2015-09-28 06:00

2015-09-28 06:00

Ådefors vann utmaningen

TRAV

Under lördagen kördes finalen av Stig H Johanssons utmaning.

De kuskar som genom åren har fått Stig H Johanssons stipendium kvalade under fredagen i två försök och de tolv bästa gick vidare till final. Peter Ådefors gick vidare och i finalen körde han Björn Goop-tränade Diamond.

Från ett bakspår hamnade Diamond i femte par utvändigt och via ett rejält slutvarv i spåren blev segern enkel.

– Jag fick välja häst som nummer fem och var överraskad att Diamond var kvar, folk verkar ha missat Björns stallform. I den sista kurvan kände jag att det var mycket kvar att köra med och trodde på seger, berättade Peter Ådefors.

Det blev ytterligare en tränarseger för Björn Goop under dagen. I det tolfte loppet var Ready Ribb överlägsen sina konkurrenter.

De kuskar som genom åren har fått Stig H Johanssons stipendium kvalade under fredagen i två försök och de tolv bästa gick vidare till final. Peter Ådefors gick vidare och i finalen körde han Björn Goop-tränade Diamond.

Från ett bakspår hamnade Diamond i femte par utvändigt och via ett rejält slutvarv i spåren blev segern enkel.

– Jag fick välja häst som nummer fem och var överraskad att Diamond var kvar, folk verkar ha missat Björns stallform. I den sista kurvan kände jag att det var mycket kvar att köra med och trodde på seger, berättade Peter Ådefors.

Det blev ytterligare en tränarseger för Björn Goop under dagen. I det tolfte loppet var Ready Ribb överlägsen sina konkurrenter.