2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Solvalla
Upploppets längd: 196 meter.
Väder: mulet och sju grader.

Kommentar om omgången

Det är dags för V75-finaler på Solvalla och vinnaren av Gulddivisionen får dessutom en plats i Olympiatravet. Som vanligt när det handlar om finaler är det hög klass på loppen och det brukar bli rejäl körning.

Favoriterna

Donna di Quattro (V75-1) var senast med i Steinlagers minneslopp och besegrade hästar som Papagayo E. och Allaballakaitoz efter en sylvass spurt från tredje par utvändigt. Nu möter hon enbart ston och fick ett perfekt läge med spår två. Motståndare som Blended Scotch och Windy Ways är vassa, men normalt har Donna di Quatttro toppchans att ta en ny seger.

Fridericus (V75-2) vann också lopp vid Momarkens V75-dag och precis som Donna di Quattro efter en vass avslutning. Fridericus är mycket startsnabb och även om han inte skulle vara snabbast den första biten bör det vara bra chans att han sitter i ledningen senast efter den första kurvan. Då Scellino Luis fick ett bakspår är det mycket som talar för att Fridericus tar hem finalen av Silverdivisionen.

On Track Piraten (V75-3) lekte hem segern på Romme i söndags och såg strålande ut. Det är fullt förståeligt att han blir klar favorit på nytt, men den här uppgiften ser lite knepigare ut med ett bakspår. Det är långt ifrån givet att han löser uppgiften med de här förutsättningarna då banorna blir allt snabbare med värmen och jag tycker att man ska gardera.

V75-dragen

Noomi Skift (V75-4) tog första segern i karriärens senast när hon lekte hem loppet från ledningen. Här kan det komma en ny seger.

Bottnas Commandeur (V75-5) startar tätt och har ett dåligt utgångsläge. Det är givna minusfaktorer, men hästen är väldigt bra för sin nuvarande klass och blir intressant tillsammans med Torbjörn Jansson.

Dizzy River (V75-6) föll med flaggan i topp senast som trea. Läget är inte bra men hästen desto bättre och det är segerchans.

Värmlandshästar

Juvels Boy (V75-6) imponerade stort när han vann på Momarken. Trots spår sju bakom startbilen bör han streckas i ett öppet lopp.

Bobbery (V75-6) fick ett svårt läge men har kapacitet för att skrälla.

Kommentar om omgången

Det är dags för V75-finaler på Solvalla och vinnaren av Gulddivisionen får dessutom en plats i Olympiatravet. Som vanligt när det handlar om finaler är det hög klass på loppen och det brukar bli rejäl körning.

Favoriterna

Donna di Quattro (V75-1) var senast med i Steinlagers minneslopp och besegrade hästar som Papagayo E. och Allaballakaitoz efter en sylvass spurt från tredje par utvändigt. Nu möter hon enbart ston och fick ett perfekt läge med spår två. Motståndare som Blended Scotch och Windy Ways är vassa, men normalt har Donna di Quatttro toppchans att ta en ny seger.

Fridericus (V75-2) vann också lopp vid Momarkens V75-dag och precis som Donna di Quattro efter en vass avslutning. Fridericus är mycket startsnabb och även om han inte skulle vara snabbast den första biten bör det vara bra chans att han sitter i ledningen senast efter den första kurvan. Då Scellino Luis fick ett bakspår är det mycket som talar för att Fridericus tar hem finalen av Silverdivisionen.

On Track Piraten (V75-3) lekte hem segern på Romme i söndags och såg strålande ut. Det är fullt förståeligt att han blir klar favorit på nytt, men den här uppgiften ser lite knepigare ut med ett bakspår. Det är långt ifrån givet att han löser uppgiften med de här förutsättningarna då banorna blir allt snabbare med värmen och jag tycker att man ska gardera.

V75-dragen

Noomi Skift (V75-4) tog första segern i karriärens senast när hon lekte hem loppet från ledningen. Här kan det komma en ny seger.

Bottnas Commandeur (V75-5) startar tätt och har ett dåligt utgångsläge. Det är givna minusfaktorer, men hästen är väldigt bra för sin nuvarande klass och blir intressant tillsammans med Torbjörn Jansson.

Dizzy River (V75-6) föll med flaggan i topp senast som trea. Läget är inte bra men hästen desto bättre och det är segerchans.

Värmlandshästar

Juvels Boy (V75-6) imponerade stort när han vann på Momarken. Trots spår sju bakom startbilen bör han streckas i ett öppet lopp.

Bobbery (V75-6) fick ett svårt läge men har kapacitet för att skrälla.