2016-04-16 06:00

2016-04-16 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Jägersro
Upploppets längd: 190 meter.
Väder: halvklart och tio grader.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång körs på Jägersro och håller hög klass. Lutfi Kolgjini sitter på flera bra segerchanser och är nyckelkusken. Som vanligt när det handlar om Jägersro lär det bli många spetsvinnare, vid motsvarande omgång ifjol vanns samtliga sju lopp från ledningen!

Favoriterna

Briedabliks Nubbe (V75-1) är en mycket kapabel fyraåring som har årsdebuten överstökad. Den vann han från spets, men med i samma lopp var Tellmeastory och han gjorde en minst lika bra insats då han fick trava utvändigt. Eftersom det inte är garanti att Pajas Face släpper ledningen till Breidabliks Nubbe tycker jag att man ska gardera då han ser ut att bli omgångens klart mest streckade häst.

Mosaique Face (V75-3) kommer att bli klar favorit i det tredje uttagningsloppet till Olympiatravet. Från många håll kraxar olyckskorpar att det är en favorit i fara, men det handlar trots allt om bästa hästen och Kolgjini, som inte har visat den bästa stallformen på slutet, brukar ställa i ordning lite extra när det är V75 på hemmabanan. Det här är en bra segerchans!

Say That Again (V75-2) var senast med i ett V75-lopp på Romme och kom inte till från kön. Nu är det en helt annan uppgift med voltstart och ett springspår. Han är obesegrad från ledningen på tre försök och i ett lopp som annars kräver en del streck behöver det inte vara fel att spika Björn Goops häst.

 

V75-dragen

Kirin de Zeun (V75-5) är startsnabb och Robert Berghs stall visar en kraftig uppåtform för dagen. Ett roligt skrällbud.

Shogun D.K. (V75-6) var inte som bäst senast, men han är högkapabel för klassen. Nu aviseras det lättning i balansen, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 

Värmlandshästar

Say That Again (V75-2) – se favoriterna.

Je t'Amie Ruinart (V75-2) räcker i klassen, men bakspår på Jägersro är en tuff utmaning.

Tiger Wood As (V75-3) satt fast senast. Vinner knappast, men kan tjäna fina pengar.

Joe Martini (V75-4) är ett hett segerbud.

Catwalk In (V75-5) mötte kulltoppar under fjolåret och är streckvärd trots vilan.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång körs på Jägersro och håller hög klass. Lutfi Kolgjini sitter på flera bra segerchanser och är nyckelkusken. Som vanligt när det handlar om Jägersro lär det bli många spetsvinnare, vid motsvarande omgång ifjol vanns samtliga sju lopp från ledningen!

Favoriterna

Briedabliks Nubbe (V75-1) är en mycket kapabel fyraåring som har årsdebuten överstökad. Den vann han från spets, men med i samma lopp var Tellmeastory och han gjorde en minst lika bra insats då han fick trava utvändigt. Eftersom det inte är garanti att Pajas Face släpper ledningen till Breidabliks Nubbe tycker jag att man ska gardera då han ser ut att bli omgångens klart mest streckade häst.

Mosaique Face (V75-3) kommer att bli klar favorit i det tredje uttagningsloppet till Olympiatravet. Från många håll kraxar olyckskorpar att det är en favorit i fara, men det handlar trots allt om bästa hästen och Kolgjini, som inte har visat den bästa stallformen på slutet, brukar ställa i ordning lite extra när det är V75 på hemmabanan. Det här är en bra segerchans!

Say That Again (V75-2) var senast med i ett V75-lopp på Romme och kom inte till från kön. Nu är det en helt annan uppgift med voltstart och ett springspår. Han är obesegrad från ledningen på tre försök och i ett lopp som annars kräver en del streck behöver det inte vara fel att spika Björn Goops häst.

 

V75-dragen

Kirin de Zeun (V75-5) är startsnabb och Robert Berghs stall visar en kraftig uppåtform för dagen. Ett roligt skrällbud.

Shogun D.K. (V75-6) var inte som bäst senast, men han är högkapabel för klassen. Nu aviseras det lättning i balansen, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

 

Värmlandshästar

Say That Again (V75-2) – se favoriterna.

Je t'Amie Ruinart (V75-2) räcker i klassen, men bakspår på Jägersro är en tuff utmaning.

Tiger Wood As (V75-3) satt fast senast. Vinner knappast, men kan tjäna fina pengar.

Joe Martini (V75-4) är ett hett segerbud.

Catwalk In (V75-5) mötte kulltoppar under fjolåret och är streckvärd trots vilan.