror på att han vann spårlottningen samt att Örjan Kihlström kör den här gången i stället för tränaren Stefan Melander. Absolut inget ont om Melander, men Kihlström är trots allt en av världens bästa kuskar. Även det här ser ut som en bra chans.

V75-dragen

Queer Fish (V75-1) har årsdebuten överstökad och kommer troligtvis att tävla barfota runt om. Ett springspår kan innebära spets och i den positionen trivs han utmärkt.

Fjord Jerven (V75-2) borde vara klar favorit med tanke på insatserna på slutet och kan chansspikas.

Rocky Winner (V75-3) såg läcker ut i värmningen senast men snubbalade sig i galopp i loppet. Han har tveklöst kapacitet för att vinna det här loppet.

Kommentar om omgången

Det är dags för Umåkers stora travhelg för året och i vanlig ordning har den lockat flera fina hästar. Huvudnumret är Berth Johanssons memorial för femåringar, V75-6, med 200 000 kronor till vinnaren. Det sista uttagningsloppet till Olympiatravet blev dock en besvikelse med flera hästar som är en ren utfyllnad. Tyvärr ser inte vädret ut att bli det bästa.

Favoriterna

Propulsion (V75-5) gjorde sin årsdebut på Färjestad under långfredagen och vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal på ett imponerade sätt från dödens. Rapporterna från stall Redén är att hästen har tagit det loppet på helt rätt sätt och allt verkar bra i träningsjobben. Nu startar Propulsion i Silverdivisionen och även om alla lopp ska köras är han en given V75-spik.

Calle Laday (V75-4) var också ute på Färjestad under långfredagen och gjorde då ett kanonlopp som femma efter galopp. Efter det gick han ut i ett lunchlopp på Solvalla och rundade konkurrenterna från sjätte par utvändigt. Nu har Calle Laday ett springspår i voltstart för första gången och det är svårbedömt hur han kan öppna, men Ulf Ohlsson missar ytterst sällan från start. Det här ser ut som en bra segerchans.

Volstead (V75-6) årsdebuterade på Mantorp för tre veckor sedan och fick se sig knappt slagen från spets av Daley Lovin. De två drabbar samman igen och att Volstead blir favorit beror på att han vann spårlottningen samt att Örjan Kihlström kör den här gången i stället för tränaren Stefan Melander. Absolut inget ont om Melander, men Kihlström är trots allt en av världens bästa kuskar. Även det här ser ut som en bra chans.

V75-dragen

Queer Fish (V75-1) har årsdebuten överstökad och kommer troligtvis att tävla barfota runt om. Ett springspår kan innebära spets och i den positionen trivs han utmärkt.

Fjord Jerven (V75-2) borde vara klar favorit med tanke på insatserna på slutet och kan chansspikas.

Rocky Winner (V75-3) såg läcker ut i värmningen senast men snubbalade sig i galopp i loppet. Han har tveklöst kapacitet för att vinna det här loppet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.