2016-03-12 06:00

2016-03-12 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Kalmar
Upploppets längd: 207 meter.
Väder: klart och några plusgrader.

Kommentar om omgången

V75 kommer till Småland och Kalmar den här helgen. Det är bra klass på omgången och mängder av hästar kommer att tävla barfota för första gången på länge. Ni som har möjlighet att lämna in sent bör göra det då mycket och viktig information kommer att dyka upp när skoinformationen presenteras.

Favoriterna

Buzz Meras (V75-6) imponerade stort i den senaste starten som var i november och nu är det med andra ord dags för årsdebut. Han rapporteras att träna bra inför den här starten och läget med ett innerspår bakom startbilen passar perfekt då han är snabb ut. Buzz Meras ska ha en utmärkt chans att leda från start till mål.

 

Alfas da Vinci (V75-3) vann SM i oktober och har årsdebuten överstökad. I den blev det en lätt seger efter att Candor Hall galopperat i den sista kurvan. Alfas da Vinci har säkert gått framåt med det loppet i kroppen och trots ett spår en bit ut bakom startbilen ser uppgiften bra ut.

 

Dernier Viking (V75-4) fungerade inte alls i de sista starterna innan vilan då hon var tvungen att tävla med skor. Nu får man tävla barfota igen och Dernier Viking kommer att tävla utan skor den här gången. Det handlar om en av landets starkaste hästar och känslan är att hon kommer att bli svår att stå emot när hon nu tävlar på optimal balans.

 

V75-dragen

Bravo Navarone (V75-1) är en kapabel häst för klassen som hade vunnit lätt senast utan en galopp på den sista långsidan. Erik Adielsson är extremt skicklig i voltstart och kan nog skaffa sig ett bra läge trots spår tolv. Bravo Navarone är ett givet streck i den första avdelningen.

 

Lovely Sky (V75-2) blev det fel för med positionerna senast. Hon har ett vettigt spår i den här spårtrappan och nu aviserar Veijo Heiskanen att det blir barfotabalans.

 

Cash Lane (V75-7) imponerade stort vid vinsten på Solvalla i den senaste starten. Cash Lane fick stryk av favoriten Hank Von Håleryd näst senast men nu kan han ta revansch.

 

Strukna hästar

V75-4: 5 Bula Bula Am.

V75-5: 11 Rajha Press.

Kommentar om omgången

V75 kommer till Småland och Kalmar den här helgen. Det är bra klass på omgången och mängder av hästar kommer att tävla barfota för första gången på länge. Ni som har möjlighet att lämna in sent bör göra det då mycket och viktig information kommer att dyka upp när skoinformationen presenteras.

Favoriterna

Buzz Meras (V75-6) imponerade stort i den senaste starten som var i november och nu är det med andra ord dags för årsdebut. Han rapporteras att träna bra inför den här starten och läget med ett innerspår bakom startbilen passar perfekt då han är snabb ut. Buzz Meras ska ha en utmärkt chans att leda från start till mål.

 

Alfas da Vinci (V75-3) vann SM i oktober och har årsdebuten överstökad. I den blev det en lätt seger efter att Candor Hall galopperat i den sista kurvan. Alfas da Vinci har säkert gått framåt med det loppet i kroppen och trots ett spår en bit ut bakom startbilen ser uppgiften bra ut.

 

Dernier Viking (V75-4) fungerade inte alls i de sista starterna innan vilan då hon var tvungen att tävla med skor. Nu får man tävla barfota igen och Dernier Viking kommer att tävla utan skor den här gången. Det handlar om en av landets starkaste hästar och känslan är att hon kommer att bli svår att stå emot när hon nu tävlar på optimal balans.

 

V75-dragen

Bravo Navarone (V75-1) är en kapabel häst för klassen som hade vunnit lätt senast utan en galopp på den sista långsidan. Erik Adielsson är extremt skicklig i voltstart och kan nog skaffa sig ett bra läge trots spår tolv. Bravo Navarone är ett givet streck i den första avdelningen.

 

Lovely Sky (V75-2) blev det fel för med positionerna senast. Hon har ett vettigt spår i den här spårtrappan och nu aviserar Veijo Heiskanen att det blir barfotabalans.

 

Cash Lane (V75-7) imponerade stort vid vinsten på Solvalla i den senaste starten. Cash Lane fick stryk av favoriten Hank Von Håleryd näst senast men nu kan han ta revansch.

 

Strukna hästar

V75-4: 5 Bula Bula Am.

V75-5: 11 Rajha Press.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.