2015-09-26 06:00

2015-09-26 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Solvalla
Upploppets längd: 196 meter.
Väder: halvklart och 14 grader.

Kommentar om omgången

Det är stortrav på Solvalla under helgen med Kriteriet och Oaks på söndagen. De här raderna handlar om lördagens omgång och det är V75-finaler. Det är som vanligt när det handlar om finaler bra klass på loppen och det är dessutom jackpot med cirka 42 miljoner kronor i sjurättspotten.

Favoriterna

Nadal Broline (V75-7) har enorm kapacitet för att tävla i bronsdivisionen. I den senaste starten fick han ge sig mot Ni Talar Bra Latin. Det var på nytt en bra insats och det visade sig efteråt att han dessutom var nedsatt av en halsinfektion. Spår två är bästa tänkbara för Nadal Broline och han är ett sunt singelstreck i omgången.

Knows Nothing (V75-3) fick ett tufft lopp med tredjespår fram till dödens senast och höll bra som tvåa bakom Arazi Boko. Nu har han ett mycket bättre startspår och kommer troligtvis att ta hand om ledningen. Det är bra segerchans, men han är ingen spik då det finns några bra konkurrenter samt att Knows Nothing är effektivast på speed.

Balero Meras (V75-5) satt fast i ett derbykval näst senast och i den senaste starten vann han ett V75-lopp enkelt från ledningen. Balero Meras har nog bäst kapacitet i loppet, men frågan är om han kan försvara ledningen från innerspåret mot startsnabba hästar som till exempel Ajlexes Cubano och Ave Maria? Balero Meras vinner normalt, men det är risk för strul från innerspåret.

V75-dragen

Donna di Quattro (V75-1) är vass på speed och när förhandsfavoriten Delicious U.S. inte kommer till start kan hon vinna från ett perfekt läge.

Serious Try (V75-2) har visat kanonform på slutet och ska streckas trots sitt bakspår.

Explosive de Vie (V75-6) fick inte den plats som han skulle ha i starten senast och galopperade. Han är mycket startsnabb och kan leda silverfinalen från start till mål.

Värmlandshästar

Montreal (V75-2) har spurtat bra i de senaste starterna men här har han lottats till ett trist bakspår.

Dominator (V75-7) har toppform, men att besegra Nadal Broline blir svårt.

Strukna hästar

V75-1: 2 Delicious U.S.

Kommentar om omgången

Det är stortrav på Solvalla under helgen med Kriteriet och Oaks på söndagen. De här raderna handlar om lördagens omgång och det är V75-finaler. Det är som vanligt när det handlar om finaler bra klass på loppen och det är dessutom jackpot med cirka 42 miljoner kronor i sjurättspotten.

Favoriterna

Nadal Broline (V75-7) har enorm kapacitet för att tävla i bronsdivisionen. I den senaste starten fick han ge sig mot Ni Talar Bra Latin. Det var på nytt en bra insats och det visade sig efteråt att han dessutom var nedsatt av en halsinfektion. Spår två är bästa tänkbara för Nadal Broline och han är ett sunt singelstreck i omgången.

Knows Nothing (V75-3) fick ett tufft lopp med tredjespår fram till dödens senast och höll bra som tvåa bakom Arazi Boko. Nu har han ett mycket bättre startspår och kommer troligtvis att ta hand om ledningen. Det är bra segerchans, men han är ingen spik då det finns några bra konkurrenter samt att Knows Nothing är effektivast på speed.

Balero Meras (V75-5) satt fast i ett derbykval näst senast och i den senaste starten vann han ett V75-lopp enkelt från ledningen. Balero Meras har nog bäst kapacitet i loppet, men frågan är om han kan försvara ledningen från innerspåret mot startsnabba hästar som till exempel Ajlexes Cubano och Ave Maria? Balero Meras vinner normalt, men det är risk för strul från innerspåret.

V75-dragen

Donna di Quattro (V75-1) är vass på speed och när förhandsfavoriten Delicious U.S. inte kommer till start kan hon vinna från ett perfekt läge.

Serious Try (V75-2) har visat kanonform på slutet och ska streckas trots sitt bakspår.

Explosive de Vie (V75-6) fick inte den plats som han skulle ha i starten senast och galopperade. Han är mycket startsnabb och kan leda silverfinalen från start till mål.

Värmlandshästar

Montreal (V75-2) har spurtat bra i de senaste starterna men här har han lottats till ett trist bakspår.

Dominator (V75-7) har toppform, men att besegra Nadal Broline blir svårt.

Strukna hästar

V75-1: 2 Delicious U.S.