2016-01-16 06:00

2016-01-16 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Gävle
Upploppets längd: 178 meter.
Väder: klart och elva minusgrader.

Kommentar om omgången

Den här helgen kommer V75-cirkusen till Gävletravet. Banan har ett kort upplopp som gynnar täthästarna, men dock inte lika mycket den här tiden på året som när det är en snabb sommarbana. Kylan har tagit ett grepp om Sverige, så räkna med en hård bana och att det kommer att tävlas med rejäla broddar i skorna.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-3) har vunnit två raka gulddivisionslopp varav den senaste segern kom i finalen på Solvalla annandag jul. Ett bakspår är naturligtvis aldrig bra, men On Track Piraten är normalt klassen bättre än konkurrenterna han möter och han ska ha toppchans att vinna loppet.

Ready Ribb (V75-6) har galopperat bort mycket pengar i karriären men i regi Björn Goop har bitarna fallit på plats. Det har blivit fem segrar på de sju senaste starterna och framför allt ingen galopp. Han tävlar nu i klass 1 och har kapacitet att klättra en bra bit upp i klasserna. Han är bäst i loppet, men det som oroar på förhand är fjärdespåret med voltstart.

Celebreightr (V75-4) var riktigt bra senast när hon vann lätt med sparade krafter trots att hon låg på under vägen. Med samma prestation den här gången blir hon svårstoppad, men man bör tänka på att det är lite tuffare motstånd den här gången.

V75-dragen

Alfie (V75-2) var bra som tvåa på V75 i december och kuskförstärks med Örjan Kihlström nu.

Evasion Boko (V75-4) har visat toppform i de senaste starterna och är intressant då hon inte är mycket streckad.

Gloria Sund (V75-7) är i undertecknads ögon bästa hästen i den sista avdelningen och kan chansspikas i ett öppet lopp.

Värmlandshästar

Anneros Karl (V75-2) visar fin form och är värd ett streck om man tar några hästar.

Ready Ribb (V75-6) – se favoriterna.

Kommentar om omgången

Den här helgen kommer V75-cirkusen till Gävletravet. Banan har ett kort upplopp som gynnar täthästarna, men dock inte lika mycket den här tiden på året som när det är en snabb sommarbana. Kylan har tagit ett grepp om Sverige, så räkna med en hård bana och att det kommer att tävlas med rejäla broddar i skorna.

Favoriterna

On Track Piraten (V75-3) har vunnit två raka gulddivisionslopp varav den senaste segern kom i finalen på Solvalla annandag jul. Ett bakspår är naturligtvis aldrig bra, men On Track Piraten är normalt klassen bättre än konkurrenterna han möter och han ska ha toppchans att vinna loppet.

Ready Ribb (V75-6) har galopperat bort mycket pengar i karriären men i regi Björn Goop har bitarna fallit på plats. Det har blivit fem segrar på de sju senaste starterna och framför allt ingen galopp. Han tävlar nu i klass 1 och har kapacitet att klättra en bra bit upp i klasserna. Han är bäst i loppet, men det som oroar på förhand är fjärdespåret med voltstart.

Celebreightr (V75-4) var riktigt bra senast när hon vann lätt med sparade krafter trots att hon låg på under vägen. Med samma prestation den här gången blir hon svårstoppad, men man bör tänka på att det är lite tuffare motstånd den här gången.

V75-dragen

Alfie (V75-2) var bra som tvåa på V75 i december och kuskförstärks med Örjan Kihlström nu.

Evasion Boko (V75-4) har visat toppform i de senaste starterna och är intressant då hon inte är mycket streckad.

Gloria Sund (V75-7) är i undertecknads ögon bästa hästen i den sista avdelningen och kan chansspikas i ett öppet lopp.

Värmlandshästar

Anneros Karl (V75-2) visar fin form och är värd ett streck om man tar några hästar.

Ready Ribb (V75-6) – se favoriterna.