2016-01-04 22:32

2016-01-04 22:33

Per Nilsson tog en V64-dubbel

TRAV: Färjestad

Under söndagen blev Per och Anna Rönning föräldrar och på måndagskvällen tog han en dubbelseger på V64.
Båda vinnarhästarna Village Surprise och Degustation tränas av Peter Cederin.

Village Surprise hade inte startat på tre månader men som vanligt hade Peter Cederin förberett sin häst väl. Från ett tillägg hamnade hon i tredje par utvändigt och när det gick långsamt mitt i loppet valde Per Nilsson att avancera fram utvändigt om ledande Bahama Mama ut på slutvarvet.

Ledaren var slagen redan innan den sista kurvan och ingen av de övriga konkurrenterna hade någon chans att utmana heller utan segern blev kassaskåpssäker.

– Idag var hon så fin som hon kan vara, när hon fungerar såhär är hon riktigt bra. Det gick oerhört långsamt och jag valde att gå fram, egentligen skulle jag nog ha gått ännu tidigare. Efter att vi kom fram i dödens kändes det bra, sa Nilsson.

Village Surprise var favorit, men segern med Degustation var desto mer oväntad då segeroddset blev hela 157,36!

Det är med stor sannolikhet så att årets högsta vinnarodds på Färjestad kom redan vid den första tävlingsdagen.

Degustation såg inte ut som en vinnare i den sista kurvan från fjärde par invändigt men luckan kom 300 kvar. Degustation avslutade rappt och när Kabal galopperade med greppet 100 kvar var storskrällen ett faktum.

– Jag är förvånad och det här var inget som jag hade räknat med. Jag körde snällt, han var pigg hela vägen och han spurtade bra, sammanfattade Nilsson.

Grym comeback

Kvällens prestation kom i den fjärde V64-avdelningen. Manontee hade inte startat sedan i mitten av april och det såg allt annat än ljust ut från början när han slängde sig i galopp direkt. Manontee kom dock tillbaka med besked och via 14/1 800 meter vann han lätt.

– Jag ångrar att jag inte hade en huva på honom för nu var han för pigg och kastade sig i en tokgalopp. Det var tur att han ställde sig någorlunda snabbt. Jag fick sedan en bra rygg att gå med i och han kändes jättestark så jag hade inte gett upp efter galoppen, berättade Magnus Jakobsson.

I den sista V64-avdelningen kom favoriten Helga Palema planenligt till ledningen men hon fick press av Seducedbyaface. Det tackade Max Not Sand för och spurtade till en lätt seger för sin tränare Marcus Hultman från tredje par utvändigt.

Snart på V75

Beauty Cash gjorde debut för Sofia Aronsson i den femte avdelningen och trots att hon inte fått något banjobb inför comebacken utan bara tränat på i sanden blixtrade hon till ledningen och vann lätt. En häst det lukar V75-klass om lång väg.

Det var stenhårt i mål i V64-3 och nosen först i mål hade Cognac Sting.

PRESTATIONEN

Manontee (lopp 7)

Han vann på ett imponerande sätt efter lång vila.

PRESTATIONEN 2

Village Surprise (lopp 4)

Tre månaders vila spelade ingen roll utan segern blev lätt.

PASSAS NÄSTA GÅNG

Staro Glory Days (lopp 6)

Han avslutade sylvasst som trea efter en sen lucka.

SIFFRAN

05,9

Öppningen första 500 i lopp tre. Det kan bli den snabbaste i landet under 2016!

VECKANS SPEL

Breezy Badger (lopp 5)

Han var bra som fyra i sin comeback.

Village Surprise hade inte startat på tre månader men som vanligt hade Peter Cederin förberett sin häst väl. Från ett tillägg hamnade hon i tredje par utvändigt och när det gick långsamt mitt i loppet valde Per Nilsson att avancera fram utvändigt om ledande Bahama Mama ut på slutvarvet.

Ledaren var slagen redan innan den sista kurvan och ingen av de övriga konkurrenterna hade någon chans att utmana heller utan segern blev kassaskåpssäker.

– Idag var hon så fin som hon kan vara, när hon fungerar såhär är hon riktigt bra. Det gick oerhört långsamt och jag valde att gå fram, egentligen skulle jag nog ha gått ännu tidigare. Efter att vi kom fram i dödens kändes det bra, sa Nilsson.

Village Surprise var favorit, men segern med Degustation var desto mer oväntad då segeroddset blev hela 157,36!

Det är med stor sannolikhet så att årets högsta vinnarodds på Färjestad kom redan vid den första tävlingsdagen.

Degustation såg inte ut som en vinnare i den sista kurvan från fjärde par invändigt men luckan kom 300 kvar. Degustation avslutade rappt och när Kabal galopperade med greppet 100 kvar var storskrällen ett faktum.

– Jag är förvånad och det här var inget som jag hade räknat med. Jag körde snällt, han var pigg hela vägen och han spurtade bra, sammanfattade Nilsson.

Grym comeback

Kvällens prestation kom i den fjärde V64-avdelningen. Manontee hade inte startat sedan i mitten av april och det såg allt annat än ljust ut från början när han slängde sig i galopp direkt. Manontee kom dock tillbaka med besked och via 14/1 800 meter vann han lätt.

– Jag ångrar att jag inte hade en huva på honom för nu var han för pigg och kastade sig i en tokgalopp. Det var tur att han ställde sig någorlunda snabbt. Jag fick sedan en bra rygg att gå med i och han kändes jättestark så jag hade inte gett upp efter galoppen, berättade Magnus Jakobsson.

I den sista V64-avdelningen kom favoriten Helga Palema planenligt till ledningen men hon fick press av Seducedbyaface. Det tackade Max Not Sand för och spurtade till en lätt seger för sin tränare Marcus Hultman från tredje par utvändigt.

Snart på V75

Beauty Cash gjorde debut för Sofia Aronsson i den femte avdelningen och trots att hon inte fått något banjobb inför comebacken utan bara tränat på i sanden blixtrade hon till ledningen och vann lätt. En häst det lukar V75-klass om lång väg.

Det var stenhårt i mål i V64-3 och nosen först i mål hade Cognac Sting.

PRESTATIONEN

Manontee (lopp 7)

Han vann på ett imponerande sätt efter lång vila.

PRESTATIONEN 2

Village Surprise (lopp 4)

Tre månaders vila spelade ingen roll utan segern blev lätt.

PASSAS NÄSTA GÅNG

Staro Glory Days (lopp 6)

Han avslutade sylvasst som trea efter en sen lucka.

SIFFRAN

05,9

Öppningen första 500 i lopp tre. Det kan bli den snabbaste i landet under 2016!

VECKANS SPEL

Breezy Badger (lopp 5)

Han var bra som fyra i sin comeback.