2016-02-20 06:00

2016-02-20 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Bollnäs
Upploppets längd: 207 meter.
Väder: mulet och nollgradigt.

Kommentar om omgången

V75-cirkusen kommer till Hälsingland och Bollnäs den här helgen. Det är en klurig omgång och hela tre lopp med 15 hästar, vilket ökar svårighetsgraden. Omgångens bästa spik jagar revansch för förlusten på Solvalla förra helgen.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-3) var favorit i V75-mästaren på Solvalla i lördags och slutade trea. Men han var inte på något sätt dålig utan Torbjörn Jansson körde ett perfekt lopp i spets med Neon Face. On Track Piraten gjorde ett kanonlopp med 11,7/1 500 meter i spåren. Han har visat tidigare att han klarar att starta tätt och det troliga är att han körs till ledningen tidigt. Det här är omgångens bästa spik.

Top of the World (V75-7) kommer med två raka spetssegrar och blir klar favorit i den sista avdelningen. Om Top of the World kommer till spets på nytt är det toppchans, men det finns flera startsnabba hästar invändigt så det är inte säkert att han kommer dit. Med tanke på de förutsättningarna samt att det alltid rensar bra vid favoritfall i den sista avdelningen är det läge att gardera.

Fighting Bax (V75-4) återkom efter vila senast och såg klart bättre ut än innan. Han fick ett lopp i andra par utvändigt och när attacken sattes in i den sista kurvan speedade han till en överlägsen seger. Ett springspår går inte att klaga på och är han lika bra nu som senast blir det en ny seger.

V75-dragen

Bottnas Commandeur (V75-1) håller undertecknad som den bästa hästen i V75-inledningen. Läget är inte roligt, men det brukar kunna lösa sig på lång distans. Är man fräck kan man börja med ett singelstreck i omgången.

Liheim Svarten (V75-2) har visat knallform i de senaste starterna. En av många med chans i ett svårlöst kallblodslopp.

Värmland/Dalsland

Barack Boko (V75-1) har visat fin form på slutet men drog en nitlott med spår tolv.

Conrads Elsa (V75-6) har också visat fin form på slutet. Hon står perfekt inne i loppet och är ett segerbud.

Kommentar om omgången

V75-cirkusen kommer till Hälsingland och Bollnäs den här helgen. Det är en klurig omgång och hela tre lopp med 15 hästar, vilket ökar svårighetsgraden. Omgångens bästa spik jagar revansch för förlusten på Solvalla förra helgen.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-3) var favorit i V75-mästaren på Solvalla i lördags och slutade trea. Men han var inte på något sätt dålig utan Torbjörn Jansson körde ett perfekt lopp i spets med Neon Face. On Track Piraten gjorde ett kanonlopp med 11,7/1 500 meter i spåren. Han har visat tidigare att han klarar att starta tätt och det troliga är att han körs till ledningen tidigt. Det här är omgångens bästa spik.

Top of the World (V75-7) kommer med två raka spetssegrar och blir klar favorit i den sista avdelningen. Om Top of the World kommer till spets på nytt är det toppchans, men det finns flera startsnabba hästar invändigt så det är inte säkert att han kommer dit. Med tanke på de förutsättningarna samt att det alltid rensar bra vid favoritfall i den sista avdelningen är det läge att gardera.

Fighting Bax (V75-4) återkom efter vila senast och såg klart bättre ut än innan. Han fick ett lopp i andra par utvändigt och när attacken sattes in i den sista kurvan speedade han till en överlägsen seger. Ett springspår går inte att klaga på och är han lika bra nu som senast blir det en ny seger.

V75-dragen

Bottnas Commandeur (V75-1) håller undertecknad som den bästa hästen i V75-inledningen. Läget är inte roligt, men det brukar kunna lösa sig på lång distans. Är man fräck kan man börja med ett singelstreck i omgången.

Liheim Svarten (V75-2) har visat knallform i de senaste starterna. En av många med chans i ett svårlöst kallblodslopp.

Värmland/Dalsland

Barack Boko (V75-1) har visat fin form på slutet men drog en nitlott med spår tolv.

Conrads Elsa (V75-6) har också visat fin form på slutet. Hon står perfekt inne i loppet och är ett segerbud.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.