2015-09-20 20:37

2015-09-20 20:37

Sonia's Dream sprintade undan

TRAV: Årjäng

Marknadssprintern med två försök och en final var huvudnumret vid Årjängs söndagstävlingar.
Sonia's Dream fick ett snällt lopp i försöket och i finalen gick hon inte att rå på från ledningen.

Sonia's Dream var med i det första försöket och från sitt innerspår hamnade hon i rygg på ledande Jane Avril. Hon kom ut ett spår på upploppet men fick aldrig helt fritt och gick i mål med sparade krafter.

De krafterna hade hon sedan användning för i finalen som avslutade hela tävlingsdagen. Från ett femtespår bakom bilen blixtrade Sonia's Dream till ledningen. Halvvarvet från mål stack Marcus Hultman undan och även om det tog emot lite den sista biten vann Sonia's Dream säkert före en tapper King Classic.

– Jag fick köra för fullt för att komma till ledningen och det kostade lite. De sista 50 metrarna var jag rädd för att jag hade dragit undan lite för tidigt, men det löste sig, kommenterade Marcus Hultman.

Tapper försöksvinnare

King Classic var tapper i finalen och han var mycket bra även i försöket. Här hamnade King Classic utvändigt om ledande Jane Avril i ett stenhårt tempo: 09,1/500 meter och 12,5 det första varvet.

Trots det kunde King Classic koppla greppet in på upploppet och vinna med knapp marginal före Kenni Island.

Det andra försöket blev tvärtemot det första – ett rent taktiklopp. Favoriten Crazy Foot Mambo fick öppna det första varvet på 15,1 och vann lätt före en vasst spurtade Daytona.

East Herkules var V5-omgångens största favorit, men trots en vass insats fick han nöja sig med andraplatsen. East Herkules snabbstartade till dödens från sitt tillägg, men rådde inte på en mycket förbättrad spetshäst i form av Oscar Rhode.

Jakobsson i ledning

Men Magnus Jakobsson vann ändå två lopp under dagen tillsammans med Walkyria Race och Valnes Filippa. Det innebär att han leder championligan med 14 segrar, fyra före Björn Goop, inför finaldagen i Årjäng den 11 oktober.

Tangen Faks var veckans fidus i NWT-tipset och han hade uppvisning i V5-3. När Bilbo B.S. galopperade var spetsstriden avgjord och Tangen Faks hade ett klart försprång under hela loppet.

– Bara han gick felfritt trodde jag att vi skulle vara med och kriga om segern. Efter 600 meter blev jag lite orolig då han drog iväg lite för mycket men han lugnade sig. Jag hoppas att Tangen Faks kommer att duga i V75-lopp i Norge framöver, berättade Gunnar Austevoll.

Norsk seger blev det även i det andra kallblodsloppet på V5 genom Trons Piril med Mikael J Andersson i sulkyn. Efter ett lopp i tredje par utvändigt kunde Trons Piril spurta ner Lille Jim den sista biten.

Sonia's Dream var med i det första försöket och från sitt innerspår hamnade hon i rygg på ledande Jane Avril. Hon kom ut ett spår på upploppet men fick aldrig helt fritt och gick i mål med sparade krafter.

De krafterna hade hon sedan användning för i finalen som avslutade hela tävlingsdagen. Från ett femtespår bakom bilen blixtrade Sonia's Dream till ledningen. Halvvarvet från mål stack Marcus Hultman undan och även om det tog emot lite den sista biten vann Sonia's Dream säkert före en tapper King Classic.

– Jag fick köra för fullt för att komma till ledningen och det kostade lite. De sista 50 metrarna var jag rädd för att jag hade dragit undan lite för tidigt, men det löste sig, kommenterade Marcus Hultman.

Tapper försöksvinnare

King Classic var tapper i finalen och han var mycket bra även i försöket. Här hamnade King Classic utvändigt om ledande Jane Avril i ett stenhårt tempo: 09,1/500 meter och 12,5 det första varvet.

Trots det kunde King Classic koppla greppet in på upploppet och vinna med knapp marginal före Kenni Island.

Det andra försöket blev tvärtemot det första – ett rent taktiklopp. Favoriten Crazy Foot Mambo fick öppna det första varvet på 15,1 och vann lätt före en vasst spurtade Daytona.

East Herkules var V5-omgångens största favorit, men trots en vass insats fick han nöja sig med andraplatsen. East Herkules snabbstartade till dödens från sitt tillägg, men rådde inte på en mycket förbättrad spetshäst i form av Oscar Rhode.

Jakobsson i ledning

Men Magnus Jakobsson vann ändå två lopp under dagen tillsammans med Walkyria Race och Valnes Filippa. Det innebär att han leder championligan med 14 segrar, fyra före Björn Goop, inför finaldagen i Årjäng den 11 oktober.

Tangen Faks var veckans fidus i NWT-tipset och han hade uppvisning i V5-3. När Bilbo B.S. galopperade var spetsstriden avgjord och Tangen Faks hade ett klart försprång under hela loppet.

– Bara han gick felfritt trodde jag att vi skulle vara med och kriga om segern. Efter 600 meter blev jag lite orolig då han drog iväg lite för mycket men han lugnade sig. Jag hoppas att Tangen Faks kommer att duga i V75-lopp i Norge framöver, berättade Gunnar Austevoll.

Norsk seger blev det även i det andra kallblodsloppet på V5 genom Trons Piril med Mikael J Andersson i sulkyn. Efter ett lopp i tredje par utvändigt kunde Trons Piril spurta ner Lille Jim den sista biten.