2016-01-09 06:00

2016-01-09 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Åby
Upploppets längd: 180 meter.
Väder: mulet och någon minusgrad. Risk för snö.

Kommentar om omgången

Det är Åbys tur att arrangera V75 och det är bra lopp för årstiden. Därmed inte sagt att det ser enkelt ut på förhand utan tvärtom. Åby innebär open stretch på upploppet och det gäller att leta efter skrällar som kan få vilsamma lopp på innerspår.


Favoriterna

Only One Winner (V75-7) vann en final i Bronsdivisionen senast på ett övertygande sätt. Trots att han nu går upp en klass känns det inte som ett lika tufft motstånd som i den senaste starten. Only One Winner är obesegrad tillsammans med Björn Goop på tre försök och det är bra segerchans på nytt.

Nahar (V75-6) gjorde comeback på svensk mark dagen före julafton och vann lätt efter att han körts till ledningen tidigt. Ett troligt scenario den här gången är att Youana tar spets och om Robert Bergh är offensiv har Nahar god chans att få överta eftersom det är open stretch. Slår det scenariot in har Nahar toppchans!

Dernier Viking (V75-1) svarade för en svettig insats vid vinsten på Åby den 18 november. Efter det har hon inte varit lika bra i två starter. Hon är klart bäst barfota men så får hon inte tävla nu. En favorit i fara.


V75-dragen

Hank Von Håleryd (V75-2) stördes till galopp senast och visade fin form efteråt. Han är inte mycket streckad och klart intressant.

Pepe di Jesolo V75-5) har visat kanonform på slutet och är i högsta grad segeraktuell.


Värmlandshästar

Charmant Hornline (V75-1) gör bra insatser men är fortfarande segerlös. Tar en plats?

Je t'Aime Ruinart (V75-2) avslutade starkt på V75 senast och är ett givet streck.

Candor Hall (V75-6) vann lätt senast. Streckas om man garderar Nahar.


Strukna hästar

V75-1: 5 Cebba T.T.

V75-5: 12 Folli.

Kommentar om omgången

Det är Åbys tur att arrangera V75 och det är bra lopp för årstiden. Därmed inte sagt att det ser enkelt ut på förhand utan tvärtom. Åby innebär open stretch på upploppet och det gäller att leta efter skrällar som kan få vilsamma lopp på innerspår.


Favoriterna

Only One Winner (V75-7) vann en final i Bronsdivisionen senast på ett övertygande sätt. Trots att han nu går upp en klass känns det inte som ett lika tufft motstånd som i den senaste starten. Only One Winner är obesegrad tillsammans med Björn Goop på tre försök och det är bra segerchans på nytt.

Nahar (V75-6) gjorde comeback på svensk mark dagen före julafton och vann lätt efter att han körts till ledningen tidigt. Ett troligt scenario den här gången är att Youana tar spets och om Robert Bergh är offensiv har Nahar god chans att få överta eftersom det är open stretch. Slår det scenariot in har Nahar toppchans!

Dernier Viking (V75-1) svarade för en svettig insats vid vinsten på Åby den 18 november. Efter det har hon inte varit lika bra i två starter. Hon är klart bäst barfota men så får hon inte tävla nu. En favorit i fara.


V75-dragen

Hank Von Håleryd (V75-2) stördes till galopp senast och visade fin form efteråt. Han är inte mycket streckad och klart intressant.

Pepe di Jesolo V75-5) har visat kanonform på slutet och är i högsta grad segeraktuell.


Värmlandshästar

Charmant Hornline (V75-1) gör bra insatser men är fortfarande segerlös. Tar en plats?

Je t'Aime Ruinart (V75-2) avslutade starkt på V75 senast och är ett givet streck.

Candor Hall (V75-6) vann lätt senast. Streckas om man garderar Nahar.


Strukna hästar

V75-1: 5 Cebba T.T.

V75-5: 12 Folli.