2016-02-14 16:29

2016-02-14 16:29

Guldhjälmen tillhör Goop

TRAV

Vid fredagens hästgala bestämdes det att guldhjälmen pensioneras som pris i det allsvenska kuskchampionatet.

Samtidigt erbjöd Svensk travsport Björn Goop att från och med nu permanent köra i en guldfärgad hjälm.

– Jag är glad, hedrad och lite chockad över detta och tackar såklart ja, sa Goop.

Svensk travsports generalsekreterare Johan Lindberg om det här valet:

– När Björn önskade att inte köra i guldhjälmen under 2016 ville vi hylla hans prestation de senaste tolv åren. Ingen har tidigare presterat det Björn har med hans tolv raka vinster i det allsvenska kuskchampionatet. Björn är på många sätt en förebild, såväl inom som utanför sporten och det positiva hans tävlingsmeriter för med sig för vår sport är väl värt att hylla.

Samtidigt erbjöd Svensk travsport Björn Goop att från och med nu permanent köra i en guldfärgad hjälm.

– Jag är glad, hedrad och lite chockad över detta och tackar såklart ja, sa Goop.

Svensk travsports generalsekreterare Johan Lindberg om det här valet:

– När Björn önskade att inte köra i guldhjälmen under 2016 ville vi hylla hans prestation de senaste tolv åren. Ingen har tidigare presterat det Björn har med hans tolv raka vinster i det allsvenska kuskchampionatet. Björn är på många sätt en förebild, såväl inom som utanför sporten och det positiva hans tävlingsmeriter för med sig för vår sport är väl värt att hylla.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.