2015-11-21 06:00

2015-11-21 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Bjerke
Upploppets längd: 200 meter.
Väder: mulet och någon minusgrad.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång är utlokaliserad till Bjerke i Oslo. Därmed är det en rad regler som skiljer sig från svensk travsport. Körspö är förbjudet och upploppsgalopp de sista 100 metrarna innebär inte diskning per automatik. Dessutom skiljer sig det norska voltstartsystemet mot det svenska. Det är jackpot och det kommer att finnas cirka 48 miljoner kronor i sjurättspotten.

Favoriterna

Bula Bula Am (V75-2) är omgångens största favorit och det är lite överraskande. Visst kan Bula Bula Am vinna loppet då hon är stark och passar bra på den långa distansen. Men hon är trots allt väldigt orutinerad i jämförelse med konkurrenterna och det kan ge utslag i slutstriden.

Daley Lovin (V75-6) är favorit i dagens huvudlopp: Axel Jensens minneslopp med 300 000 norska kronor till vinnaren. Daley Lovin startade så sent som i lördags och då gjorde han ett kanonlopp som tvåa bakom Nuncio. Det är en klar risk att andrahandsfavoriten Buzz Meras kommer till ledningen och Daley Lovin hamnar i dödens, men med tanke på hur bra han var senast kan han lösa uppgiften ändå.

Protector (V75-5) gjorde en mycket bra insats senast när han vann trots ett lopp utvändigt om ledaren. Med tanke på den insatsen är det inte konstigt att han är favorit, men det kan bli tufft att besegra den trolige spetshästen som ni hittar under V75-dragen.

V75-dragen

Wizard Simoni (V75-2) slutade tvåa i det danska derbyt i augusti. Nu körs han för första gången av Björn Goop och det är intressant.

Global Republic (V75-5) är mycket startsnabb och bör bli svår att fånga in från spets.

Värmlandshästar

Underpaid Hanover (V75-3) vann i comebacken och satt sedan fast i den senaste starten. Ett givet streck i gulddivisionen.

Caviar Sisu (V75-6) har fin kapacitet men möter väldigt bra hästar.

Strukna hästar

V75-1: 8 Sejr Gammelbaek, 9 Star Advisor Joli.

V75-2: 5 Tender Love, 8 Lunatic Face.

V75-5: 11 Jairo.

V75-6: 1 British Steel, 6 Nelson Nora.

Kommentar om omgången

Veckans V75-omgång är utlokaliserad till Bjerke i Oslo. Därmed är det en rad regler som skiljer sig från svensk travsport. Körspö är förbjudet och upploppsgalopp de sista 100 metrarna innebär inte diskning per automatik. Dessutom skiljer sig det norska voltstartsystemet mot det svenska. Det är jackpot och det kommer att finnas cirka 48 miljoner kronor i sjurättspotten.

Favoriterna

Bula Bula Am (V75-2) är omgångens största favorit och det är lite överraskande. Visst kan Bula Bula Am vinna loppet då hon är stark och passar bra på den långa distansen. Men hon är trots allt väldigt orutinerad i jämförelse med konkurrenterna och det kan ge utslag i slutstriden.

Daley Lovin (V75-6) är favorit i dagens huvudlopp: Axel Jensens minneslopp med 300 000 norska kronor till vinnaren. Daley Lovin startade så sent som i lördags och då gjorde han ett kanonlopp som tvåa bakom Nuncio. Det är en klar risk att andrahandsfavoriten Buzz Meras kommer till ledningen och Daley Lovin hamnar i dödens, men med tanke på hur bra han var senast kan han lösa uppgiften ändå.

Protector (V75-5) gjorde en mycket bra insats senast när han vann trots ett lopp utvändigt om ledaren. Med tanke på den insatsen är det inte konstigt att han är favorit, men det kan bli tufft att besegra den trolige spetshästen som ni hittar under V75-dragen.

V75-dragen

Wizard Simoni (V75-2) slutade tvåa i det danska derbyt i augusti. Nu körs han för första gången av Björn Goop och det är intressant.

Global Republic (V75-5) är mycket startsnabb och bör bli svår att fånga in från spets.

Värmlandshästar

Underpaid Hanover (V75-3) vann i comebacken och satt sedan fast i den senaste starten. Ett givet streck i gulddivisionen.

Caviar Sisu (V75-6) har fin kapacitet men möter väldigt bra hästar.

Strukna hästar

V75-1: 8 Sejr Gammelbaek, 9 Star Advisor Joli.

V75-2: 5 Tender Love, 8 Lunatic Face.

V75-5: 11 Jairo.

V75-6: 1 British Steel, 6 Nelson Nora.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.