2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Solvalla
Upploppets längd: 194 meter.
Väder: halvklart och fem grader.

Kommentar om omgången

Det är dags för årets näst sista finaler när Solvalla kör V75 under lördagen. Det vimlar av topphästar i startlistorna och en så här fin tävlingsdag till blir det inte under året. Det är glädjande många värmländska hästar till start. Det finns ett par stora favoriter med bra uppgifter och mycket talar för en blygsam utdelning på sju rätt.

Favoriterna

Nuncio (V75-5) förlorade överraskade i försöket till Breeders´ Crown-finalen, men i finalen var det den rätte Nuncio igen och han vann lätt från dödens. Han startar med endast sex dagars mellanrum men han har visat tidigare att han klarar täta starter. Nuncio är helt enkelt bättre än de konkurrenterna som han möter och har toppchans.

Delicious U.S. (V75-3) har varit otroligt bra under hösten när hon satt några nya världsrekord. Spår åtta och förmodligen skor på den här gången borde få varningsklockorna att börja ringa, men med tanke på hur bra hon är kommer hon att bli mycket svårslagen på nytt.

Sauveur (V75-7) är en annan häst som har imponerat kraftigt på slutet. Han är så pass bra att han hade varit ett motbud till Delicious U.S. i guldfinalen och nu handlar det om silverdivisionen. Sauveur möter flera fina hästar, men att Åke Lindbloms skjutare är bäst tvivlar inte undertecknad en sekund på.

V75-dragen

Global Respons (V75-2) var godkänd i lördags men kan bättre. Han gynnas av täta starter och nu blir det jänkarvagn och ett kuskplus med Björn Goop.

Stepping for Money (V75-4) var bra som tvåa i comebacken och är en av många med segerchans i ett öppet lopp.

Värmlandshästar

Global Patriot (V75-1) är en vinnartyp som ska streckas.

Diamond (V75-1) har imponerat men har ett svårt läge.

Thai Broadway (V75-3) ska streckas om man spekulerar i favoritfall för Delicious U.S.

Furious Francais (V75-5) är bra men möter Nuncio.

Fossens Bonus (V75-6) är en segermaskin med bra chans trots spår tolv.

Strukna hästar

V75-2: 4 Juvels Boy.

V75-3: 11 Kaffir Face.

V75-4: 11 Loke Chibaba.

V75-5: 8 Global Revenge.

Kommentar om omgången

Det är dags för årets näst sista finaler när Solvalla kör V75 under lördagen. Det vimlar av topphästar i startlistorna och en så här fin tävlingsdag till blir det inte under året. Det är glädjande många värmländska hästar till start. Det finns ett par stora favoriter med bra uppgifter och mycket talar för en blygsam utdelning på sju rätt.

Favoriterna

Nuncio (V75-5) förlorade överraskade i försöket till Breeders´ Crown-finalen, men i finalen var det den rätte Nuncio igen och han vann lätt från dödens. Han startar med endast sex dagars mellanrum men han har visat tidigare att han klarar täta starter. Nuncio är helt enkelt bättre än de konkurrenterna som han möter och har toppchans.

Delicious U.S. (V75-3) har varit otroligt bra under hösten när hon satt några nya världsrekord. Spår åtta och förmodligen skor på den här gången borde få varningsklockorna att börja ringa, men med tanke på hur bra hon är kommer hon att bli mycket svårslagen på nytt.

Sauveur (V75-7) är en annan häst som har imponerat kraftigt på slutet. Han är så pass bra att han hade varit ett motbud till Delicious U.S. i guldfinalen och nu handlar det om silverdivisionen. Sauveur möter flera fina hästar, men att Åke Lindbloms skjutare är bäst tvivlar inte undertecknad en sekund på.

V75-dragen

Global Respons (V75-2) var godkänd i lördags men kan bättre. Han gynnas av täta starter och nu blir det jänkarvagn och ett kuskplus med Björn Goop.

Stepping for Money (V75-4) var bra som tvåa i comebacken och är en av många med segerchans i ett öppet lopp.

Värmlandshästar

Global Patriot (V75-1) är en vinnartyp som ska streckas.

Diamond (V75-1) har imponerat men har ett svårt läge.

Thai Broadway (V75-3) ska streckas om man spekulerar i favoritfall för Delicious U.S.

Furious Francais (V75-5) är bra men möter Nuncio.

Fossens Bonus (V75-6) är en segermaskin med bra chans trots spår tolv.

Strukna hästar

V75-2: 4 Juvels Boy.

V75-3: 11 Kaffir Face.

V75-4: 11 Loke Chibaba.

V75-5: 8 Global Revenge.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.