2016-01-02 06:00

2016-01-02 06:00

V75 i sista stund

TRAV: Romme

Upploppets längd: 205 meter.
Väder: mulet och fem minusgrader.

Kommentar om omgången

Det har varit en hög omsättning på V75 de senaste omgångarna och trenden lär fortsätta den här helgen då det är jackpot och cirka 58 miljoner kronor i sjurättspotten. Det är en omgång som inte är av högsta klass och det skulle inte förvåna om det blir en hög utdelning. Värt att tänka på är att Romme har en vinklad startbilsvinge som gynnar spåren sex till åtta och ett långt upplopp.

Favoriterna

Mjölner Komet (V75-2) kommer med två raka segrar och står fantastiskt bra inne i loppet då han har tjänat 2 305 kronor under gränsen för ett tillägg. Mjölner Komet var överlägsen i den senaste starten och man förstår att han blir favorit. Men man ska ha i åtanke att han inte har startat på två månader och därför tycker jag att man ska gardera Jan Roar Mjölneröds häst.

Research (V75-1) har visat fin form på slutet och den här gången är han kuskförstärkt med Ulf Ohlsson. Det är plusfaktorer, men Research har ett bakspår och det är alltid ett svårt utgångsläge att vinna från på V75. Bra segerchans, men jag tycker att man bör gardera.

Global Rebellion (V75-5) har två lopp i kroppen efter vila och i båda starterna har han avslutat fullt godkänt efter snälla upplägg. Nu är läget bättre än i de senaste starterna och med loppen i kroppen bör det vara dags för en offensivare taktik. Global Rebellion är ett bra spikförslag i en svår omgång.

V75-dragen

Classification (V75-1) har visat fin form på slutet från svåra lägen. Nu har hon ett bättre spår och kan öppna bra från innerspåret i volten.

Snygg (V75-2) avslutade rappt som knappt slagen senast efter en sen luckan. Det är ett intressant kuskplus med Torbjörn Jansson nu.

O.P.Q.C. (V75-6) är i toppform men har inte fått vinna lopp på länge. Dags nu?

Värmlandshästar

Nova Yamoz (V75-1) har visat fin form på slutet men möter bra hästar. Ses främst med platschans.

On Hold (V75-3) debuterade i Gulddivisionen på ett bra sätt senast som fyra med en sen lucka. Han har bra segerchans!

Bonjour Hornline (V75-5) har toppform men möter bra hästar från ett bakspår.

Kommentar om omgången

Det har varit en hög omsättning på V75 de senaste omgångarna och trenden lär fortsätta den här helgen då det är jackpot och cirka 58 miljoner kronor i sjurättspotten. Det är en omgång som inte är av högsta klass och det skulle inte förvåna om det blir en hög utdelning. Värt att tänka på är att Romme har en vinklad startbilsvinge som gynnar spåren sex till åtta och ett långt upplopp.

Favoriterna

Mjölner Komet (V75-2) kommer med två raka segrar och står fantastiskt bra inne i loppet då han har tjänat 2 305 kronor under gränsen för ett tillägg. Mjölner Komet var överlägsen i den senaste starten och man förstår att han blir favorit. Men man ska ha i åtanke att han inte har startat på två månader och därför tycker jag att man ska gardera Jan Roar Mjölneröds häst.

Research (V75-1) har visat fin form på slutet och den här gången är han kuskförstärkt med Ulf Ohlsson. Det är plusfaktorer, men Research har ett bakspår och det är alltid ett svårt utgångsläge att vinna från på V75. Bra segerchans, men jag tycker att man bör gardera.

Global Rebellion (V75-5) har två lopp i kroppen efter vila och i båda starterna har han avslutat fullt godkänt efter snälla upplägg. Nu är läget bättre än i de senaste starterna och med loppen i kroppen bör det vara dags för en offensivare taktik. Global Rebellion är ett bra spikförslag i en svår omgång.

V75-dragen

Classification (V75-1) har visat fin form på slutet från svåra lägen. Nu har hon ett bättre spår och kan öppna bra från innerspåret i volten.

Snygg (V75-2) avslutade rappt som knappt slagen senast efter en sen luckan. Det är ett intressant kuskplus med Torbjörn Jansson nu.

O.P.Q.C. (V75-6) är i toppform men har inte fått vinna lopp på länge. Dags nu?

Värmlandshästar

Nova Yamoz (V75-1) har visat fin form på slutet men möter bra hästar. Ses främst med platschans.

On Hold (V75-3) debuterade i Gulddivisionen på ett bra sätt senast som fyra med en sen lucka. Han har bra segerchans!

Bonjour Hornline (V75-5) har toppform men möter bra hästar från ett bakspår.