2016-01-30 06:00

2016-01-30 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Bergsåker
Upploppets längd: 200 meter.
Väder: Mulet och några plusgrader. Risk för nederbörd.

Det är dubbla V75-omgångar den här helgen och de här raderna handlar om lördagens tävlingar på Bergsåker. Det är en V75-omgång av typisk norrländsk karaktär vintertid, det vill säga av inte alltför hög klass. Hästar från sydligare delar brukar vinna flera avdelningar. I Gulddivisionen finns det ett stort värmländskt hopp i On Hold som utmanar den i Värmland uppfödde Ed You.

Favoriterna

Ed You (V75-3) gjorde comeback senast och var riktigt bra när han tog ledningen och höll undan för storfavoriten On Track Piraten. Den här uppgiften ser lite annorlunda ut med ett läge som innebär att han får attackera bakifrån. Han har enligt stallet gått framåt med det senaste loppet i kroppen, men med tanke på bakspåret ser han ut att bli väl stor favorit.

 

Windy Ways (V75-1) gjorde första starten på fem månader senast och fångade in ledande Countrygirl Ås från kön via en avslutning efter 12/700 meter. Ett åttondespår i voltstart är inget lätt läge, men Windy Ways är den bästa hästen i loppet och kommer bara Per Linderoth ut i ett fritt läge ska det vara toppchans. Linderoth brukar för övrigt lyckas bra tillsammans med hästar som tränas av Daniel Redén.

 

Digital Archive (V75-6) var inte som bäst på V75 i den senaste starten men var också ute på en opassande kort distans. Han har ett springspår nu och det är stor chans att Robert Bergh kan köra sig till ledningen efter en bit, men med tanke på den senaste insatsen bör man gardera.

 

V75-dragen

Withma (V75-4) satt fast på Solvalla i den senaste starten och såg fin ut. Att Oskar J Andersson kör i ett lärlingslopp är en maktfaktor och hon bör absolut streckas.

Benji Dana (V75-5) avgjorde lätt senast efter en lucka från tredje par invändigt i den sista kurvan. En fartfylld häst som tveklöst har kapacitet att vinna även på V75.

Ski to the Max (V75-7) möter enklare sällskap nu än vad hon har gjort i de två senaste starterna och kan avsluta omgången.

 

Värmlandshästar

On Hold (V75-3) gjorde ett kanonlopp som tvåa senast och är första motbud till Ed You.

Det är dubbla V75-omgångar den här helgen och de här raderna handlar om lördagens tävlingar på Bergsåker. Det är en V75-omgång av typisk norrländsk karaktär vintertid, det vill säga av inte alltför hög klass. Hästar från sydligare delar brukar vinna flera avdelningar. I Gulddivisionen finns det ett stort värmländskt hopp i On Hold som utmanar den i Värmland uppfödde Ed You.

Favoriterna

Ed You (V75-3) gjorde comeback senast och var riktigt bra när han tog ledningen och höll undan för storfavoriten On Track Piraten. Den här uppgiften ser lite annorlunda ut med ett läge som innebär att han får attackera bakifrån. Han har enligt stallet gått framåt med det senaste loppet i kroppen, men med tanke på bakspåret ser han ut att bli väl stor favorit.

 

Windy Ways (V75-1) gjorde första starten på fem månader senast och fångade in ledande Countrygirl Ås från kön via en avslutning efter 12/700 meter. Ett åttondespår i voltstart är inget lätt läge, men Windy Ways är den bästa hästen i loppet och kommer bara Per Linderoth ut i ett fritt läge ska det vara toppchans. Linderoth brukar för övrigt lyckas bra tillsammans med hästar som tränas av Daniel Redén.

 

Digital Archive (V75-6) var inte som bäst på V75 i den senaste starten men var också ute på en opassande kort distans. Han har ett springspår nu och det är stor chans att Robert Bergh kan köra sig till ledningen efter en bit, men med tanke på den senaste insatsen bör man gardera.

 

V75-dragen

Withma (V75-4) satt fast på Solvalla i den senaste starten och såg fin ut. Att Oskar J Andersson kör i ett lärlingslopp är en maktfaktor och hon bör absolut streckas.

Benji Dana (V75-5) avgjorde lätt senast efter en lucka från tredje par invändigt i den sista kurvan. En fartfylld häst som tveklöst har kapacitet att vinna även på V75.

Ski to the Max (V75-7) möter enklare sällskap nu än vad hon har gjort i de två senaste starterna och kan avsluta omgången.

 

Värmlandshästar

On Hold (V75-3) gjorde ett kanonlopp som tvåa senast och är första motbud till Ed You.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.