2016-03-19 06:00

2016-03-19 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Momarken
Upploppets längd: 240 meter.
Väder: halvklart och fem plusgrader.

Kommentar om omgången

Den här veckan flyttar V75 till Norge och Momarken. Banan har ett långt upplopp och det innebär att det är snäva kurvor och en stor galopprisk in i första sväng för hästar som laddas hårt för spets. Vidare skiljer det sig i voltstartsystemen och körspö är förbjudet. Det är även jackpot med cirka 49 miljoner kronor i sjurättspotten.

 

Favoriterna

God's of Norway (V75-7) gjorde debut för Flemming Jensen i den senaste starten och den lovande gott. Han tog hand om ledningen i en snabb öppning och vann sedan före Lovely Sky. Good's of Norway har gjort en start på Momarken och vann då, men känslan är ändå att han är väl stor favorit.

Papagayo E. (V75-6) vann VM-loppet i USA i oktober och nu är det dags för årsdebut. Han kommer väl förberedd till den här starten och även om det handlar om kort distans och ett bakspår mot hästar som har varit i gång och tävlat ett tag ska Papagayo E. ha toppchans att vinna det här loppet.

Fridericus (V75-4) avgjorde på ett snyggt sätt senast via open stretch mot ledande Even's Frist Boy och framför allt såg hästen lysande ut. Precis som Papagayo E. har han lottats till ett bakspår, men med tanke på intrycket senast ska det vara bra chans.

 

V75-dragen

El Diablo B.R. (V75-2) är en av Norges bästa fyraåringar och trots spår tolv kan man chansa och spika sig ur ett annars öppet lopp.

Conrads Wilhelm (V75-7) var oerhört bra i den senaste starten och han är ett givet V75-streck om man inte spikar God's of Norway.

 

Värmlandshästar

On Track Piraya (V75-1) trivs på distansen men återkommer efter vila.

Dancelli (V75-2) får svårt att vinna från sitt läge.

Solör Stegg (V75-3) är mycket fartfylld och ska räknas.

True Blue for You (V75-5) är mycket nyttig men vinner sällan. Har vilat.

C.C.Queen (V75-5) satt fast senast. Ett hett segerbud.

Juvels Boy (V75-7) är bra för klassen och kan överraska.

Bobbery (V75-7) har visat att han räcker på V75. Har segerchans.

Conrads Wilhelm (V75-7) - se V75-dragen.

Kommentar om omgången

Den här veckan flyttar V75 till Norge och Momarken. Banan har ett långt upplopp och det innebär att det är snäva kurvor och en stor galopprisk in i första sväng för hästar som laddas hårt för spets. Vidare skiljer det sig i voltstartsystemen och körspö är förbjudet. Det är även jackpot med cirka 49 miljoner kronor i sjurättspotten.

 

Favoriterna

God's of Norway (V75-7) gjorde debut för Flemming Jensen i den senaste starten och den lovande gott. Han tog hand om ledningen i en snabb öppning och vann sedan före Lovely Sky. Good's of Norway har gjort en start på Momarken och vann då, men känslan är ändå att han är väl stor favorit.

Papagayo E. (V75-6) vann VM-loppet i USA i oktober och nu är det dags för årsdebut. Han kommer väl förberedd till den här starten och även om det handlar om kort distans och ett bakspår mot hästar som har varit i gång och tävlat ett tag ska Papagayo E. ha toppchans att vinna det här loppet.

Fridericus (V75-4) avgjorde på ett snyggt sätt senast via open stretch mot ledande Even's Frist Boy och framför allt såg hästen lysande ut. Precis som Papagayo E. har han lottats till ett bakspår, men med tanke på intrycket senast ska det vara bra chans.

 

V75-dragen

El Diablo B.R. (V75-2) är en av Norges bästa fyraåringar och trots spår tolv kan man chansa och spika sig ur ett annars öppet lopp.

Conrads Wilhelm (V75-7) var oerhört bra i den senaste starten och han är ett givet V75-streck om man inte spikar God's of Norway.

 

Värmlandshästar

On Track Piraya (V75-1) trivs på distansen men återkommer efter vila.

Dancelli (V75-2) får svårt att vinna från sitt läge.

Solör Stegg (V75-3) är mycket fartfylld och ska räknas.

True Blue for You (V75-5) är mycket nyttig men vinner sällan. Har vilat.

C.C.Queen (V75-5) satt fast senast. Ett hett segerbud.

Juvels Boy (V75-7) är bra för klassen och kan överraska.

Bobbery (V75-7) har visat att han räcker på V75. Har segerchans.

Conrads Wilhelm (V75-7) - se V75-dragen.