2016-04-19 10:36

2016-04-19 10:36

Färjestadskuskar vann åtta lopp

TRAV

Åtta av elva lopp på Axevalla under måndagskvällen gick till kuskar från Färjestad!

Björn Goop var den som lyckades bäst av alla med en fyrling, varav tre segrare kom från det egna stallet.

Nyförvärvet Basic blev föga överraskande över från innerspår bakom bilen, men slank ut på första långsidan och tryckte sig till tät. Därifrån gick hon undan utan att behöva spela ut särskilt mycket av registret.

– En jättefin häst som vann med krafter kvar. Vi hade förväntat oss en bra insats då hon hade tränat bra och hon löpte upp till den nivån, sade Goop.

Av bara farten vann han med jättefavoriten Heartbreaker V.S. Hästen hade stått för en toppinsats i debuten för Goop och vann mycket enkelt på nytt.

Fin comeback

Tidigare under kvällen gjorde därtill Bryssel comeback på bästa tänkbara sätt. Via 1.11 sista 800 meterna spurtade han till vinst i ett tunt beklätt fyraåringslopp och därtill vann Goop med långodset Woopsididitagain.

Niclas Benzon kuskade in seger bakom Sofia Aronssons Legoholm Zon. Intrycket var så pass bra hon kan duga på V75 framöver.

– Jag såg att vi skulle kunna bli släppta till ledningen så där körde jag till. Jag satt bakom den här hästen i fjol också och hon känns mycket starkare nu. Det fanns krafter kvar i henne, sade Benzon.

Ytterligare två Färjestadsegrar noterades inom V64-spelet. Jonas Moberg vann stayerloppet med Paleo Pride trots att aktionen inte var hundraprocentig i kurvorna och därtill vann Marcus Hultman med Per C Johanssons Seek and Destroy inom DD-spelet som redde ut sin uppgift från dödens.

I P 21-loppet vann därtill Carl Johan Jepson med Eric Martinssons Milles Victory som ledde från start till mål.

Björn Goop var den som lyckades bäst av alla med en fyrling, varav tre segrare kom från det egna stallet.

Nyförvärvet Basic blev föga överraskande över från innerspår bakom bilen, men slank ut på första långsidan och tryckte sig till tät. Därifrån gick hon undan utan att behöva spela ut särskilt mycket av registret.

– En jättefin häst som vann med krafter kvar. Vi hade förväntat oss en bra insats då hon hade tränat bra och hon löpte upp till den nivån, sade Goop.

Av bara farten vann han med jättefavoriten Heartbreaker V.S. Hästen hade stått för en toppinsats i debuten för Goop och vann mycket enkelt på nytt.

Fin comeback

Tidigare under kvällen gjorde därtill Bryssel comeback på bästa tänkbara sätt. Via 1.11 sista 800 meterna spurtade han till vinst i ett tunt beklätt fyraåringslopp och därtill vann Goop med långodset Woopsididitagain.

Niclas Benzon kuskade in seger bakom Sofia Aronssons Legoholm Zon. Intrycket var så pass bra hon kan duga på V75 framöver.

– Jag såg att vi skulle kunna bli släppta till ledningen så där körde jag till. Jag satt bakom den här hästen i fjol också och hon känns mycket starkare nu. Det fanns krafter kvar i henne, sade Benzon.

Ytterligare två Färjestadsegrar noterades inom V64-spelet. Jonas Moberg vann stayerloppet med Paleo Pride trots att aktionen inte var hundraprocentig i kurvorna och därtill vann Marcus Hultman med Per C Johanssons Seek and Destroy inom DD-spelet som redde ut sin uppgift från dödens.

I P 21-loppet vann därtill Carl Johan Jepson med Eric Martinssons Milles Victory som ledde från start till mål.

  • Emil Persson