2015-09-23 23:01

2015-09-23 23:01

Trippel av Björn Goop

TRAV: V86

Formtoppat. Björn Goops stall är i praktform för dagen.

Under onsdagskvällen blev det en V86-trippel med egentränade hästar på Solvalla. Caviar Sisu bollade med konkurrenterna från spets medan Moron Rouge och Twitter vann den tunga vägen.

Twitter har visat rejäl uppåtform i de senaste starterna och när han vann V86-4 var det hans andra seger för året.

Björn Goop lämnade fjärde par utvändigt 900 meter från mål och på den sista långsidan blåste han förbi ledande Max Martini för att sedan vinna enkelt.

– Twitter gjorde en riktigt bra prestation. Det gick fort där framme i täten och det gynnade oss som satt en bit bak. Han åkte på en gaffelbandsskada när han vann på V75 och har kommit allt mer i de senaste starterna. Nu tyckte jag att han var mogen att tävla barfota, sa Björn Goop.

Mouron Rouge kom bra till i V86-6 när han fick andra par utvändigt från sitt tillägg och mitt i loppet gick Goop fram till dödens. Den illatravande ledaren Casillas Hall blev ett enkelt byte och Mouron Rouge försvarade sig ärligt mot Digital Winner som liftat med i rygg.

– Mouron Rouge har släppt till flera växlar på slutet. Han är mer mogen nu än tidigare. Det har gjort att vi har kunnat plocka bort mycket utrustning på hästen och det har gjort honom rappare.

Björn avslutade sedan V86-omgången med Caviar Sisu, som var förkrossande överlägsen från ledningen.

– Jag lägger ner oerhört mycket tid på varje häst och när det går så här bra blir man extra stolt, sammanfattade Goop.

Dubbel till Lövgren

Joakim Lövgren reste upp med fyra av stallets hästar från Skåne och tog en dubbelseger på V86-spelet. Jägersrotränaren inledde med att sno åt sig ledningen från start i V86-2 och stanna där loppet ut tillsammans med Devs Dragon.

Jairo vann sedan den femte avdelningen efter att ha serverats en vilsam resa av Joakim Lövgren som väntade med attacken till upploppets början.

Conrad Lugauer tog turen från Skåne med Victorious Star och hästen byggde på sin segerrad till fyra raka segrar. En fyraåring i absolut toppform som dundrade över mållinjen i full fart efter att ha tagit över ledningen efter 600 meter.

”Sedelpressar” brukar de kallas, hästarna som drar in pengar till sina ägare och nästan aldrig gör dåliga lopp. Highspeed Call är en sådan. Tillsammans med British Steel var valacken kvällens största favorit på V86 (60 procent). Körande Torbjörn Jansson bidade sin tid i tredjeparet utvändigt och när Highspeed Call dessutom fick draghjälp genom den sista kurvan, avgjorde han med ett nafs upploppet ner. Amatören Nicklas Pettersson från Solvalla tränar och deläger sedelpressen.

Rehn var lugn

British Steel vann amatörloppet. Det kördes friskt på flera händer medan Samuel Rehn placerade sin häst i tredje par utvändigt.

Attacken kom halvvarvet från mål och segern blev enkel.

På V86 blev det låg utdelning med 886 kronor för åtta rätt och 19 kronor för sju rätt. Utdelningen på fem rätt uteblev och miljoner går nu vidare som en jackpot till V86 nästa onsdag.

Twitter har visat rejäl uppåtform i de senaste starterna och när han vann V86-4 var det hans andra seger för året.

Björn Goop lämnade fjärde par utvändigt 900 meter från mål och på den sista långsidan blåste han förbi ledande Max Martini för att sedan vinna enkelt.

– Twitter gjorde en riktigt bra prestation. Det gick fort där framme i täten och det gynnade oss som satt en bit bak. Han åkte på en gaffelbandsskada när han vann på V75 och har kommit allt mer i de senaste starterna. Nu tyckte jag att han var mogen att tävla barfota, sa Björn Goop.

Mouron Rouge kom bra till i V86-6 när han fick andra par utvändigt från sitt tillägg och mitt i loppet gick Goop fram till dödens. Den illatravande ledaren Casillas Hall blev ett enkelt byte och Mouron Rouge försvarade sig ärligt mot Digital Winner som liftat med i rygg.

– Mouron Rouge har släppt till flera växlar på slutet. Han är mer mogen nu än tidigare. Det har gjort att vi har kunnat plocka bort mycket utrustning på hästen och det har gjort honom rappare.

Björn avslutade sedan V86-omgången med Caviar Sisu, som var förkrossande överlägsen från ledningen.

– Jag lägger ner oerhört mycket tid på varje häst och när det går så här bra blir man extra stolt, sammanfattade Goop.

Dubbel till Lövgren

Joakim Lövgren reste upp med fyra av stallets hästar från Skåne och tog en dubbelseger på V86-spelet. Jägersrotränaren inledde med att sno åt sig ledningen från start i V86-2 och stanna där loppet ut tillsammans med Devs Dragon.

Jairo vann sedan den femte avdelningen efter att ha serverats en vilsam resa av Joakim Lövgren som väntade med attacken till upploppets början.

Conrad Lugauer tog turen från Skåne med Victorious Star och hästen byggde på sin segerrad till fyra raka segrar. En fyraåring i absolut toppform som dundrade över mållinjen i full fart efter att ha tagit över ledningen efter 600 meter.

”Sedelpressar” brukar de kallas, hästarna som drar in pengar till sina ägare och nästan aldrig gör dåliga lopp. Highspeed Call är en sådan. Tillsammans med British Steel var valacken kvällens största favorit på V86 (60 procent). Körande Torbjörn Jansson bidade sin tid i tredjeparet utvändigt och när Highspeed Call dessutom fick draghjälp genom den sista kurvan, avgjorde han med ett nafs upploppet ner. Amatören Nicklas Pettersson från Solvalla tränar och deläger sedelpressen.

Rehn var lugn

British Steel vann amatörloppet. Det kördes friskt på flera händer medan Samuel Rehn placerade sin häst i tredje par utvändigt.

Attacken kom halvvarvet från mål och segern blev enkel.

På V86 blev det låg utdelning med 886 kronor för åtta rätt och 19 kronor för sju rätt. Utdelningen på fem rätt uteblev och miljoner går nu vidare som en jackpot till V86 nästa onsdag.