2015-10-14 22:48

2015-10-14 22:48

Jätteskräll av Mood Indigo

TRAV: V86

Framgångsrik. Det är ingen överdrift att påstå att travlivet leker för Per Nilsson.

I lördags vann han ungdoms-SM på Åby och under onsdagskvällen skrällde han med Mood Indigo på V86 till oddset 72,41.

– Jag har inget att klaga på, det flyter på väldigt bra, kommenterade han.

Bengt Oltorp-tränade Mood Indigo imponerade när han vann till 45 gångar pengarna på Färjestad den 28 september, men trots det släppte spelarna iväg honom till över 70 i odds i starten på Solvalla.

Mood Indigo hade ett bakspår men var gynnad av tre strykningar och han kom igenom perfekt den första biten. Det blev andra par utvändigt inledningsvis vilket blev tredje par utvändigt mitt i loppet när Carmine Am kördes fram till dödens.

Det var sedan de här två hästarna som duellerade långt före de övriga på upploppet och Mood Indigo krigade ner auktionsdyrngen Carmine Am, han kostade 1,6 miljoner kronor som ettåring, den sista biten.

– Det här var suveränt! Mood Indigo har varit bra hela tiden och då han var väldigt fin inför loppet kändes det bara positivt på förhand. Jag tycker att oddset var lite högt, men han gav drygt 40 gånger senast så det var bra, sa Per Nilsson.

På rätt humör

När Ready Ribb är på rätt humör är det ytterst få hästar i klassen som kan stå emot honom. I V86-2 var han förkrossande överlägsen efter en svepning till ledning 500 kvar efter ett lopp i fjärde par utvändigt och attack i tredjespår efter ett varv.

– Han har en enorm kapacitet men mycket hyss för sig. Nu har han skött sig två gånger i rad, men känns fortfarande osäker. Han har varit mer fokuserad och framåt i de två senaste starterna så det har vänt för honom, sa Björn Goop.

Han vann även avdelning sex från spets med Jörgen Westholms Utac och före V86-spelet gjorde Claudia B.R. första starten sedan den 1 augusti och hon imponerade stort. Björn Goop körde fram till utvändigt om ledande Air Frame efter den första kurvan och på upploppet avgjorde hon säkert på tiden 11,6/1 640 meter.

– Hon var jätteduktig. Hon har varit sjuk och haft lite svårt att bära de stora pengarna som hon tjänade ifjol. Vi har tränat på och hon har känts stark, berättade Goop.

Före V86 var även Johan Roc mycket tapper som tvåa på tiden 11,0.

Vassa spetsvinnare

Två vinnare som utmärkte sig på V86 var Vingait C.H. och Star Advior Joli, som båda tvingades till ett hårt tempo i spets.

Vingait C.H. öppnade 07,4/500 meter för att hålla ledningen men trots det var han överlägsen till slut när han tog karriärens första seger.

Star Adivisor Joli öppnade varvet på 12,3 och 1 500 meter på 11,9 men var ändå ohotad i V86-avslutningen.

Vi noterar även att Peter Untersteiners stall är kraftigt på gång igen efter en liten downperiod.

Det blev en stalltrippel på V86 den här kvällen med Corinne af Solnäs, Mellby Ciceron och Remote Control.

Bengt Oltorp-tränade Mood Indigo imponerade när han vann till 45 gångar pengarna på Färjestad den 28 september, men trots det släppte spelarna iväg honom till över 70 i odds i starten på Solvalla.

Mood Indigo hade ett bakspår men var gynnad av tre strykningar och han kom igenom perfekt den första biten. Det blev andra par utvändigt inledningsvis vilket blev tredje par utvändigt mitt i loppet när Carmine Am kördes fram till dödens.

Det var sedan de här två hästarna som duellerade långt före de övriga på upploppet och Mood Indigo krigade ner auktionsdyrngen Carmine Am, han kostade 1,6 miljoner kronor som ettåring, den sista biten.

– Det här var suveränt! Mood Indigo har varit bra hela tiden och då han var väldigt fin inför loppet kändes det bara positivt på förhand. Jag tycker att oddset var lite högt, men han gav drygt 40 gånger senast så det var bra, sa Per Nilsson.

På rätt humör

När Ready Ribb är på rätt humör är det ytterst få hästar i klassen som kan stå emot honom. I V86-2 var han förkrossande överlägsen efter en svepning till ledning 500 kvar efter ett lopp i fjärde par utvändigt och attack i tredjespår efter ett varv.

– Han har en enorm kapacitet men mycket hyss för sig. Nu har han skött sig två gånger i rad, men känns fortfarande osäker. Han har varit mer fokuserad och framåt i de två senaste starterna så det har vänt för honom, sa Björn Goop.

Han vann även avdelning sex från spets med Jörgen Westholms Utac och före V86-spelet gjorde Claudia B.R. första starten sedan den 1 augusti och hon imponerade stort. Björn Goop körde fram till utvändigt om ledande Air Frame efter den första kurvan och på upploppet avgjorde hon säkert på tiden 11,6/1 640 meter.

– Hon var jätteduktig. Hon har varit sjuk och haft lite svårt att bära de stora pengarna som hon tjänade ifjol. Vi har tränat på och hon har känts stark, berättade Goop.

Före V86 var även Johan Roc mycket tapper som tvåa på tiden 11,0.

Vassa spetsvinnare

Två vinnare som utmärkte sig på V86 var Vingait C.H. och Star Advior Joli, som båda tvingades till ett hårt tempo i spets.

Vingait C.H. öppnade 07,4/500 meter för att hålla ledningen men trots det var han överlägsen till slut när han tog karriärens första seger.

Star Adivisor Joli öppnade varvet på 12,3 och 1 500 meter på 11,9 men var ändå ohotad i V86-avslutningen.

Vi noterar även att Peter Untersteiners stall är kraftigt på gång igen efter en liten downperiod.

Det blev en stalltrippel på V86 den här kvällen med Corinne af Solnäs, Mellby Ciceron och Remote Control.