2016-03-05 06:00

2016-03-05 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Bergsåker
Upploppets längd: 200 meter.
Väder: mulet och nollgradigt.

Kommentar om omgången

Det är Bergsåkers tur att arrangera V75 och det är den första omgången i år med valfri balans. Om det går att köra barfota eller inte återstår att se då det ska komma en del snö natten till lördag. Den bästa spiken i omgången återfinns i Gulddivisionen.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-3) hade en liknande uppgift senast och vann då enkelt efter att Johnny Takter kört till spets. Det stora hotet som finns på förhand är att Ed You snabbstartar och att Robert Bergh sedan svarar ut Takter, som i Gävle den 16 januari, men normalt sett kommer On Track Piraten till spets tidigt och vinner loppet.

 

Pascha Tilly (V75-5) är en finsk gäst som gör sin första start på V75. Han har dock startat i Sverige tidigare och vann ett V86-lopp på Solvalla i början av januari. Han visade i den senaste starten, på Vermo, att han är speedig då han hann i kapp ledande Downunder trots att det var långt fram i den sista kurvan. Det är svårt att bedöma finska gäster när de startar på V75, men rent generellt är det längre prispengar i Finland och det gör att hästarna står billigt inne i klassen när de tävlar i Sverige.

 

Scellino Luis (V75-7) vann en V75-final i den senaste starten och han imponerade som vanligt. Att Scellino Luis är den bästa hästen i loppet råder det ingen tvekan om för undertecknad, men ett bakspår på kort distans är alltid svårt. Stämmer det med positionerna vinner Scellino Luis på nytt, men utgångsläget gör att man bör gardera.

 

V75-dragen

Julia Kaulitz (V75-2) sköt till bra efter en sen lucka i den senaste starten och visade uppåtform. Nu hoppar Örjan Kihlström upp i sulkyn och hon bör streckas i ett öppet lopp.

 

Tand Tuff (V75-4) blev det helt fel för med tredjespår på V75 senast. Nu är det bättre läge med ensamt springspår på startvolten och han är inte mycket streckad.

 

Roger America (V75-6) såg lysande ut innan V75-finalen senast men galopperade direkt i starten. Han kan knappast hålla ledningen från innerspåret, men löser det sig är han i högsta grad segeraktuell.

Kommentar om omgången

Det är Bergsåkers tur att arrangera V75 och det är den första omgången i år med valfri balans. Om det går att köra barfota eller inte återstår att se då det ska komma en del snö natten till lördag. Den bästa spiken i omgången återfinns i Gulddivisionen.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-3) hade en liknande uppgift senast och vann då enkelt efter att Johnny Takter kört till spets. Det stora hotet som finns på förhand är att Ed You snabbstartar och att Robert Bergh sedan svarar ut Takter, som i Gävle den 16 januari, men normalt sett kommer On Track Piraten till spets tidigt och vinner loppet.

 

Pascha Tilly (V75-5) är en finsk gäst som gör sin första start på V75. Han har dock startat i Sverige tidigare och vann ett V86-lopp på Solvalla i början av januari. Han visade i den senaste starten, på Vermo, att han är speedig då han hann i kapp ledande Downunder trots att det var långt fram i den sista kurvan. Det är svårt att bedöma finska gäster när de startar på V75, men rent generellt är det längre prispengar i Finland och det gör att hästarna står billigt inne i klassen när de tävlar i Sverige.

 

Scellino Luis (V75-7) vann en V75-final i den senaste starten och han imponerade som vanligt. Att Scellino Luis är den bästa hästen i loppet råder det ingen tvekan om för undertecknad, men ett bakspår på kort distans är alltid svårt. Stämmer det med positionerna vinner Scellino Luis på nytt, men utgångsläget gör att man bör gardera.

 

V75-dragen

Julia Kaulitz (V75-2) sköt till bra efter en sen lucka i den senaste starten och visade uppåtform. Nu hoppar Örjan Kihlström upp i sulkyn och hon bör streckas i ett öppet lopp.

 

Tand Tuff (V75-4) blev det helt fel för med tredjespår på V75 senast. Nu är det bättre läge med ensamt springspår på startvolten och han är inte mycket streckad.

 

Roger America (V75-6) såg lysande ut innan V75-finalen senast men galopperade direkt i starten. Han kan knappast hålla ledningen från innerspåret, men löser det sig är han i högsta grad segeraktuell.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.