2015-11-01 11:02

2015-11-01 11:02

Stall Dalsland/Värmland vann överlägset

TRAV: Rikstravet

Rikstravet 2015 har gått i mål.
Vinnare blev länge ledande Stall Dalsland/Värmland som vann med god marginal före stall Mittnorrland.
– Nu är det auktionen kvar och naturligtvis vill vi behålla hästarna, säger Årjängstränaren Kristian Lindberg inför måndagens internetauktion.

Nio tävlingsstall runt omkring i Sverige har sedan vårkanten varit med och tävlat i årets upplaga av Rikstravet.

Ett och samma stall har toppat ligan större delen av säsongen och står som slutsegrare. Magnus Jakobsson, tränare på Färjestadstravet och Kristian Lindberg i Årjäng, är överlägsna vinnare med fyraåriga hästarna Beppen Palema och Conrads Wilhelm.

Beppen Palema vann sina två första starter och har två andra- och ett tredjepris under säsongen. Kristian Lindbergs Conrads Wilhelm har en seger bokförd i år, men den räckte. I juli vann hästen ett försök i klass II i V75 på Årjängstravet med 100 000 kronor i förstapris.

– Han har varit duktig och ute i hårda gäng mest hela tiden. Inför sin sista start i tävlingen hade han tränat bra men gjorde ändå en slät figur där och kanske har han tappat formen lite grand nu, säger Kristian Lindberg om Conrads Wilhelm.

Fest på Färjestad

I år blir det ingen auktion i Eskilstuna som tidigare år. Rikstravet kommer i stället att använda internet som plattform. Auktionen hålls på måndag kväll i samarbete med ASVT/Trottex.

– Målet är att få tillbaka hästarna. Conrads Wilhelm och Beppen Palema lär bli två av auktionens dyraste hästar, säger Kristian Lindberg.

De över 1000 (1500 andelar) delägarna i Stall Dalsland/Värmland får 150 000 kronor till en segerfest.

Den äger rum på Färjestadstravet lördagen den 21 november.

Nio tävlingsstall runt omkring i Sverige har sedan vårkanten varit med och tävlat i årets upplaga av Rikstravet.

Ett och samma stall har toppat ligan större delen av säsongen och står som slutsegrare. Magnus Jakobsson, tränare på Färjestadstravet och Kristian Lindberg i Årjäng, är överlägsna vinnare med fyraåriga hästarna Beppen Palema och Conrads Wilhelm.

Beppen Palema vann sina två första starter och har två andra- och ett tredjepris under säsongen. Kristian Lindbergs Conrads Wilhelm har en seger bokförd i år, men den räckte. I juli vann hästen ett försök i klass II i V75 på Årjängstravet med 100 000 kronor i förstapris.

– Han har varit duktig och ute i hårda gäng mest hela tiden. Inför sin sista start i tävlingen hade han tränat bra men gjorde ändå en slät figur där och kanske har han tappat formen lite grand nu, säger Kristian Lindberg om Conrads Wilhelm.

Fest på Färjestad

I år blir det ingen auktion i Eskilstuna som tidigare år. Rikstravet kommer i stället att använda internet som plattform. Auktionen hålls på måndag kväll i samarbete med ASVT/Trottex.

– Målet är att få tillbaka hästarna. Conrads Wilhelm och Beppen Palema lär bli två av auktionens dyraste hästar, säger Kristian Lindberg.

De över 1000 (1500 andelar) delägarna i Stall Dalsland/Värmland får 150 000 kronor till en segerfest.

Den äger rum på Färjestadstravet lördagen den 21 november.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.