2016-02-17 22:47

2016-02-17 22:47

Zahara Goj mot en ljus framtid

TRAV: V86 Solvalla/Åby

Det nya året har bara börjat men redan har ett par fina treåringar visat sig på travbanorna.
Ett exempel är Zahara Goj, som vann Grains lopp på Solvalla under onsdagskvällen.
– Hon är riktigt, riktigt bra, berömde Torbjörn Jansson.

Efter en strykning var det endast fem hästar som kom till start i årets upplaga av Grains lopp med ett förstapris på 100 000 kronor.

Obesegrade Destiny Am var favorit, men loppet kom att handla om Zahara Goj från början till slut. Torbjörn Jansson var den enda av kuskarna som riktigt laddade från start och Zahara Goj tog hand om ledningen utan problem.

Efter ett inledningsvarv på 18,5 gick det desto fortare till slut och Zahara Goj hade uppvisning när hon satte hingstarna på plats och vann med fyra säkra länger.

– Visst gick det långsamt i början, men ett 13-varv till slut så här års är riktigt bra. I den sista kurvan var hon så fin att jag valde att köra undan för att inte riskera någonting. Hon är riktigt, riktigt bra och att hon är startsnabb betyder mycket, sa Torbjörn Jansson.

Super Photo Bood trea

Det blev 286 829 kronor i utdelning på åtta rätt och en anledning till de fina pengarna var att Bula Bula Am förlorade som klar favorit i den femte avdelningen. Adrian Kolgjini körde till spets med Swing Kronos för att sedan släppa till favoriten. I loppets slutskede stod det mellan de båda och Swing Kronos avgjorde utan större problem.

– Han var inte trött i mål. Det borde man vara när man vinner på en 15-tid över 3 140 meter men det här är ingen vanlig häst. Han har haft lång och fin form men har fått dåligt betalt på den, sa Kolgjini.

Här blev det en tredjeplats för Super Photo Bood och Carl Johan Jepson. Efter ett lopp som fyra på innerspår kom luckan in på upploppet och Super Photo Bood avslutade bra i skymundan av tätduon.

Brukar vinna

Ulf Eriksson har bra träffprocent på Solvalla åt Robert Bergh och i den sista avdelningen var det dags för en ny seger.

Från innerspåret fångade Picasso Sama upp snabbstartande Dream Trotter och vann loppet men utan att övertyga. Kusken hyllade i alla fall hästen efteråt.

– Jag tror att den här hästen kommer att klättra upp genom klasserna, inte minst fram mot sommaren när man kan börja köra honom utan skor.

Den andra avdelningen var ett långlopp över 3 140 meter. Björn Goop körde favoriten Askö Q. till ledningen men hästen var för het och orkade inte till slut. Slutstriden stod mellan Andrew Dragon och Vision Fromento, där den förstnämnde vann med knapp marginal.

Bra debut

I den första V64-avdelningen gjorde Good's of Norway sin första start i regi Flemming Jensen och den slutade på bästa sätt. Flemming körde resolut till ledningen och segern blev knapp, men säker, före Lovely Sky som liftat med i rygg.

Övriga vinnare på V86 var Incredible C.D. (kördes till spets varvet kvar), Ice Wine (efter ett lopp i andra par utvändigt) samt spetstravande Quarter of an Hour.

Efter en strykning var det endast fem hästar som kom till start i årets upplaga av Grains lopp med ett förstapris på 100 000 kronor.

Obesegrade Destiny Am var favorit, men loppet kom att handla om Zahara Goj från början till slut. Torbjörn Jansson var den enda av kuskarna som riktigt laddade från start och Zahara Goj tog hand om ledningen utan problem.

Efter ett inledningsvarv på 18,5 gick det desto fortare till slut och Zahara Goj hade uppvisning när hon satte hingstarna på plats och vann med fyra säkra länger.

– Visst gick det långsamt i början, men ett 13-varv till slut så här års är riktigt bra. I den sista kurvan var hon så fin att jag valde att köra undan för att inte riskera någonting. Hon är riktigt, riktigt bra och att hon är startsnabb betyder mycket, sa Torbjörn Jansson.

Super Photo Bood trea

Det blev 286 829 kronor i utdelning på åtta rätt och en anledning till de fina pengarna var att Bula Bula Am förlorade som klar favorit i den femte avdelningen. Adrian Kolgjini körde till spets med Swing Kronos för att sedan släppa till favoriten. I loppets slutskede stod det mellan de båda och Swing Kronos avgjorde utan större problem.

– Han var inte trött i mål. Det borde man vara när man vinner på en 15-tid över 3 140 meter men det här är ingen vanlig häst. Han har haft lång och fin form men har fått dåligt betalt på den, sa Kolgjini.

Här blev det en tredjeplats för Super Photo Bood och Carl Johan Jepson. Efter ett lopp som fyra på innerspår kom luckan in på upploppet och Super Photo Bood avslutade bra i skymundan av tätduon.

Brukar vinna

Ulf Eriksson har bra träffprocent på Solvalla åt Robert Bergh och i den sista avdelningen var det dags för en ny seger.

Från innerspåret fångade Picasso Sama upp snabbstartande Dream Trotter och vann loppet men utan att övertyga. Kusken hyllade i alla fall hästen efteråt.

– Jag tror att den här hästen kommer att klättra upp genom klasserna, inte minst fram mot sommaren när man kan börja köra honom utan skor.

Den andra avdelningen var ett långlopp över 3 140 meter. Björn Goop körde favoriten Askö Q. till ledningen men hästen var för het och orkade inte till slut. Slutstriden stod mellan Andrew Dragon och Vision Fromento, där den förstnämnde vann med knapp marginal.

Bra debut

I den första V64-avdelningen gjorde Good's of Norway sin första start i regi Flemming Jensen och den slutade på bästa sätt. Flemming körde resolut till ledningen och segern blev knapp, men säker, före Lovely Sky som liftat med i rygg.

Övriga vinnare på V86 var Incredible C.D. (kördes till spets varvet kvar), Ice Wine (efter ett lopp i andra par utvändigt) samt spetstravande Quarter of an Hour.