2016-03-15 17:56

2016-03-15 17:56

Roi du Lupin flyttas till Goop

TRAV

Björn Goop kommer att få ett högintressant nyförvärv till sitt stall.

Det handlar om franske Roi du Lupin som har tjänat 2 200 345 euro, ungefär 20 miljoner kronor.

Förra året var Roi du Lupin inbjuden till Elitloppet men kretsen kring hästen tackade nej. Roi du Lupin är nu elva år och får därmed inte tävla i de stora loppen i Frankrike och ägaren Jean Paul Marmion väljer att flytta hästen till Goop.

– Roi du Lupin kommer till mig i mitten av april. Han ska vara klar att starta direkt, jag pratade med ägaren i söndags och han sa att hästen tränade bra. Men det kan kanske vara lite för tufft att gå ut direkt i ett kval till Olympiatravet, berättar Björn Goop.

 

Det handlar om franske Roi du Lupin som har tjänat 2 200 345 euro, ungefär 20 miljoner kronor.

Förra året var Roi du Lupin inbjuden till Elitloppet men kretsen kring hästen tackade nej. Roi du Lupin är nu elva år och får därmed inte tävla i de stora loppen i Frankrike och ägaren Jean Paul Marmion väljer att flytta hästen till Goop.

– Roi du Lupin kommer till mig i mitten av april. Han ska vara klar att starta direkt, jag pratade med ägaren i söndags och han sa att hästen tränade bra. Men det kan kanske vara lite för tufft att gå ut direkt i ett kval till Olympiatravet, berättar Björn Goop.