2016-02-13 06:00

2016-02-13 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Solvalla
Upploppets längd: 196 meter.
Väder: mulet och nollgradigt.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång avgörs på Solvalla. Det är finaler med fin sportslig klass för årstiden och dessutom ska det koras V75-mästare bland de bästa kuskarna samt de bästa lärlingarna. När det är finaler brukar det bli frisk körning i loppen vilket ökar segerchansen för hästarna en bit ner i kön.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-4) är en av landets bästa hästar och gjorde ett bra lopp senast även om han inte kunde slå Ed You från dödens. Om väderprognosen stämmer behöver han inte tävla med broddar i skorna och det är en fördel. Det är tufft att stå med dubbla tillägg, men On Track Piraten ska ha bra chans att runda till seger.

Michelangelo Ås (V75-6) kommer med fyra raka segrar och har imponerat. Senast höll han ledningen från innerspåret och vann utan problem före Scampi. Läget nu är annorlunda med ett bakspår och han ser ut att bli överraskande klar favorit. Bra segerchans på nytt, men ingen spik i undertecknads ögon.

Windy Ways (V75-7) förlorade som storfavorit på V75 senast. Spurten från kön var bra, men det blev för långt fram till vinnande Wariner. Att Örjan Kihlström är tillbaka i sulkyn den här gången är en fördel, men läget med ett bakspår innebär att man bör gardera Windy Ways.

V75-dragen

Jetset (V75-2) kanonspurtade till andraplatsen senast. Oskar J Andersson är inne i ett segerstim och Jetset kan vara en chansspik.

Alleyeson (V75-5) har gjort bra insatser i V75-lopp i de två senaste starterna. Nu är läget bra och det kan vara dags för en seger.

Värmland/Dalsland

Candor Hall (V75-3) är i toppform och är med i den främre träffen även om han gärna hade haft en längre distans.

On Hold (V75-3) vann lätt senast och är ett segerbud på nytt.

Goldomaster (V75-4) visade form senast med sparat i mål. Tar en plats?

Say That Again (V75-5) kommer med tre raka segrar och kan förlänga den sviten.

Barkevious Mingo (V75-5) räcker bra på V75 men hade otur med spåret.

Strukna hästar

V75-4: 8 Final Oak.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång avgörs på Solvalla. Det är finaler med fin sportslig klass för årstiden och dessutom ska det koras V75-mästare bland de bästa kuskarna samt de bästa lärlingarna. När det är finaler brukar det bli frisk körning i loppen vilket ökar segerchansen för hästarna en bit ner i kön.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-4) är en av landets bästa hästar och gjorde ett bra lopp senast även om han inte kunde slå Ed You från dödens. Om väderprognosen stämmer behöver han inte tävla med broddar i skorna och det är en fördel. Det är tufft att stå med dubbla tillägg, men On Track Piraten ska ha bra chans att runda till seger.

Michelangelo Ås (V75-6) kommer med fyra raka segrar och har imponerat. Senast höll han ledningen från innerspåret och vann utan problem före Scampi. Läget nu är annorlunda med ett bakspår och han ser ut att bli överraskande klar favorit. Bra segerchans på nytt, men ingen spik i undertecknads ögon.

Windy Ways (V75-7) förlorade som storfavorit på V75 senast. Spurten från kön var bra, men det blev för långt fram till vinnande Wariner. Att Örjan Kihlström är tillbaka i sulkyn den här gången är en fördel, men läget med ett bakspår innebär att man bör gardera Windy Ways.

V75-dragen

Jetset (V75-2) kanonspurtade till andraplatsen senast. Oskar J Andersson är inne i ett segerstim och Jetset kan vara en chansspik.

Alleyeson (V75-5) har gjort bra insatser i V75-lopp i de två senaste starterna. Nu är läget bra och det kan vara dags för en seger.

Värmland/Dalsland

Candor Hall (V75-3) är i toppform och är med i den främre träffen även om han gärna hade haft en längre distans.

On Hold (V75-3) vann lätt senast och är ett segerbud på nytt.

Goldomaster (V75-4) visade form senast med sparat i mål. Tar en plats?

Say That Again (V75-5) kommer med tre raka segrar och kan förlänga den sviten.

Barkevious Mingo (V75-5) räcker bra på V75 men hade otur med spåret.

Strukna hästar

V75-4: 8 Final Oak.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.