2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Åby
Upploppets längd: 180 meter.

Väder: klart och fyra plusgrader.

Det är Åby som är värd för V75 och räkna med en hög omsättning då det är dubbel jackpot och cirka 55 miljoner kronor i sjurättspotten. Det finns goda möjligheter till en hög utdelning då omgången ser svår ut på förhand utan någon given spik. Som vanligt när det handlar om Åby ska man ha med i beräkningen att det är open stretch med två extra innerspår på upploppet.

Favoriterna

Thaitec (V75-2) var med i ett lopp som inte var av högsta klass senast och kunde komma tillbaka och vinna trots att han galopperade i ledningen ut på den sista långsidan. Han hade visat fin form även före det. Ett innerspår i volten med Peter Untersteiner luktar ledning lång väg. I en svår omgång är Thaitec det bästa förslaget till singelstreck.

Bula Bula Am (V75-4) var favorit i ett V75-lopp senast och fick ge sig mot en smygkörd Pantarei Ans. Hon har ett läge att ta ledningen på nytt och att Björn Goop kör för första gången brukar alltid innebära en extra kick. Men hon ser ut att bli väl klar favorit kontra segerchansen och därmed finns det ett spelvärde i att gardera Bula Bula Am.

Usain Colt (V75-5) hade otur med positionerna i ett V75-lopp senast men avslutade vasst som tvåa bakom vinnande Da Vinci Boko. Hästen är startsnabb och de på pappret värsta motståndarna har ett bakspår på kort distans. Trots att det är skor på för Usain Colt nu ser det ut som en bra segerchans.

V75-dragen

On Hold (V75-3) imponerade i comebacken senast och kan vinna på nytt trots att det är debut i gulddivisionen.

Jetset (V75-4) har visat fin form, tävlar bra med skor och körs av Erik Adielsson den här gången.

Värmlandshästar

Quantanamera (V75-1) har kanonform och streckas vid gardering.

On Hold (V75-3) – se V75-dragen.

Thai Broadway (V75-3) blev det fel för senast, segerchans här.

Metallic Beat (V75-5) ska streckas om man garderar Usain Colt.

Next to None Sib (V75-7) fick ett svårt läge mot bra konkurrenter.

Strukna hästar

V75-1: 3 Pippi.

V75-7: 7 Tripolini V.P.

Det är Åby som är värd för V75 och räkna med en hög omsättning då det är dubbel jackpot och cirka 55 miljoner kronor i sjurättspotten. Det finns goda möjligheter till en hög utdelning då omgången ser svår ut på förhand utan någon given spik. Som vanligt när det handlar om Åby ska man ha med i beräkningen att det är open stretch med två extra innerspår på upploppet.

Favoriterna

Thaitec (V75-2) var med i ett lopp som inte var av högsta klass senast och kunde komma tillbaka och vinna trots att han galopperade i ledningen ut på den sista långsidan. Han hade visat fin form även före det. Ett innerspår i volten med Peter Untersteiner luktar ledning lång väg. I en svår omgång är Thaitec det bästa förslaget till singelstreck.

Bula Bula Am (V75-4) var favorit i ett V75-lopp senast och fick ge sig mot en smygkörd Pantarei Ans. Hon har ett läge att ta ledningen på nytt och att Björn Goop kör för första gången brukar alltid innebära en extra kick. Men hon ser ut att bli väl klar favorit kontra segerchansen och därmed finns det ett spelvärde i att gardera Bula Bula Am.

Usain Colt (V75-5) hade otur med positionerna i ett V75-lopp senast men avslutade vasst som tvåa bakom vinnande Da Vinci Boko. Hästen är startsnabb och de på pappret värsta motståndarna har ett bakspår på kort distans. Trots att det är skor på för Usain Colt nu ser det ut som en bra segerchans.

V75-dragen

On Hold (V75-3) imponerade i comebacken senast och kan vinna på nytt trots att det är debut i gulddivisionen.

Jetset (V75-4) har visat fin form, tävlar bra med skor och körs av Erik Adielsson den här gången.

Värmlandshästar

Quantanamera (V75-1) har kanonform och streckas vid gardering.

On Hold (V75-3) – se V75-dragen.

Thai Broadway (V75-3) blev det fel för senast, segerchans här.

Metallic Beat (V75-5) ska streckas om man garderar Usain Colt.

Next to None Sib (V75-7) fick ett svårt läge mot bra konkurrenter.

Strukna hästar

V75-1: 3 Pippi.

V75-7: 7 Tripolini V.P.